φτιάχνει λίστα για τις υποχρεώσεις του

4 συμβουλές ώστε να γίνεις πιο αποδοτικός!

by theman

Πόσες φορές έχουμε ακούσει παράπονα από τους προϊστάμενους μας για την δουλειά που βγάζουμε; Όλοι μας έχουμε βρεθεί στην θέση να αντιληφθούμε ότι χρειαζόταν να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο ή έστω να είμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Το να γίνεις πιο αποδοτικός δεν σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύεις διπλή βάρδια ή να βαράς 12ωρα στο γραφείο σου.

Για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας υπάρχουν κάποια τρικ που μπορούμε να εφαρμόσουμε είτε δουλεύουμε από το σπίτι είτε όχι. Μην ξεχνάμε ότι θέλει τρόπο, όχι χρόνο. Προκειμένου να το πετύχουμε όμως θα διαβάσουμε παρακάτω 4 συμβουλές για να γίνουμε πιο αποδοτικοί!

4 tips για να γίνεις περισσότερο αποδοτικός!

1) Κοιμήσου καλά

κοιμάται βαριά

Πως περιμένεις να αποδόσεις στην δουλειά αν είσαι με 3 ώρες ύπνου στις οποίες κιόλας στριφογυρνούσες συνέχεια; Για να μην κλατάρουμε μέσα στην μέρα πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας και δη τον ύπνο μας. Δεν είναι τυχαίο το 6-8 ώρες που προτείνουν όλοι ώστε να έχουμε τα φυσιολογικά επίπεδα ενέργειας μέσα στην μέρα. Πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε έναν ξεκούραστο ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι, αποφεύγουμε την ακτινοβολία μία ώρα πριν την πέσουμε, κλείνουμε τα φώτα ώστε να βοηθήσουμε το σώμα μας να χαλαρώσει και δεν τρώμε μεγάλο γεύμα πριν τον ύπνο!

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για έναν πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο!

2) Φάε ένα καλό πρωινό

ζευγάρι τρώει πρωινό

Πως περιμένουμε να αποδώσουμε όταν δεν έχουμε δώσει τα απαραίτητα καύσιμα στον οργανισμό μας; Όταν δεν έχει να κάψει για να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για συγκέντρωση και παραγωγή έργου; Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να φροντίσουμε μετά τον ύπνο είναι το πρωινό μας. Ένα υγιεινό πρωινό γεύμα θα μας δώσει τα απαραίτητα στοιχεία όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες αλλά και λιπαρά που θα βοηθήσουν στην φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας.

Θα χρειαστούμε τις πρωτεΐνες προκειμένου να ανακάμψουν σωστά οι μύες μας, τους υδατάνθρακες ως πηγή ενέργειας, τα λιπαρά για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου μας. Ένα πρωινό που τα περιλαμβάνει όλα είναι: 2 αυγά μάτια πάνω σε δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως στο οποίο όμως έχουμε λιώσει το αβοκάντο και ένα ποτήρι φυσικό χυμό για την απαραίτητη βιταμίνη C.

Δες επίσης: Τα 5 χειρότερα λάθη στο πρωινό μας!

3) Φτιάξε μία λίστα

φτιάχνει λίστα για τις υποχρεώσεις του

Αφού λοιπόν έχουμε γεμίσει τον οργανισμό μας με καύσιμα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την αποδοτική μας ημέρα, πρέπει να φτιάξουμε μία λίστα. Γιατί; Πόσες φορές έχεις νιώσει χαμένος μέσα στις υποχρεώσεις σου; Ότι δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις και πως να τελειώσεις. Προσωπικά μιλώντας, πολλές και αυτό που με βοήθησε είναι να τα βάλω σε μία τάξη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το σημειωματάριο του κινητού μας και να γράψουμε κάτω τι πρέπει να κάνουμε.

Για να τα κατηγοριοποιήσουμε θα τα κατατάξουμε από το πιο εύκολο στο πιο δύσκολο. Ξεκινάμε με τα απλά και βήμα βήμα θα φτάσουμε στον στόχο μας. Για παράδειγμα, έχουμε να απαντήσουμε σε 10 email και να τηλεφωνήσουμε 2 πιθανούς αγοραστές. Τότε, ξεκινάμε με αυτό που θεωρούμε πιο εύκολο, το τελειώνουμε και έπειτα προχωράμε. Έτσι παίρνεις και ψυχολογία και φόρα να συνεχίσεις και σίγουρα θα γίνεις πιο αποδοτικός.

Δες επίσης: 3 Μυστικά για σίγουρη επιτυχία σε ό,τι και αν κάνεις!

4) Μικρά διαλείμματα

κάνει διάλειμμα

Δεν είναι αναγκαίο να δουλεύεις 8 ώρες σερί για να γίνεις αποδοτικός. Ας το ξεχάσουμε αυτό το σενάριο. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος και αποδοτικός για το πολύ μία ώρα. Αν νιώσουμε ότι κουραζόμαστε πιο πριν, δεν τρέχει κάτι να αφήσουμε το λάπτοπ μας και να χαλαρώσουμε 1 λεπτό. Δεν έβλαψε σε κανέναν λίγη ξεκούραση και σίγουρα ένα διάλειμμα που θα γεμίσει τις μπαταρίες μας. Σίγουρο tip για να γίνουμε πιο παραγωγικοί αρκεί να μην το παρακάνουμε. Να θυμόμαστε ότι αρκούν 2-3 λεπτά ανά 40-60 λεπτά δουλειάς!

Δες επίσης: 4 Tips για να κάνεις δουλεία από το σπίτι με στιλ!

Άλλες συμβουλές για να γίνεις πιο αποδοτικός

αποδοτικός

Πέραν των παραπάνω υπάρχουν και άλλα tips που θα μας βοηθήσουν στο να βγάλουμε παραπάνω δουλειά χωρίς να ξοδέψουμε όλον τον χρόνο μας. Αυτό που σίγουρα θα μας ωφελήσει είναι να καθαρίσουμε το μυαλό μας πριν ξεκινήσουμε την δουλειά. Το να αισθανόμαστε χαλαροί αλλά ταυτόχρονα συγκεντρωμένοι στον στόχο μας είναι το παν. Επίσης πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Αν δεν δείξουμε σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε ίσως μας πάρει από κάτω στην πρώτη αναποδιά. Με λίγα λόγια, πάρε βαθιές διαφραγματικές ανάσες και σκέψου τι έχεις να κάνεις. Έχεις όλο τον χρόνο να το πετύχεις!

Related Posts