10 Μυστικά ηγεσίας από τον Steve Jobs!

by theman

Όλοι μας ξέρουμε ποιός ειναι ο Steve Jobs. Εκκατομυριούχος, το άτομο πίσω από το μεγαλύτερο τεχνολογικό brand του αιώνα και ένας πολύ επιτυχημένος άντρας. Για αυτό είναι και ο πλέον κατάλληλος να εκμυστηρευτεί αυτά τα μυστικά ηγεσίας.

Ένας άντρας με όνειρα για το μέλλον που καθώς τα κάνει πραγματικότητα κάνει ένα τεράστιο δώρο και σε όλους εμάς. Φοβερούς υπολογιστές, κινητά με φοβερές επιδόσεις και tablets που θα ήθελες να αποκτήσεις.

Όπως κάθε άτομο πολύ γνωστό, έτσι και ο Steve Jobs έχει άτομα που τον αγαπούν και άτομα που δεν τον αγαπούν πολύ. Ο βασικός του ανταγωνιστής, o Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft, έχει εκδηλώσει τον θαυμαστό του για τον τρόπο με τον οποίο ο Jobs δημιουργεί μια προσωπική σχέση μεταξύ του κάθε ατόμου και των προϊόντων που σχεδιάζει. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, που θεωρούν τον Jobs μία σύγχρονη ιδιοφυΐα.

10 Συμβουλές επιτυχίας από τον Steve Jobs!

 

Προσήλωση: Συγκεντρώσου και εξάλειψε κάθε περισπασμό.igesia prosilosi

Αφού είχε αποληθεί από την εταιρία του, ο Steve Jobs επέστρεψε. Τί έκανε; Πάγωσε κάθε project που ήταν ενεργό και κράτησε τα τέσσερα πιο μεγάλα. Η σκέψη του ήταν “Ας κάνουμε τέσσερα άλλα να είναι τέλεια!” Δώσε την δύναμή σου και την ενέργεια σου σε πράγματα που πιστεύευεις θα έχουν επιτυχία.

Λιτότητα: Απλοποίησε τα πάντα.

igesia litotita

Σήμερα η λιτότητα ή ένας μίνιμαλ τρόπος ζωής ειναι το παν. Ότι περισσεύει άφησε το στην άκρη. Επανεξέτασε τα πράγματα που έχεις στη ζωή σου, υλικά και μη και κράτησε τα βασικά. Μην κρατάς υποχρεώσεις ή άλλα πράγματα που σου παίρνουν δυνάμεις που μπορείς να αξιοποιήσεις αλλού.

Πάρε την ευθύνη

igesia efthini

Αν ηγήσαι, φέρεις ευθύνη για τα πάντα. Η Apple δεν είναι συμβατή με τα περισσότερα αντίστοιχα προΐόντα άλλων εταιριών. Τώρα ξέρεις το γιατί. Μόνο έτσι ο Steve Jobs θα αναλάμβανε την ευθύνη τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς τη ροή, την λειτουργεία και την μοναδική εμπειρία αυτών των συσκευών. Να έχεις όρεξη για την δουλειά και έτσι και οι υπόλοιπη θα έχουν αυτη την όρεξη!

Επιμονή: Αν πέσεις, σήκω και προχώρησε μπροστά.

igesia vima

Μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους Mac υπολογιστές με τους Microsoft, τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές τους ήταν η χρήση των CD. Τί έκανε ο Steve Jobs για αυτό; Δημιούργησε το iTunes ανοίγοντας έτσι μία νέα εποχή με αυτό το πολυεργαλείο. Πολλά εμπόδια θα έρθουν, αλλά αυτό που μετράει πως θα τα αξιοποιήσεις!

Εργάσου για το προϊόν και όχι για το κέρδος.

igesia sxediase

Κάθε φοβερή ιδέα βασίστηκε στην ιδέα καθαυτή και το κέρδος ήταν επακόλουθο. Ο Jobs είπε: “Συγκέντρωσε την προσοχή σου στην δημιουργία ενός καλού προϊόντος, τα λεφτά θα έρθουν μόνα του.” Μην σκέφτεσαι πόσα λεφτά θα βγάλεις με αυτό κάνεις. Σκέψου πόσα άτομα θα λατρέψουν την ιδέα σου. Και περίμενε μετά να δεις πως θα έρθουν και τα λεφτά στην ώρα τους. Τότε η επιτυχία θα είναι μονόδρομος.

Δες επίσης: Τα 10 βασικά στοιχεία της επιτυχίας!

Εστίασε εκεί που πρέπει.

igeasia idea

Κάποια στιγμή ο Jobs παραδέχτηκε πως είχε γίνει υποχείριο των κριτικών που λάβαιναν τα προϊόντα του. Και τότε είπε την διάσημη αυτή φράση: “Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν μέχρι να τους το δείξεις.” Αυτό ισχύει. Το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να συσχετίζει τα πάντα με προηγούμενες εμπειρίες που είχε. Μην αγνοείς την έρευνα αγοράς, αλλά μην βασίζεσαι μόνο σε αυτή. Αν μένεις μόνο σε αυτές τις κριτικές δεν θα κάνεις τίποτα το διαφορετικό από ότι ήδη υπάρχει στην αγορά. Θα κάνεις ότι έχουν κάνει άλλοι πριν από εσένα και θα δίνεις στον κόσμο κάτι ήδη γνωστό προς αυτούς.

Τσαλάκωσε την πραγματικότητα για να πετύχεις το ακατόρθωτο.

igesia epitixia

Μια φορά ο Steve Jobs ήταν μαζί με τον Stephen Gary Wozniak, σινυδριτή της Apple τον οποίο ο Jobs χρειάστηκε να διακόψει με κάτι που φαινόταν αδύνατο: “Χρειάστηκες 6 μήνες για να αναπτύξεις κάτι; Μπορείς να το κάνεις μέσα σε 4 μέρες!” Και όντως, ο Woz (όπως τον φωνάζουν) το έκανε! Αυτό μας δείχνει ότι κάποιες ιδέες και απόψεις ανθρώπων, είναι τα εμπόδια τα οποία ένας ηγέτης πρέπει να φροντίσει να υπερπηδήσει. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μυστικά ηγεσίας που πρέπει να μάθεις.

Μόνιμα να δίνεις κάτι καινούριο.

igesia kainourio

Τα προϊόντα της Apple δίνουν μία εμπειρία η οποία σε κάνεις να θέλεις να τα αποκτήσεις. Είναι μέχρι να σου μπει στο μυαλό η ιδέα να το πάρεις! Από την συσκευασία και το design, μέχρι το γραφιστικό κομμάτι. Ο Jobs, αποφάσισε να αφήσει το Πανεπιστήμιο του Reeds στο οποίου φοιτούσε και αντ’ αυτού παρακολούθησε μαθήματα που είχαν να κάνουν με την καλλιγραφία. Αυτό ήταν και το ερέθισμα που τον υποκίνησε να συμπεριλάβει πολλές και διαφορετικές γραμματοσειρές στους Mac υπολογιστές – ένα από τα τότε μεγάλα ατού της Apple – τη στιγμή που η Microsoft είχε μία αρκετά μικρή ποικιλία.

Δες επίσης: 12 Σπουδαίες φράσεις του Steve Jobs που θα σου φτιάξουν την μέρα!

Μην διαπραγματεύεσαι την ποιότητα.

igesia poiotita

Πάντα να στοχεύεις σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, τίποτα κατώτερο. Αν και η τελειότητα σε απόλυτο επίπεδο δεν είναι δυνατό να την έχεις, ο Jobs δεν έβγαλε τίποτα στην αγορά το οποίο δεν πέρασε από κάθε έλεγχο προκειμένου να πλησιάζει αυτή την θεωρητική τελειότητα!

Φτιάξε την καλύτερη ομάδα.

igesia omada

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως κάνενα από τα προϊόντα του δεν θα ήταν επιτυχημένο αν δεν είχε δίπλα του την πιο σωστή ομάδα. Για τον Jobs είναι σημαντικό να έχει άτομα μαζί του, τα οποία ειναι πιο καλά καταρτισμένα από αυτόν σε διάφορα θέματα. Έτσι μαθαίνει πολλά από αυτούς, ενώ παράλληλα τους αφήνει να διαπρέπουν, τον κάθε έναν στον τομέα του. Τέτοιου είδους συμβουλές και μυστικά ηγεσίας θα βρείς στα σεμινάρια Think Like a Leader από τον Brian Tracy, μπορείς να το βρες εδώ!

Και τέλος, μία από τις πιο γνωστές ατάκες του Steve Jobs: “Μείνετε πεινασμένοι, μείνετε αφελείς. Πάντα να προσπαθείτε για περισσότερα. Ρώτα, Ανακάλυπτε, Πίστευε”, η οποία είναι απόσπασμα από την ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Stanford σε μαθητές οι οποίοι θαύμαζαν αυτή τη λεπτή φιγούρα, καταβαρημένη από την ασθένεια, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να μεταδίδει το πάθος του να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα και να χαρίζει σε εμας μυστικά ηγεσίας που μας κάνουν καλύτερους.

Related Posts