antrika-xtenismata-2016

8 Ανδρικά κουρέματα για το καλοκαίρι!

by theman

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι αλλάζει η διάθεση μας και την αλλαγή αυτή πολλές φορές τη δείχνουμε με ένα καινούριο κούρεμα. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, οι τάσεις στα κουρέματα είναι (ευτυχώς!) λιγότερο extreme σε σχέση με αυτές που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια. Φέτος δεν κυριαρχούν οι κότσοι, και τα κουρέματα για το καλοκαίρι δε φαίνονται σαν να σου έχουν δώσει συμβουλές οι σαμουράι πολεμιστές του 18ου αιώνα.

Τα κουρέματα αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσα να τα περιγράψω ως αναβάθμιση της εμφάνισης ενός κλασικού άντρα. Παρακάτω θα δεις ποια είναι αυτά τα στυλ και μαζί με τις προτάσεις θα βρεις και πληροφορίες σχετικά με το τι χρειάζεται να ζητήσεις από τον κουρέα σου.

 

Αντρικά καλοκαιρινά Κουρέματα!

 

8. Ξέχνα τη χωρίστρα

no parting

Η χωρίστρα που τόσο αγαπήθηκε από τους ποδοσφαιριστές της Premier League αρχίζει να χάνεται σιγά σιγά. Στα κομμωτήρια αυτή τη στιγμή πολλοί άνδρες εγκαταλείπουν τη χωρίστρα για χάρη μιας πιο καθημερινής εμφάνισης. Ακόμη σπρώχνουν τα μαλλιά τους στο πλάι αλλά υπάρχει μια φυσικότητα στα μαλλιά και δεν είναι τόσο στημένα. Το καλύτερο προϊόν για να πετύχεις αυτό το look θα ήταν κάτι με ελάχιστη λάμψη και γερό κράτημα, όπως ο πηλός για τα μαλλιά.

7. Επιστροφή της φράντζας

fringe

Το look όπου τα μαλλιά είναι χτενισμένα προς τα πίσω δεν έχει φύγει εντελώς αλλά οι ειδικοί λένε πως το μέτωπο σου δε χρειάζεται να είναι κενό. Οι εβδομάδες μόδας για τους άντρες ήταν γεμάτες με μοντέλα που είχαν φράντζες. Ωστόσο, πολλές από αυτές ήταν δραματικές, πειραματικές και για να είμαι ειλικρινής φαινόντουσαν αρκετά περίεργες.

Για να έχεις μια “φυσιολογική” φράντζα, πρέπει να ζητήσεις ένα κοντό κούρεμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού αλλά και στο πλάι. Κι αν θέλεις να τονίσεις τη δομή του προσώπου σου ζήτα για ένα αρκετά κοντό κούρεμα, ενώ παράλληλα θα διατηρήσεις το επάνω μέρος του κεφαλιού σου 2,5-5 εκατοστά σε μήκος. Ζήτα επίσης να ψαλιδίσει τις άκρες για να δώσεις στη φράντζα σου υφή.

Χρησιμοποίησε σπρέι με αλμυρό νερό σε νωπά μαλλιά και μετά στέγνωσε τα με μια πετσέτα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σου για να κατεβάσεις τη φράντζα σου στο μέτωπο και να έχεις ένα απλό look. Αν χρησιμοποιήσεις κερί ή κάποια λιπαρή κρέμα, διατρέχεις τον κίνδυνο να κολλήσεις τη φράντζα σου, γι’ αυτό χρησιμοποίησε σπρέι ή σκόνη που θα διασκορπιστεί καλύτερα.

6. Mod κούρεμα

mod look

Το mod κούρεμα είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν πυκνά μαλλιά. Με επιρροές από τον Jake Bugg και τη μουσική indie της δεκαετίας του ’90 φέτος βλέπουμε πολλούς άνδρες να αλλάζουν το κλασικό τους κούρεμα και να κάνουν μια πιο τολμηρή επιλογή στο στυλ τους. Το mod κούρεμα πρέπει να φαίνεται συνέχεια ανέμελο. Συνήθως χρησιμοποιείται ξυράφι και ψαλίδι για πιο δημιουργικά αποτελέσματα. Μπορείς να φτιάξεις αυτό το στυλ χρησιμοποιώντας σπρέι με θαλασσινό νερό και να τελειώσεις χρησιμοποιώντας κάποια ειδική κρέμα.

5. Δώσε στην quiff σου υφή

quiff and texture

Ενώ το τράβηγμα των μαλλιών προς τα πίσω και τα χτενίσματα με πολύ όγκο κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια, η quiff με υφή θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό στυλ για την άνοιξη/καλοκαίρι. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να διατηρήσει το επάνω μέρος των μαλλιών και τη φράντζα λίγο πιο μακριά. Βάλε λίγη πάστα μαλλιών πριν σχηματίσεις την ανθεκτική quiff περνώντας τα δάχτυλα σου μέσα από τα μαλλιά και απομακρύνοντας τα κάνοντας μια γωνία στο πλάι. Τελείωσε το χτένισμα στρίβοντας τα.

4. Ανανέωσε το πομπαντούρ χτένισμα

pompadour

Όπως είπαμε, το χτένισμα με πολύ όγκο δεν φεύγει ακόμη από τη μόδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δε μπορείς να κάνεις μια αλλαγή. Μπορείς να προσθέσεις μια “ασύνδετ用φράντζα.  Για να πετύχεις αυτό το στυλ, κόψε τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού πιο κοντά (η περιοχή του λαιμού να είναι όσο πιο κοντή γίνεται) και παίξε περισσότερο με το επάνω μέρος.

Όσο αφορά τη φράντζα, κατεύθυνε τη πίσω από το αυτί για να δημιουργήσεις μια ασύνδετη ροή. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις και μεγαλύτερο μήκος μπροστά. Στέγνωσε τα μαλλιά με πιστολάκι χρησιμοποιώντας σπρέι με θαλασσινό νερό για επιπλέον συγκράτηση και όγκο.

3. Μάκρυνε τα μαλλιά σου

long hair

Μπορεί οι κότσοι για τους άντρες να μην είναι πλέον στη μόδα, αλλά τα μακριά μαλλιά είναι. Με τακτικά κουρέματα και μια υγιή δόση από σπρέι με θαλασσινό νερό θα μπορέσεις να “δαμάσεις” τις μπούκλες σου.

Για να κάνεις ένα τέτοιο κούρεμα σωστά, θα σου πρότεινα να πας σε ένα κομμωτή που έχει εμπειρία στα γυναικεία χτενίσματα. Αν επιλέξεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να διατηρήσουν τα φυσικά τους έλαια, ιδιαίτερα στις άκρες όπου ξηραίνονται περισσότερο.  Άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο και όταν είναι λίγο υγρά, χρησιμοποίησε μια μυραλοιφή με βάση το νερό και χτένισε τα μαλλιά σου με τα δάχτυλα για να δημιουργήσεις λάμψη, όγκο και ελασιμότητα.

2. Μπορείς ακόμη να επιλέξεις retro look

retro look

Τα κουρέματα και οι τάσεις συνήθως ακολουθούν την κουλτούρα της στιγμής, όπως για παράδειγμα τις ταινίες και τα συγκροτήματα της συγκεκριμένης περιόδου. Με συγκροτήματα, όπως οι Last Shadow Puppets που ακούγονται παντού φέτος το καλοκαίρι, είμαι σίγουροι ότι πολλοί άνδρες θα επιλέξουν ανάλογα κουρέματα. Τα τελευταία χρόνια η μυραλοιφή έχει κάνει δυνατό comeback καθώς βοηθάει να δημιουργείς χτενίσματα όπως το παραπάνω.

1. Φυσική υφή

natural texture

Φέτος είναι η χρονιά για ακατάστατη, φυσική υφή. Αυτό το look είναι ιδανικό για εκείνους που δεν θέλουν να αφιερώσουν πολύ χρόνο φτιάχνοντας τα μαλλιά τους το πρωί. Άφησε το επάνω μέρος των μαλλιών σου να μακρύνει (το μήκος θα πρέπει να φτάνει μέχρι το σημείο κάτω από τη μύτη σου). Διατήρησε τα πλαϊνά και το πίσω μέρος σχετικά κοντά για αντίθεση, δημιουργώντας μια αποσύνδεση στο επάνω μέρος.

Για να φτιάξεις το επάνω μέρος, τρίψε ένα προϊόν για μαλλιά με βάση το νερό στα χέρια σου, μετά πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα στυλιστικής κρέμας και ανέμειξε τα δύο προϊόντα για επιπλέον κράτημα και ένα ωραίο γυαλιστερό τελείωμα. Χρησιμοποίησε το προϊόν στη ρίζα της τρίχας και χτένισε τα μαλλιά προς τα πίσω για να έχεις ένα πιο ακατάστατο look.

Related Posts