καλύτεροι αφυγραντήρες αγοράς

Οι 10 καλύτεροι αφυγραντήρες της αγοράς!

by theman

Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες, αλλά τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας είναι από τα μεγαλύτερα αρνητικά της. Η υγρασία είναι αυτή που κάνει το σπίτι μας να είναι παγωμένο και να νιώθουμε ότι το κρύο τρυπάει τα κόκκαλα μας. Ειδικά όμως αν δεν έχεις θέρμανση στο σπίτι σου και ανάβεις που και που το air condition, τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε έναν από τους καλύτερους αφυγραντήρες.

Η ιδιότητα τους είναι να ρίχνουν το ποσοστό υγρασίας του χώρου κάτω από το 50%, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι έχεις ανάψει το καλοριφέρ. Υπάρχουν πολλές προτάσεις ανάλογα με τα τετραγωνικά που θέλεις να καλύψεις, αλλά και με τα Watt, δηλαδή το πόσο καίει. Για να μην ψάχνεσαι όμως, έκανα για σένα μια έρευνα αγοράς και κατέληξα στους Top 10 αφυγραντήρες που θα δεις στη συνέχεια!

Οι καλύτεροι αφυγραντήρες για μικρά και μεγάλα διαμερίσματα!

 

Αφυγραντήρες για 60 και 80 τ.μ.

MORRIS MDB 12100 HI

αφυγραντήρες MORRIS 60 τετραγωνικά

Ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας είναι δημοφιλής λόγω του ότι δεν μειώνει μόνο την υγρασία του χώρου, αλλά καθαρίζει και τον αέρα. Το επίπεδο του θορύβου που κάνει είναι αρκετά μικρό και το περισσότερο που μπορεί να κάψει είναι 185 watt. Το δοχείο του νερού του είναι 2.5 λίτρων και η ισχύς αφύγρανσης του είναι 12lt ανά 24 ώρες και μπορεί να καλύψει μέχρι και τα 60 τ.μ.

Τέλος, με την λειτουργία συνεχούς αφύγρανσης μπορείς να κάνεις το στέγνωμα των ρούχων παιχνιδάκι. Βάλε την απλώστρα σου σε ένα δωμάτιο με κλειστή την πόρτα και κοντά τον αφυγραντήρα και αυτός θα κάνει όλη τη δουλειά! Μπορείς να το βρεις εδώ!

MORRIS MDB 16100 HI

αφυγραντήρας εξάλειψη υγρασίας σπιτιού

Ακριβώς της ίδιες λειτουργίες με τον Morris MDB 12000 ΗΙ έχει και αυτό εδώ το μοντέλο, του οποίου βέβαια η κάλυψη είναι για 80 τετραγωνικά. Όπως καταλαβαίνεις, από την στιγμή που αυξάνονται τα τετραγωνικά αυξάνονται και τα watt που καίει. Αλλά και πάλι τα 245w δεν είναι κάτι τραγικό.

Και οι δύο περιέχουν Φίλτρο HEPA για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνες και σωματίδια, φίλτρο σκόνης με αντιβακτηριδιακή επικάλυψη Nano Silver και φίλτρο από ενεργό άνθρακα που κάνει την κατακράτηση χημικών, αερίων, οσμών, αλλά ακόμη και καπνού από τσιγάρο, ώστε να μυρίζει όμορφα ο χώρος. Μπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

TOYOTOMI TDE-20DTI

αφυγραντήρες TOYOTOMI

Ο TOYOTOMI TDE 20 DTI είναι ένας συνδυασμός αφυγραντήρα και ιονιστή που καλύπτει διαμερίσματα έως και 80 τ.μ. με μέγιστη ισχύ τα 250W. Διαθέτει φίλτρο σκόνης υψηλής πυκνώτητας και φίλτρο ενεργού άνθρακα, ενώ ο θόρυβος που κάνει κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η ισχύ αφύγρανσης είναι στα 20 lt/ 24h και το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι δεν έχει ένδειξη μέτρησης υγρασίας. Μπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

Δες επίσης: Τα 10 καλύτερα air condition που βρήκα στα Μedia Μarkt!

Kullhaus Qualis 12L ion

οικονομικοί αφυγραντήρες 2020

Ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 12L ion έχει απίστευτα χαμηλή κατανάλωση, καθώς είναι στα 145W. Είναι σχεδόν αθόρυβος και μπορεί να καλύψει ως και 80 τετραγωνικά με εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας, χάρη στο KULLSAVE Energy Saving System. Διαθέτει ψηφιακή οθόνη αφής LED, λειτουργία στεγνώματος ρούχων και φυσικά αντιβακτηριδιακό φίλτρο σκόνηςΜπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

Puredry Design D 12L Low Energy

αφυγραντήρες χαμηλή κατανάλωση

Αυτός είναι ο έξυπνος αφυγραντήρας Puredry Design D 12L Low Energy, ο οποίος καθαρίζει τον αέρα και διαθέτει λάμπα UV για την εξόντωση βακτηρίων και ιών. Είναι η λύση για διαμερίσματα ως και 80 τετραγωνικά που έχουν υγρασία και μπορεί να εμφανίζουν μούχλα σε διάφορα σημεία. Έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας στα 165 Watt και δοχείο 2.5 λίτρων με δυνατότητα αφύγρανσης 12 λίτρων την ημέρα.

Επιπλέον, ο ανεμιστήρας του είναι δύο ταχυτήτων, έχει χρονοδιακόπτη που μπορείς να τον ρυθμίσεις από 1 μέχρι και 24 ώρες, φίλτρο αέρα τριών σταδίων και τέλος carbon φίλτρο για τις δυσάρεστες οσμές και τα τοξικά αέρια. Μπορείς να τον αγοράσεις εδώ!

 

Αφυγραντήρες για διαμερίσματα από 100 τ.μ. και πάνω

Puredry PDD 8519 Famous

αφυγραντήρες με ζεόλιθο

Ο 8.5 λίτρων αφυγραντήρας desiccant Puredry PDD 8519 Famous είναι Ιαπωνικής τεχνολογίας με εξελιγμένο λογισμικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν λειτουργεί με χρήση συμπιεστή, αλλά με ζεόλιθο. Ο ζεόλιθος έχει την ιδιότητα να απορροφά τα σωματίδια υγρασιάς και ζεσταίνει πολύ εύκολα και τα σπίτια μέχρι 120τ.μ. που δεν έχουν καθόλου θέρμανση.

Το δοχείο που έχει είναι 4 λίτρων και διαθέτει όλα τα φίλτρα που αναφέραμε προηγουμένως. Στο low η κατανάλωση του είναι χαμηλή, δηλαδή 330W. ενώ στο high καίει παραπάνω από τους κλασικούς αφυγραντήρες (κάπου στα 650W), πράγμα το οποίο συμβαίνει και σε όλους τους αφυγραντήρες με ζεόλιθο. Μπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

MORRIS MDP 20300i

καταπολέμηση υγρασίας αφυγραντήρες

Η Morris είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο των αφυγραντήρων. Ο MDP-20300i 20L είναι μία από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς αυτή τη στιγμή. Έχει τη δυνατότητα να καλύψει 110 τετραγωνικά μέτρα και έχει κατανάλωση μόνο 222W. Ίσως να είναι ο πιο οικονομικός αφυγραντήρας 20 λίτρων της αγοράς.

Εκτός από χαμηλά επίπεδα υγρασίας όμως, προσφέρει και φιλτράρισμα του αέρα για να έχεις καθαρό αέρα όλο το χρόνο. Ο φωτισμός του αλλάζει ανάλογα με την υγρασία για ευκολία στη χρήση. Το δοχείο που διαθέτει είναι χωρητικότητας 4 λίτρων και διαθέτει λειτουργία “smart” η οποία ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο υγρασίας στο 50-55%. Μπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

JURO PRO Ruby 30L WiFi

θέρμανση σπιτιού υγρασία

Μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στην αγορά, η Juro-Pro, κατασκεύασε έναν από τους πιο αθόρυβους αφυγραντήρες της αγοράς, τον Ruby 30L WiFi. Η κατανάλωσή του είναι στα 260W και η κάλυψή του φτάνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει οθόνη αφής με λυχνίες LED, δεξαμενή νερού 4,1lt και σύνδεση με Wi-Fi για εύκολη πρόσβαση από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.

Εκτός όμως από όλες τις λειτουργίες που θα συναντήσουμε σε όλους τους σύγχρονους αφυγραντήρες, διαθέτει περιστροφικό συμπιεστή GMCC-TOSHIBA με τριπλή προστασία και τριπλό συμπυκνωτή για μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία.

Τέλος, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η εγγύησή του, αφού διαθέτει 10 χρόνια εγγύησης στο συμπιεστή και 5 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη, όπως και οι Morris αφυγραντήρες. Μπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

Δες επίσης: 10 Προτάσεις αγοράς για Smart TV!

Puredry Sofia PD2419 Design Low Energy

μείωση υγρασίας σπιτιού 150 τ.μ.

Ένας από τους πιο οικονομικούς αφυγραντήρες σε κατανάλωση στα 150 τετραγωνικά μέτρα είναι ο Sofia PD2419 Design Low Energy από την Puredry. Η κατανάλωση σε Watt είναι μόλις 235W. Εκτός από την ιδιότητα αφύγρανσης έχει επίσης την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα από βλαβερά μικροσωματίδια σκόνης, γύρης, χημικά, παθογόνους μικροοργανισμούς κτλ.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ήσυχος καθώς είναι κατασκευασμένος από υλικά υψηλής ποιότητας που συμβάλουν στην πολύ χαμηλή εκπομπή θορύβου. Είναι υποαλλεργικός αφού έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλεί αλλεργία ή αλλεργικές αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

Kullhaus Qualis 20l ION

αφυγραντήρες μεγάλα διαμερίσματα

Μία πολύ καλή λύση για όσους ζουν σε μεγάλο σπίτι είναι ο Qualis 20l ION από την Kullshaus. Μπορεί να καλύψει μέχρι και 150 τετραγωνικά μέτρα με κατανάλωση μόλις 265W. Το μεγαλύτερο θετικό που έχει όμως είναι ότι μόλις φτάσει την επιθυμητή υγρασία χώρου η κατανάλωσή του είναι σχεδόν μηδενική εξαιτίας του KULLSAVE Energy Saving System.

Φυσικά οι δυνατότητές του δεν περιορίζονται εκεί, αφού διαθέτει ιονιστή, φίλτρο σκόνης, ψηφιακή οθόνη αφής LED, λειτουργία ύπνου και λειτουργία για στέγνωμα ρούχων. Επίσης, σου δίνει την επιλογή μόνιμης σύνδεσης με την αποχέτευση και περιλαμβάνεται το σωληνάκι σύνδεσης. Μπορείς να τον αγοράσεις από εδώ!

Related Posts