μόδα γυαλιά ηλίου για άντρες the-man.gr

Ποια τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για κάθε σχήμα προσώπου!

by theman

Το κύριο αξεσουάρ μέσα στο καλοκαίρι για όλους τους άντρες είναι τα γυαλιά ηλίου. Είναι κάτι που φοράς σχεδόν καθημερινά και θέλεις να σου ταιριάζει και να φαίνεται όμορφο πάνω σου. Η μόδα υπάρχει αλλά θα πρέπει να μπορείς να ξεχωρίσεις τι φαίνεται όμορφο πάνω σου και τι όχι, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ποια γυαλιά ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για όλους να χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου, μιας και είναι η προστασία των ματιών από τις ακτίνες UV. Αυτό όμως είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτείς και να διαλέξεις το καλύτερο δυνατό ζευγάρι για σένα. Θα σε βοηθήσω λοιπόν να βρεις τα γυαλιά που σου ταιριάζουν.

Ανδρικά γυαλιά ηλίου και ποια να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

 

Γυαλιά ηλίου για στρογγυλό πρόσωπο

στρόγγυλο πρόσωπο σχήμα γυαλιών

Τα χαρακτηριστικά ενός στρογγυλού προσώπου είναι ότι θα πρέπει να έχει σχεδόν ίδιο μήκος και πλάτος με μια ελαφριά στρογγυλή γραμμή στο σαγόνι. Τα ιδανικά γυαλιά για ένα τέτοιο πρόσωπο είναι αυτά με τις γωνίες. Τα πιο βαθιά χρώματα θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο να σβήσει αυτή η στρογγυλάδα.

Οι φακοί με κλίση θα δώσουν το μήκος του χρειάζεται το πρόσωπό σου. Ωραία χρώματα είναι η ταρταρούγα και το χρώμα της καραμέλας. Οι σκελετοί που έχουν μεγαλύτερο πάχος ταιριάζουν εξίσου καλά με τα στρογγυλά πρόσωπα καθώς προσθέτουν πλάτος. Ποτέ όμως μην επιλέξεις στρογγυλά γυαλιά γιατί θα τονίσουν περισσότερο τα μάγουλα σου.

Δες επίσης: 5 Αντρικά γυαλιά ηλίου για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

Γυαλιά ηλίου για πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

γυαλιά ηλίου σχήμα προσώπου

Το πρόσωπο με σχήμα καρδιάς έχει πλατύ μέτωπο και ζυγωματικά και κωνικό πηγούνι. Ο κατάλληλος σκελετός για αυτό το πρόσωπο είναι ο λεπτός και ελαφρύς μεταλλικός ή τα διαφανή πλαστικά γυαλιά, ενώ το κάτω μέρος θα πρέπει να είναι πιο πλατύ. Απέφυγε τα σκούρα χρώματα όπως και το all time classic μαύρο και επίλεξε τα πιο ανοιχτά.

Δες επίσης: Τα 10 καλύτερα Aviator γυαλιά ηλίου για άνδρες!

Γυαλιά ηλίου για οβάλ πρόσωπο

οβάλ πρόσωπο ανδρικά γυαλιά ηλίου

Αν και αυτό το πρόσωπο έχει καλύτερη ισορροπία, είναι πιο μακρύ απ’ότι πλατύ. Αυτό είναι και το μειονέκτημα που θα πρέπει να καλύψεις. Επίλεξε γυαλιά ελαφρώς τετραγωνισμένα με φακό σε σχήμα δάκρυ. Αλλιώς γνωστά σε όλους ως τα γυαλιά του αεροπόρου – Ray Ban. Τα σχήματα που θα πρέπει να αποφύγεις είναι αυτά που έχουν γωνίες όπως τα ορθογώνια. Όπως και να χει όμως αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είσαι ο πιο ευνοημένος!

Δες επίσης: Τα 12 καλύτερα ανδρικά γυαλιά ηλίου για κάθε σχήμα προσώπου!

Γυαλιά ηλίου για πρόσωπο με σχήμα διαμάντι

ανδρικά γυαλιά ηλίου ανάλογα με το πρόσωπο

Το συγκεκριμένο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από ένα στενό πηγούνι και μέτωπο, με τα ζυγωματικά να καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του προσώπου. Ιδανικά γυαλιά σε αυτή την περίπτωση είναι τα οβάλ και τα γυαλιά ηλίου χωρίς σκελετό, τουλάχιστον στο πάνω και το κάτω μέρος τους. Γενικότερα θα πρέπει να επιλέγεται σκελετός με απαλές καμπύλες, ο οποίος δεν θα είναι μεγαλύτερος από το πλάτος των ζυγωματικών.

Δες επίσης: Αντρικά γυαλιά μυωπίας για κάθε σχήμα προσώπου!

Γυαλιά ηλίου για τετράγωνο πρόσωπο

γυαλιά ηλίου πρόσωπο με γωνίες

Αυτό το πρόσωπο έχει χαρακτηριστικά το μεγάλο σαγόνι και το πλατύ μέτωπο. Στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ταιριάζουν γυαλιά που είναι εντελώς αντίθετα με αυτά για το στρογγυλό πρόσωπο όσο αφορά το σχήμα. Δηλαδή θα πρέπει να επιλέξεις στρογγυλά γυαλιά ή και σχήμα δάκρυ. Όσο για το χρώμα, οι καλύτερες επιλογές είναι το μαύρο και γενικότερα το μονόχρωμο, αλλά φυσικά και το ταρταρούγα.

Related Posts