Τεχνολογία

4 Ανταλλακτήρια-εφαρμογές όπου μπορείς να αγοράσεις Bitcoin!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν πρωτοβγήκε ήταν άγνωστο για τους περισσότερους από εμάς, αλλά το 2017 φρόντισε να “ταρακουνήσει” τον κόσμο και να γίνει παγκοσμίως γνωστό αποκτώντας αξία περίπου 18.000€ ανά κέρμα. Ο λόγος για το γνωστό-πλέον- σε όλους μας κρυπτονόμισμα Bitcoin. Αν και η τιμή του πλέον έχει πέσει αρκετά σε σχέση με το “τρελό” ποσό του 2017 (9.400€ ανά κέρμα, αν και η ισοτιμία αλλάζει κάθε μέρα όποτε μπορεί πάλι αυτή να είναι διαφορετική) πολλοί “υπέρμαχοι” του Bitcoin εξακολουθούν να το χαρακτηρίζουν ως το νόμισμα του μέλλοντος.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά επί του θέματος, το Bitcoin αποτελεί ένα ψηφιακό νόμισμα (κρυπτονόμισμα) που χρησιμοποιείται κυρίως για ηλεκτρονικές αγορές ή ως επένδυση (αν και αρκετά ριψοκίνδυνη). Αυτό που καθιστά ιδιαίτερο το Bitcoin-όπως και κάθε κρυπτονόμισμα- είναι ότι δεν χρηματοδοτείται από κάποια κυβέρνηση και δεν ελέγχεται από κανέναν επίσης. Επομένως μπορείς να κάνεις τις όποιες συναλλαγές σου εντελώς ανώνυμα και με μία ελάχιστη χρέωση (η οποία ωστόσο είναι ίδια για κάθε ποσό συναλλαγής), σε οποιαδήποτε πλευρά του κόσμου, χωρίς περιορισμούς και όρια στα ποσά.

Μάθε πως και που μπορείς να αγοράσεις Bitcoin εύκολα και γρήγορα!

Ωστόσο, όπως ανέφερα και πριν το Bitcoin πέρα ως μέσο συναλλαγών χρησιμοποιήθηκε από πολλούς ως μία επένδυση. Αρκετοί από αυτούς που επένδυσαν στο εν λόγω κρυπτονόμισμα-προτού αυτό γίνει διάσημο-πιθανότατα απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή τα κοκτέιλ τους σε κάποιο εξωτικό νησί κάνοντας “αιώνιες” διακοπές. Από την άλλη, πολλοί “μιμητές” των παραπάνω έχασαν περιουσίες, θεωρώντας πως οι τιμές του Bitcoin θα συνεχίζουν να αυξάνονται και μετά τον παγκόσμιο ντόρο που προκλήθηκε (άλλα όπως φαίνεται έκαναν λάθος).

Αν ωστόσο, εσύ θέλεις να αγοράσεις Bitcoin είτε για τις προσωπικές σου συναλλαγές είτε για επενδυτικούς σκοπούς εμείς δεν θα σε αποθαρρύνουμε. Αντιθέτως, θέλοντας να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για εσένα, παρακάτω σου παρουσιάζουμε 4 site μέσω των οποίων μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου λογαριασμό προκειμένου να ξεκινήσεις τις αγορές/επενδύσεις σου σε Bitcoin.

Coinbase

αγορά Bitcoins μέσω Coinbase

Η Coinbase.com αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη πλατφόρμα στις ΗΠΑ. Λειτουργεί ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι αλλά και ως ανταλλακτήριο (μετατροπή ευρώ σε Bitcoin ή το ανάποδο). Πέρα από τα Bitcoin, εδώ θα βρεις και άλλα κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin Cash, Ethereum και Litecoin. Η αγορά Bitcoin γίνεται με απλό τρόπο μιας και και απαιτείται απλά η δημιουργία ενός δωρεάν λογαριασμού. Βέβαια, για τη δημιουργία του εν λόγω λογαριασμού ίσως “παιδευτείς” αφού πέρα από αντίγραφο φωτογραφίας της ταυτότητάς σου θα σου ζητηθεί έγγραφο όπου αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες ο τόπος κατοικίας. (Δημιούργησε τον λογαριασμό σου) και πάρε 10€ δώρο!

monese

Ο εν λόγω “σκόπελος” ξεπερνιέται με τη βοήθεια της ψηφιακής τράπεζας Monese.com. Αφού ανοίξεις έναν δωρεάν λογαριασμό σε αυτήν, μπορείς να επιλέξεις την επιλογή “get a statement” ή αλλιώς απόδειξη περί δήλωσης κατοικίας. Με τον τρόπο αυτό θα σου εμφανιστεί σε αρχείο PDF η διεύθυνση κατοικίας σου με λατινικούς χαρακτήρες.  To The-Man.gr σε συνεργασία με τη Monese σου κάνει δώρο καλωσορίσματος 15€ σε περίπτωση που ανοίξεις λογαριασμό χρησιμοποιώντας τον κωδικό THEOF559 σε αυτήν και κάνεις την πρώτη σου συναλλαγή με την ομώνυμη κάρτα.(Δημιούργησε τον λογαριασμό σου)

Στην Coinbase μπορείς να εισάγεις χρήματα στο λογαριασμό σου μέσω πιστωτικής κάρτας (3% προμήθεια σε κάρτες VISA/Mastercard) ή τραπεζικού εμβάσματος και στη συνέχεια να μετατρέψεις τα Ευρώ σου σε Bitcoin. Στα “συν” της εταιρείας το εξαιρετικά εύχρηστο λογισμικό της αναφορικά με τις αγοραπωλησίες.

Σχετικά με το ψηφιακό πορτοφόλι που σου παρέχει η Coinbase, αυτό είναι απόλυτα ασφαλές και χρηστικό. Μπορείς να μεταβείς σε αυτό μέσω της εφαρμογής στον υπολογιστή σου ή στο κινητό σου. Η εταιρεία σου εγγυάται ασφάλεια συναλλαγών έως τις 250.000 δολάρια χρησιμοποιώντας επίπεδο ασφαλείας πιστοποίησης 2 παραγόντων (two-factor authentication- 2FA) ενώ παράλληλα φροντίζει να κρατά συνεχή backup των δεδομένων σου. Τέλος, να σου αναφέρω πως η Coinbase κρατά το 98% των νομισμάτων/λογαριασμών των πελατών της offline ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα επιθέσεων από hackers.

To Τhe-Man.gr σε συνεργασία με το Coinbase σε ανταμείβουν με 10$ δώρο από τη στιγμή που θα ανοίξεις έναν νέο λογαριασμό και θα ξεπεράσεις τα 100$ σε αγορές ή πωλήσεις Bitcoin. (Δημιούργησε τον λογαριασμό σου)

Wirex

αγορά Bitcoins μέσω Wirex

H Wirex.com αποτελεί μία καινοτόμο εταιρεία στον τομέα των κρυπτονομισμάτων μιας και είναι η πρώτη εταιρεία που έχει δημιουργήσει τη δική της πιστωτική κάρτα μέσω της οποίας μπορείς να κάνεις αγορές με Bitcoin. Μάλιστα, μπορείς να αποκτήσεις την εν λόγω κάρτα χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. O λογαριασμός που δημιουργείς στην Wirex ουσιαστικά αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ ενός “κανονικού” λογαριασμού και ενός λογαριασμού κρυπτονομίσματος. Όσο για τα θέματα ασφαλείς δεν θα πρέπει να ανησυχείς ιδιαίτερα αφού χρησιμοποιείται επίπεδο ασφαλείας πιστοποίησης 2 παραγόντων (two-factor authentication-2FA).

Αναφορικά με την αγορά Bitcoin, αρκεί-όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις-να δημιουργήσεις έναν δωρεάν λογαριασμό. Για το άνοιγμα του λογαριασμού απαιτείται από εσένα η επίδειξη ενός αντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας καθώς και ένα έγγραφο που να αποδεικνύει τον τόπο διαμονής σου (πιο εύκολη διαδικασία από αυτή στην Coinbase).

Αφού δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου, στη συνέχεια μπορείς να εισάγεις χρήματα από την πιστωτική-χρεωστική σου κάρτα ή μέσω του τραπεζικού σου λογαριασμού προκειμένου να τα μετατρέψεις σε Bitcoin στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις αγορές και συναλλαγές με Bitcoin ή ακόμη και να τα μετατρέψεις εκ νέου σε κάποιο “συμβατικό” νόμισμα. Να σημειωθεί ότι στη Wirex θα βρεις μία από τις χαμηλότερες προμήθειες στις συναλλαγές σου ενώ και η υπηρεσία υποστήριξής τους είναι εξαιρετική.

Το The-Man.gr σε συνεργασία με τη Wirex σου παρέχουν ένα bonus σε κρυπτονόμισμα σε περίπτωση που ανοίξεις έναν νέο λογαριασμό. (Δωρεάν Εγγραφή)

Revolut

αγορές Bitcoins μέσω Revolut

Για την Revolut.com έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο μας για το Apple pay. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για τη συγκεκριμένη εταιρεία πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες ψηφιακές τράπεζες στον κόσμο, παρέχοντας στους πελάτες τις δωρεάν μετατροπές συναλλάγματος και . Αναφορικά με την αγορά κρυπτονομισμάτων, η Revolut σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις/επενδύσεις με ασφάλεια και ευκολία στα πιο γνωστά crypto-coins όπως είναι το Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple και Bitcoin Cash. Για να γίνει αυτό εφικτό απαιτείται πρώτα το άνοιγμα ενός δωρεάν λογαριασμού στην εν λόγω εταιρεία, με τη διαδικασία να είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη.

Στη Revolut ουσιαστικά επενδύεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με την εταιρεία να σου δίνει τη δυνατότητα να καθορίσεις ορισμένες “ειδοποιήσεις” από τη στιγμή που οι ισοτιμίες “πιάσουν” πολύ υψηλές ή χαμηλές τιμές. Επισημαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αγοράζεις Bitcoin αλλά την τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος. Επίσης, δεν μπορείς να μεταφέρεις Bitcoin σε άλλους λογαριασμούς πέρα από αντίστοιχους Revolut λογαριασμούς.

Το The-Man.gr σε συνεργασία με την Revolut σου προσφέρουν δωρεάν την κάρτα Revolut ανοίγοντας έναν λογαριασμό σε αυτήν. (Δημιούργησε τον λογαριασμό σου)

Skrill

αγορά Bitcoins μέσω Skrill

H Skrill αποτελεί μία μεγάλη δύναμη στον τομέα των παγκόσμιων επαγγελματικών και προσωπικών πληρωμών. Ουσιαστικά μοιάζει με την PayPal, ωστόσο είναι πολύ πιο “χαλαρή” αναφορικά με τους περιορισμούς-ελέγχους της. Στα θετικά της εν λόγω εταιρείας έγκειται το γεγονός πως σου επιτρέπει να κάνεις παγκόσμιες συναλλαγές κρατώντας μία πολύ μικρή προμήθεια. Σε ό,τι αφορά την αγορά Bitcoins αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί αφότου ανοίξεις έναν δωρεάν λογαριασμό. Για τον λογαριασμό αρκεί ένα e-mail και έπειτα μπορείς να τροφοδοτήσεις τον λογαριασμό σου με χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας. Στη συνέχεια μπορείς να ανταλλάξεις το ποσό του λογαριασμού σου με το αντίστοιχο ποσό σε Bitcoin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας δεν μπορείς να “αποσύρεις” τα Bitcoin σου σε κάποιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, αφού η αγορά τους προορίζεται μονάχα για επενδύσεις. Έτσι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Bitcoin σου για αγορές ή συναλλαγές. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να μετατρέψεις τα Bitcoin σου ξανά σε κάποιο μη ψηφιακό νόμισμα και έπειτα να τα εισπράξεις μέσω του τραπεζικού σου λογαριασμού (το θετικό εδώ είναι ότι έχεις να αντιμετωπίσεις ελάχιστες χρεώσεις).

Το θετικό με την Skrill είναι ότι μπορείς να “ορίσεις” τις τιμές αγοράς και πώλησης των Bitcoin στον λογαριασμό σου είτε είσαι online είτε offline, προκειμένου να βγεις απόλυτα κερδισμένος από τις ισοτιμίες. (Δημιούργησε τον λογαριασμό σου)