cristiano ronaldo klama

5 Λόγοι για τους οποίους δεν είναι κακό ένας άντρας να κλαίει!

by theman

Έχει επικρατήσει ότι οι άνδρες πρέπει να είναι ισχυροί και να μην λυγίζουν ακόμη και μπροστά στις πιο συγκινητικές σκηνές. Παρόλα αυτά, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κανένας νόμος ή κανόνας που να λέει ότι οι άνδρες δεν πρέπει να κλαίνε.

Καλός ο Μαζώ, αλλά αυτό το οι άντρες δεν κλαίνε μονάχα πονάνε είναι μεγάλο φάουλ. Το κλάμα δεν συνδέεται επί της ουσίας με την αδυναμία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε. Αντιθέτως, δείχνει το πόση ανθρωπιά και πάθος έχει ένας άνθρωπος και ακριβώς γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να σχολιάζεται αρνητικά όποιος ξέρει να δείχνει τα συναισθήματα του. Γιατί όμως θα πρέπει να μάθουν να κλαίνε ακόμη και τα αρσενικά;

 

Γιατί θα πρέπει θα πρέπει να μάθουν να κλαίνε οι άντρες!

sumvoules antres

Το κλάμα μειώνει το άγχος

Καθημερινά στη ζωή μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να μας λυγίσουν και να μας αγχώσουν. Το κλάμα σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει ως ένας τρόπος ανακούφισης του άγχους και απελευθέρωσης των συγκροτημένων συναισθημάτων.

Όλοι χρειάζεται να ξεσπάμε για να βγάζουμε από μέσα μας τον θυμό και την στεναχώρια, ώστε να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε, να βρούμε την λύση στο πρόβλημα μας και να πάμε παρακάτω! Δες ακόμη 10 τρόποι για να ξεπεράσεις το άγχος!

Μπορεί να αποτρέψει τον θυμό

thimomenos antras the-man.gr

Κάποιοι άνθρωποι όταν νευριάζουν τα κρατούν όλα μέσα τους, αλλά οι περισσότεροι δείχνουν την οργή τους φωνάζοντας και λέγοντας πράγματα τα όποια δεν σκέφτονται επάνω στα νεύρα τους και για τα οποία τις περισσότερες φορές μετανιώνουν.

Ο θυμός και η βία όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση η λύση που αναζητούν. Το κλάμα λοιπόν είναι ο καλύτερος και υγιέστερος τρόπος για να απελευθερώσεις αυτόν τον θυμό που νιώθεις, ώστε να μην ξεσπάσεις επάνω σε κάποιον άλλο και χαλάσεις μια για πάντα την σχέση που έχετε. Δες ακόμη 8 τρόπους για να νιώθεις άνετος όταν βρίσκεσαι υπό πίεση!

Το κλάμα δείχνει μια πιο ευαίσθητη πλευρά

Πολλοί άνδρες θέλουν να δείχνουν σκληροί για να μπορέσουν να αποδείξουν ότι είναι γνήσια αρσενικά, ή τουλάχιστον ότι είναι τα ιδανικά αρσενικά που ακολουθούν τα πρότυπα που μας έδωσε η κοινωνία μας. Με το να κλάψεις όμως μπροστά σε κάποιον άλλο μπορείς να δείξεις ότι τον νοιάζεσαι πραγματικά.

Προφανώς, δεν εννοούμε να γίνεται αυτό με το παραμικρό, αλλά είναι όμορφο να μην προσπαθείς να κρύψεις τα συναισθήματα σου και να τα δείχνεις στους ανθρώπους που θέλεις και νιώθεις κοντά σου!

Μπορεί να δείξει χαρά

cristiano ronaldo klama

Το κλάμα δεν υποδηλώνει πάντα ότι είμαστε χάλια ψυχολογικά. Αντιθέτως, μπορεί να δείξει και ότι έχουμε μεγάλη χαρά. Είναι αυτό που λέμε ότι κλαίω από χαρά και όχι από λύπη.

Μπορεί να σε βοηθήσει να απελευθερώσεις τις  ορμόνες του στρες και των τοξινών από το σώμα, αλλά και να καταπραΰνει ορισμένα συναισθήματα.

Οι πιο όμορφες στιγμές που θυμάμαι από τον πατέρα μου σε ανάλογες περιπτώσεις ήταν όταν τον είδα να κλαίει επειδή παντρευόταν η αδερφή μου και όταν πήρα εγώ το πτυχίο. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο και μου έμεινε χαραγμένο στην μνήμη. Δες ακόμη 10 συμβουλές για να γίνεις πιο ευτυχισμένος!

Δείχνει στα παιδιά ότι δε είναι κακό το να κλαις

Τα παιδιά και ειδικά τα αγόρια όσο βρίσκονται σε μικρή ηλικία αντιγράφουν τις κινήσεις που βλέπουν ότι κάνουν οι πατεράδες τους. Παίρνουν τα πατήματα τους με λίγα λόγια.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει οι άντρες να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μην ντρέπονται να κλάψουν ή έστω να δακρύσουν μπροστά στα παιδιά τους. Είναι καλό να μάθουν από μικρή ηλικία ότι δεν κρίνουμε το αν κάποιος είναι άντρες από το αν κλαίει αλλά από τις πράξεις του. Εκείνες είναι που κάνουν τον άντρα!

Related Posts