καριέρα και σταδιοδρομία με μεταπτυχιακό

4 Ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν δωρεάν μεταπτυχιακά!

by theman

Είναι γεγονός ότι για τις περισσότερες θέσεις εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, απαιτείται να κατέχεις μεταπτυχιακό τίτλο. Μην αγχώνεσαι αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσεις, καθώς σου βρήκα τις 4 χώρες της Ευρώπης που προσφέρουν δωρεάν μεταπτυχιακά στους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ.

Έτσι, δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία σε δίδακτρα για να πάρεις το μεταπτυχιακό σου και να βοηθήσεις την καριέρα σου. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι τα έξοδα της διαβίωσής σου εκεί, αν αποφασίσεις να το παρακολουθήσεις διά ζώσης και όχι εξ αποστάσεως.

δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα

Μεταπτυχιακά σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης χωρίς δίδακτρα!

1. Σουηδία

δωρεάν μεταπτυχιακά στη σουηδία

Η Σουηδία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που προσφέρουν δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Σε μία από τις κατηγορίες ανήκουμε και εμείς οι Έλληνες, ως πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ.

Πολλά από τα μεταπτυχιακά προγράμματα διδάσκονται στα αγγλικά, οπότε μην αγχώνεσαι πως θα πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις σουηδικά.  Βέβαια, τα περισσότερα πανεπιστήμια της Σουηδίας έχουν και δωρεάν μαθήματα σουηδικών για τους διεθνείς φοιτητές τους!

Δες επίσης: 5 Tips για να φτιάξεις σωστό βιογραφικό!

Αν σε ενδιαφέρει, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις εδώ για περισσότερες πληροφορίες!

2. Νορβηγία

μάστερ στη Νορβηγία χωρίς δίδακτρα

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί κανείς να επιλέξει τη Νορβηγία για μεταπτυχιακές σπουδές είναι ότι παρέχει δωρεάν μεταπτυχιακά σε όλους, ανεξαρτήτως προέλευσης! Το επίπεδο αγγλικών στη χώρα είναι εξαιρετικό και, όπως και στη Σουηδία, πολλά προγράμματα είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Η χώρα προσφέρει καλή ποιότητα ζωής και απίστευτα τοπία και μέρη για να εξερευνήσεις. Σε κάποια πανεπιστήμια της Νορβηγίας υπάρχει μόνο το κόστος των 30-50€ το εξάμηνο, το οποίο όμως δεν αφορά δίδακτρα, αλλά κάποια πλεονεκτήματα για τους φοιτητές. Δες περισσότερα εδώ.

Χώρες που μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταπτυχιακά!

3. Δανία

Δανία μεταπτυχιακά χωρίς έξοδα

Οι Δανοί συχνά αναφέρονται ως οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο και, μάλλον, όχι τυχαία! Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο οικολογικές χώρες, με προτίμηση στην κίνηση με ποδήλατα. Φημίζεται για το φιλόξενο και οργανωμένο περιβάλλον της.

Στη Δανία οι πολίτες της ΕΕ δεν πληρώνουν καθόλου δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά της. Υπάρχουν πάνω από 30.000 διεθνείς φοιτητές εν ενεργεία στη χώρα.

Δες επίσης: 4 Συμβουλές ώστε να γίνεις πιο αποδοτικός!

Αν σκεφτείς ότι στη Δανία υπάρχουν 8 Πανεπιστήμια εκ των οποίων τα 6 είναι στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου, καταλαβαίνεις γιατί χρειάζεται να την προτιμήσεις. Δες κι άλλες πληροφορίες εδώ.

4. Πολωνία

Πολωνία πανεπιστήμια σπουδές

Η Πολωνία, όπως και οι παραπάνω χώρες, προσφέρει δωρεάν μεταπτυχιακά για τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ. Η διαφορά της ίσως σε σχέση με τις προηγούμενες χώρες είναι ότι το κόστος ζωής είναι μάλλον λίγο πιο οικονομικό.

Δες επίσης: 10 Μυστικά ηγεσίας από τον Steve Jobs!

Έτσι, ακόμη και αν δεν καταφέρεις να μείνεις σε κάποια εστία φοιτητών και χρειαστεί να νοικιάσεις, τα έξοδά σου θα είναι βατά. Έχει πάνω από 430 Πανεπιστήμια και περισσότερους από 50.000 διεθνείς φοιτητές. Από πολιτιστική άποψη επίσης είναι ένα μέρος με απίστευτη ιστορία και ομορφιά. Δες περισσότερα εδώ.

Όποια χώρα και να επιλέξεις, να θυμάσαι ότι το μέλλον σου ανήκει στα χέρια σου. Μην αφήνεις ευκαιρίες να χάνονται, ειδικά αν πρόκειται να εξελιχθείς ως άνθρωπος και να απογειώσεις την καριέρα σου. Καλή τύχη!

Related Posts