Οβάλ πρόσωπο με γένια

Φτιάξε τα γένια ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

by theman

Εσύ φτιάχνεις τα γένια σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου; Πλέον τα γένια και το μουστάκι δεν θεωρούνται απλά μια μόδα. Έχουν έρθει για να μείνουν. Και επειδή είναι φυσιολογικό, οι περισσότεροι άνδρες να αφήνουν μούσια ακόμα και στο εργασιακό περιβάλλον, ήρθε η ώρα να μάθεις μερικά μυστικά για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου.

Τα μούσια είναι ένας έξυπνος και άνετος τρόπος για να κρύβουμε ή να μειώνουμε τις ατέλειες που δεν μας αρέσουν στο πρόσωπο. Τις περισσότερες φορές τα αφήνουμε επειδή βαριόμαστε και επειδή μας κάνουν να δείχνουμε μυστηριώδεις. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι τα μούσια θα πρέπει να τονίζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου και όχι να τα κρύβουν.

Πώς να φτιάξεις τα γένια σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Κιάνου Ριβς με μούσαια

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο βασικό βήμα είναι να ξέρεις ποιο είναι ακριβώς το σχήμα του προσώπου σου. Μετά μπορείς να καταλήξεις στο τι γένια θα έχεις. Για παράδειγμα, μια γεμάτη γενειάδα μπορεί να δείχνει πιο αρρενωπή αλλά μπορεί να μην σε κολακεύει καθόλου.

Δες ακόμα: Οι 5 καλύτεροι αφροί και gel ξυρίσματος!

Επίσης, είναι σημαντικό να κρατάς τα μούσια σου περιποιημένα και να χρησιμοποιείς ορισμένα προϊόντα όπως μια καλή κρέμα ξυρίσματος. Φρόντισε επίσης το δέρμα σου με κάποιο έλαιο για μετά το ξύρισμα όπως το αργκάν και η επιδερμίδα σου θα είναι πιο απαλή.

Ας δούμε τώρα μερικά στυλ σε γένια που πηγαίνουν καλύτερα με το σχήμα του προσώπου σου.

Οβάλ ανδρικό πρόσωπο

Οβάλ πρόσωπο με γένια

Αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις ένα οβάλ πρόσωπο, όπως για παράδειγμα ο Τζορτ Κλούνεϊ, τότε έχεις άπειρες επιλογές που μπορείς να υιοθετήσεις. Από μουστάκι και γενειάδα μέχρι και  goatee beard, μπορείς να μεταμορφώσεις το πρόσωπό σου όπως θες. Απλά να θυμάσαι ότι πρέπει να αφήσεις τα ζυγωματικά χωρίς ίχνος τρίχας.

Δες επίσης: Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς για το ξύρισμα; Αφρό, gel ή κρέμα ξυρίσματος;

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Το μυστικό με τα στρογγυλά πρόσωπα είναι να προσθέσεις μήκος προς τα κάτω και να έχεις καθαρές τις δύο πλευρές. Γι αυτό το λόγο πρέπει να μακρύνεις το πρόσωπο με τα μούσια. Επίσης, μια άλλη συμβουλή είναι να κουρέψεις με τον ίδιο τρόπο τα μαλλιά σου δίνοντας όγκο προς τα πάνω και κοντά στις πλευρές.

Τετράγωνο ανδρικό σχήμα προσώπου

Τετράγωνο πρόσωπο μούσια

Αν το πρόσωπό σου είναι τετράγωνο όπως του Ντέιβιντ Μπέκαμ, τότε χρειάζεσαι μια κοντή γενειάδα που θα τονίζει το τετράγωνο του προσώπου σου. Το μουστάκι και η goatee beard επίσης θα σε κολακεύουν αλλά θα πρέπει ξυρίσεις το λαιμό και τη γνάθο.

 Σχήμα προσώπου διαμάντι

Κοντά γένια ανάλογα με σχήμα του προσώπου- διαμάντι

Γι αυτό το είδος προσώπου, ο σκοπός είναι να κρατήσεις τα μούσια στο πηγούνι. Οπότε το ιδανικό είναι μια κοντή γενειάδα ή ιδανικά η goatee beard που θα σε βοηθήσει να καλύψεις και να μεγαλώσεις το πηγούνι σου ώστε να ισορροπήσει με τα μάγουλα, που είναι το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου.

Δες επίσης: Οι 7 καλύτερες αντρικές ξυριστικές μηχανές για γένια!

Τρίγωνο σχήμα προσώπου

Κοντά γένια ανάλογα με σχήμα του προσώπου

Για να κρατήσεις το μέτωπο και τη γνάθο σε ισορροπία, θα πρέπει να έχεις πάντα κοντά μούσια και να ξυρίζεις το λαιμό και το σαγόνι.

Το να περιποιείσαι τα γένια σου μπορεί να παίρνει αρκετή ώρα αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Τώρα που ξέρεις ότι το σχήμα του προσώπου καθορίζει τα γένια σου, ακολούθησε τις συμβουλές μας ώστε να απογειώσεις την εμφάνισή σου.

Related Posts