rapse to stoma sou

13 Δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν στην καριέρα & την ζωή σου!

by theman

Δεν είναι εύκολο να μάθεις σημαντικές δεξιότητες στη ζωή σου. Μπορεί μερικές από αυτές να σου δίνονται απλόχερα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις μέχρι να τις κάνεις κτήμα σου.

Ποιες είναι, ωστόσο, αυτές οι δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσεις στη διάρκεια της ζωής σου και γιατί είναι τόσο σημαντικές για εσένα;

 

Δες επίσης 16 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Δευτέρα!

 

 Δύσκολες δεξιότητες που πρέπει ήδη να γνωρίζεις!

 

1. Δείξε κατανόηση

empathy

Μπορεί να είσαι πειθαρχημένος και έξυπνος, αλλά δεν ενδιαφέρεσαι για τους άλλους γύρω σου, τότε δεν έχεις καμία αξία. Η ικανότητα να μπορείς να αισθάνεσαι όπως και οι άλλοι γύρω σου, μπορεί να σε βοηθήσει με τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους και να σου δώσει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να προσπαθείς.

2. Μην κουτσομπολεύεις

resist-gossip

Οι σχέσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής σου. Ακόμη πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να μπορέσεις να εμπιστευτείς τον άλλον για να δημιουργήσεις αλλά και να διατηρήσεις μια καλή σχέση.

Το κουτσομπολιό είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να χάσεις την εμπιστοσύνη των άλλων, γιατί όταν κουτσομπολεύεις κάποιον ο συνομιλητή φαντάζεται ότι θα κουτσομπολέψεις και τον ίδιο όταν ο αυτός δεν θα είναι παρών, οπότε το κουτσομπολιό είναι ο σίγουρος τρόπος για να μην έχεις πραγματικούς φίλους! Αν καταφέρεις να μην κουτσομπολεύεις, θα δεις ότι οι σχέσεις σου θα βελτιωθούν αμέσως.

3. Μάθε πότε πρέπει να σταματάς να μιλάς – και κάνε το

shut-up

Δε μπορείς – και δε χρειάζεται – να παραπονιέσαι όλες τις ώρες. Μερικές φορές πρέπει απλά να μάθεις να σταματάς. Πολλές φορές όταν θυμώνεις, δε μπορείς να ελέγξεις τα όσα λες. Προσπάθησε να σταματήσεις να μιλάς όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

4. Έλεγξε τον ύπνο σου

sleep-mastery

Καταφεύγεις στα υπνωτικά και χαλαρωτικά χάπια για να μπορέσεις να κοιμηθείς; Μάλλον δε τα χρειάζεσαι! Σύμφωνα με έρευνες, αν είσαι συνεπής με τις ώρες του ύπνου σου, είναι πολύ πιο εύκολο να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις τις ώρες που θέλεις. Καθιέρωσε, επομένως, μια καθημερινή ρουτίνα πριν από την ώρα του ύπνου και προσπάθησε να την τηρήσεις για να έχεις μερικές ξεκούραστες νύχτες.

5. Ζήτησε βοήθεια

ask-for-help

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μάθεις να αναγνωρίζεις πότε χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου και να τη ζητάς. Γιατί; Επειδή απλά κανένας μας δε θέλει να δείχνει ότι δεν είναι ικανός να κάνει κάτι.

Σύμφωνα με μια έρευνα, όμως, της Επιχειρηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αν ζητήσεις βοήθεια, θα δείξεις ότι είσαι περισσότερο – και όχι λιγότερο – ικανός. Με το να ζητάς τη συμβουλή κάποιου αναγνωρίζεις την ευφυΐα του, και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να τον “κερδίσεις” πιο εύκολα.

6. Διαχειρίσου σωστά τον χρόνο σου

time-management

Η σωστή διαχείριση χρόνου εκτιμάται ιδιαίτερα από τους μελλοντικούς σου εργοδότες. Δε μπορώ να σου προτείνω κάποιο τρόπο για να το πετύχεις αυτό. Απλά θα πρέπει να βρεις από μόνος σου τον καλύτερο τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, και να το ακολουθήσεις όσο πιο πιστά μπορείς.

7. Να είσαι συνεπής

consistency

Για να έχεις επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις πρέπει να είσαι συνεπής. Αν θέλεις να φτάσεις ψηλά, πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου. Μόλις, όμως, φτάσεις εκεί που θέλεις, πρέπει να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο για να διατηρήσεις όλα όσα έχεις.

8. Κοίτα τη δουλειά σου

Για να το καταφέρεις αυτό θα χρειαστείς χρόνια. Το να μπερδεύεσαι, όμως, στις δουλειές των άλλων δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα και θα σπαταλήσει τον χρόνο σου.

9. Έλεγξε τις σκέψεις σου

master-your-thoughts

Για να κάνεις συνέχεια αυτά που θέλεις και για να κατορθώσεις αυτά που θέλεις, πρέπει να μπορείς να ελέγχεις τις σκέψεις σου. Μην επηρρεάζεσαι από το παρελθόν. Το παρελθόν δεν ισούται με το μέλλον.

10. Ενθάρρυνε τον εαυτό σου

positive-self-talk

Σε ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για εσένα; Δε θα έπρεπε! Αυτό που θα πρέπει να σε νοιάζει είναι η γνώμη που έχεις εσύ για τον εαυτό σου. Προσπάθησε να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και σε εσένα, ακόμη και όταν όλοι οι άλλοι δεν πιστεύουν σε εσένα.

11. Άκουσε

active-listening

Είπαμε πριν ότι χρειάζεται να μάθεις πότε να σταματάς να μιλάς. Δεν είναι, όμως, αρκετό. Πρέπει να μάθεις να ακούς και τους άλλους. Για να γίνεις ενεργητικός ακροατής μπορείς να επαναλαμβάνεις δυνατά αυτό που ακούς. Μια συζήτηση γίνεται πολύ πιο εύκολα όταν όλοι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.

12. Να είσαι παρών

Το 47% του χρόνου μας δεν καταφέρνουμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε εκείνη την στιγμή, και έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Αυτό, όμως, έχει αρνητικές συνέπειες στην ευτυχία μας.

13. Νιώσε άνετα όταν μιλάς μπροστά σε κοινό

speaking-up

Το να μιλήσεις μπροστά σε κάποιο κοινό δεν είναι εύκολη υπόθεση για πολλούς από εμάς. Δεν είναι ωραίο, όμως, να φοβάσαι να βρεθείς μπροστά σε κόσμο μόνο και μόνο για να μη μιλήσεις.

Προσπάθησε να εξασκηθείς στην ομιλία μπροστά σε άλλους όσο περισσότερο μπορείς και μη χάνεις την ευκαιρία να βρεθείς με άλλους όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται. Δες επίσης 20 πράγματα που κάνουν οι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι!

Related Posts