doimiourgikoi-anthropoi

20 Πράγματα που κάνουν οι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι!

by theman

Πλέον έχει επιβεβαιωθεί και από την επιστήμη της νευρολογίας πως οι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι σκέφτονται και ενεργούν με πολύ διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους. Ο εγκέφαλος του κάθε δημιουργικού ανθρώπου λειτουργεί με έναν ξεχωριστό και ανεπανάληπτο τρόπο και τους κάνει αμέσως να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Αυτή, όμως , η ιδιαιτερότητά τους δημιουργεί ρήξεις στις καθημερινές τους σχέσεις και πολλές φορές τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Επειδή είναι σίγουρο πως όλοι έχουμε κοντά μας έναν τέτοιο άνθρωπο, για να μπορέσουμε να τους καταλάβουμε περισσότερο και να αποφύγουμε τις αναταραχές μαζί τους , καλό είναι να γνωρίζουμε τα 20 πράγματα που κάνουν οι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι! 

 

Δες επίσης:Πως μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου!

 

Τα 20 πράγματα για τα ποία ξεχωρίζουν οι δημιουργικοί άνθρωποι!

 

1. Το μυαλό τους δεν επιβραδύνει ποτέ.

o eggefalos toys den stamata pote

Το μυαλό τους είναι σαν μια μηχανή που λειτουργεί συνεχώς! Δεν σταματούν να σκέφτονται ούτε λεπτό. Μπορεί να είναι κουραστικό πολλές φορές για αυτούς, αλλά πάντα έχουν τρομερές ιδέες και σπουδαίες απόψεις στις συζητήσεις.

2. Αμφισβητούν το καθιερωμένο.

dimiourgiki anthropoi

Συνεχώς ρωτάνε ‘γιατί’ και ‘τι θα γινόταν αν’ για κάθε πράγμα που γνωρίζουν ως αυθεντία ή ως κατεστημένο. Η δημιουργικότητά τους τούς κάνει να ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν τα δεδομένα και δουν τι είναι πιθανό.

3. Δεν ‘ξεπουλάνε’ τις δημιουργίες τους.

den ksepoylane th dhmiourgia toys

Είναι πιστοί σε αυτό που μπορεί να κάνουν και προτιμούν να παραμείνει αναλλοίωτο  το έργο τους από το να γίνουν διάσημοι. Αυτή είναι η επιτυχία για αυτούς ακόμα και αν οι υπόλοιποι δεν τους καταλαβαίνουν ή τους παρεξηγούν.

4. Βαριούνται εύκολα.

bariountai eykola

Ενθουσιάζονται εύκολα με οτιδήποτε καινούργιο, αλλά το ίδιο γρήγορα το βαριούνται. Για αυτούς οι επαναλαμβανόμενες ασχολίες και η συνεχής απασχόληση με ένα μόνο αντικείμενο είναι το ίδιο με ποινή φυλάκισης.

5. Δημιουργούν με κυκλική πορεία.

dimioyrgoyn se kuklous

Όταν δημιουργούν κάτι καινούργιο, περνούν από πολλές εναλλαγές μεταξύ υψηλής ή ακόμα και μανιακής έμπνευσης και περιόδους απραξίας. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποφύγουν κανένα τέτοιο στάδιο, όλα πρέπει να κυλήσουν με το ρυθμό τους σαν την αλλαγή των εποχών.

6. Χρειάζονται χρόνο για ανανεώνουν τη δημιουργικότητά τους.

ksekourash

Είναι λογικό άλλωστε. Μετά από περιόδους μεγάλης δημιουργίας, χρειάζονται χρόνο για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να ξεκουραστούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απομονώνονται για αρκετά μεγάλα διαστήματα.

7. Χρειάζονται το χώρο τους για να δημιουργήσουν.

proswpikos xwros

Συνήθως έχουν έναν δικό τους χώρο που δημιουργούν. Αυτό μπορεί να είναι ένα γραφείο ή ένα ήσυχο μαγαζί. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να σεβόμαστε αυτό τους τον χώρο και να μην τον καταπατάμε.

8. Συγκεντρώνονται πολύ σε αυτό που κάνουν.

syhkentrwsh

Όταν ξεκινήσουν να κάνουν κάτι, αφοσιώνονται πλήρως σε αυτό και δεν τους επηρεάζει τίποτα απολύτως. Δεν τους νοιάζει ο καιρός έξω, το στομάχι τους που ‘χορεύει’ από την πείνα ή αν δίπλα τους μοιράζουν λεφτά. Θα κάνουν αυτό που έχουν να κάνουν και μετά θα κοιτάξουν γύρω τους.

9. Αισθάνονται σε βάθος.

va8ia sunaisthmata

Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι ταυτόχρονα και πολύ συναισθηματικοί! Όταν μεταδίδουν κάτι μέσα από τις δημιουργίες τους, το αισθάνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

10. Βρίσκονται στα άκρα των συναισθημάτων τους.

entona synais8hmata

Αν πρόκειται για χαρά, νιώθουν ευτυχισμένοι. Αν πρόκειται για λύπη, φτάνουν στα όρια της κατάθλιψης. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση για αυτούς και πολλές φορές έχουν μεγάλες εναλλαγές αυτών των συναισθημάτων.

11. Σκέφτονται και μιλούν με ιστορίες.

syzhthseis

Μπορεί να τους πάρει περισσότερο χρόνο για να σου περάσουν ένα μήνυμα, αλλά κάθε φορά θα το κάνουν αυτό μέσα από μια εμπειρία γιατί ξέρουν πως μια ανθρώπινη ιστορία μπορεί να παρακινήσει περισσότερο από τα γεγονότα.

12. Πολεμούν την στασιμότητα.

stasimothta

Κάθε μέρα που ξυπνούν προσπαθούν να κάνουν τον εαυτό τους να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο που είχε. Όσο επιτυχημένοι και αν είναι, πάντα θα νομίζουν πως μπορούν να βελτιωθούν και θα συνεχίζουν να προσπαθούν μα γίνουν καλύτεροι.

13. Παίρνουν την δουλειά τους προσωπικά.

pairnoyn thn douleia toyw proswpika

Η δουλειά τους είναι απεικόνιση του εαυτού τους. Για το λόγο αυτό κάθε σχόλιο προς το έργο τους αποτελεί σχόλιο προς την ίδια τους την ύπαρξη που μπορεί να επικροτεί ή να στηλιτεύει τον χαρακτήρα τους.

14. Έχουν πρόβλημα να πιστέψουν στον εαυτό τους.

anasfaleia

Όσο δημιουργικοί και αν είναι, όσο μακριά και αν έχουν φτάσει, πάντα συγκρίνουν το έργο τους με τον υπόλοιπων και δύσκολα βλέπουν το μεγαλείο σε αυτό που κάνουν.

15. Λειτουργούν με το ένστικτο.

enstikto

Δεν έχουν κάποιο μοτίβο με το οποίο δουλεύουν και δημιουργούν. Ξέρουν ενστικτωδώς τι να κάνουν και πως να το κάνουν και αν τους ρωτήσεις δεν θα μπορέσουν να σου απαντήσουν ακριβώς, καθώς δεν γνωρίζουν ούτε αυτοί.

16. Χρησιμοποιούν την καθυστέρηση ως εργαλείο.

ka8usterhsh

Πολλές φορές αναβάλουν είτε σκόπιμα, είτε υποσυνείδητα να κάνουν κάτι. Καθυστερούν την δουλειά τους και μετά χρησιμοποιούν το άγχος της τελευταίας στιγμής ως καύσιμο για να μεγαλουργήσουν.

17. Είναι εθισμένοι στη δημιουργική ροή.

e8ismenoi

Οι δημιουργικοί άνθρωποι φαίνεται πως δεν μπορούν να αντέξουν χωρίς τα αισθήματα που προκαλεί η δημιουργία κάτι νέου. Είναι χειρότερο από ναρκωτικό και δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλα διαστήματα χωρίς να δώσουν ‘ζωή/ σε κάτι νέο.

18 Έχουν δυσκολία να τελειώνουν δουλειές.

misoteleiwmena

Επειδή βαριούνται εύκολα, συχνά δεν τελειώνουν όσα αναλαμβάνουν να κάνουν. Η συνεχής απασχόληση με ένα μόνο αντικείμενο τους φαίνεται βαρετή και καταλήγουν να το παρατάνε.

19. Συνδέουν πράγματα μεταξύ τους.

sundeoun pragmata

Πολύ συχνά κάνουν συσχετισμούς και ανακαλύπτουν μοτίβα πριν αυτά γίνουν φανερά στους υπόλοιπους ανθρώπους. Καταλήγουν σε συμπεράσματα και καταλαβαίνουν πράγματα αμέσως, χωρίς πολύ σκέψη.

20. Δεν μεγαλώνουν ποτέ.

paidia

Όλοι οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, μένουν για πάντα παιδιά. Η ζωή για αυτούς είναι ένα μυστήριο, μια περιπέτεια χωρίς τέλος. Βλέπουν τα πάντα μέσα από παιδικά μάτια και ουσιαστικά είναι μεγάλα παιδιά που έχουν επιβιώσει στον πιεστικό κόσμο των ενηλίκων.

Related Posts