Κινητά με καλύτερη κάμερα για 2020

5 Κινητά όλων των κατηγοριών με την καλύτερη κάμερα!

by theman

Τι ζητάμε από το κινητό μας; Ο μέσος άνθρωπος απαιτεί από αυτό μία μπαταρία που να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, ένα αξιόλογο λογισμικό και να μην “κολλάει”. Τι να το κάνεις όμως αν δεν μπορείς να αποτυπώσεις στιγμές της καθημερινότητας σου; Δεν μπορούμε να μην βγάλουμε έστω μια φωτογραφία μέσα σε μία μέρα! Αναπόσπαστο κομμάτι λοιπόν είναι η κάμερα.

Θα δείτε παρακάτω 5 smartphones όλων των κατηγοριών με την καλύτερη κάμερα και μάλιστα θα καλύψουμε κάθε είδους απαιτητικό χρήστη που “ψάχνεται”. Τα 2 πρώτα θα είναι κινητά με αρκετά υψηλό κόστος αλλά με επιδόσεις που “πετάνε”! Έπειτα, δύο που έχουν μια μέση τιμή αλλά δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο και ένα με προσιτή τιμή αλλά θα αξίζει για την κάμερα του και όχι μόνο.

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα smartphones κάτω από 300€

5 smartphones με την καλύτερη κάμερα το 2020

 

High-range κατηγορία

1) Iphone 12 pro

Το καλύτερο iphone της αγοράς με την πιο δυνατή κάμερα

Ναι είναι το καλύτερο smartphone της αγοράς στα high range κινητά όσον αφορά την κάμερα του, αναμφισβήτητα! Ακριβό αλλά σίγουρα οι επιδόσεις του θα σε τρομάξουν. Διαθέτει τριπλή πίσω κάμερα που θα μας αφήσει άναυδους. Ο ένας αισθητήρας αποτελείται από 12 megapixel με διάφραγμα f/1.6, ο δεύτερος πάλι από 12 megapixel αλλά έχει ευρυγώνιο φακό και διάφραγμα f/2.4. O τρίτος έχει 12 megapixel και διάφραγμα f/2.0 ενώ η μπροστινή επίσης 12 και f/2.2 αντίστοιχα.

Τι σημαίνει αυτό; Με αυτού του είδους τις τιμές στα διαφράγματα χαρακτηρίζονται ως γρήγοροι φακοί, έχουν επίσης μεγάλη οπτική σταθεροποίηση και εστιάζουν πολύ σωστά χωρίς να κουράσουν τον χρήστη. Η ανάλυση των φωτογραφιών είναι καταπληκτική και διατηρείται περίπου στα ίδια επίπεδα ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό ή σκοτάδι.

Όσον αφορά την μπροστινή, έχουμε σίγουρα λεπτομερής φωτογραφίες με αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο αντίθεσης. Στο βίντεο, η λήψη 4k με 60 fps που δεν θα κολλάει στιγμή, μας κλέβει την παράσταση. Εφοδιασμένο ακόμα και με το LiDAR το οποίο επιτρέπει στο auto-focus να λειτουργήσει άψογα σε συνθήκες χαμηλού ή ελλιπή φωτισμού.

Ρίξε μια ματιά αν θέλεις εδώ.

Δες επίσης: Πως θα κάνεις τη μπαταρία του iPhone να αντέξει περισσότερο!

2) Samsung galaxy s20 ultra

Κάμερα high range κινητών: Πολύ καλή επιλογή το samsung galaxy s20 ultra

Απίστευτο κινητό από άποψη αποδόσεων, μπαταρίας και γενικότερων χαρακτηριστικών. Δεν γινόταν όμως να τα πάει άσχημα ή μέτρια και στην κάμερα! Η τελευταία διαθέτει τρομερά υψηλή ανάλυση των 108 megapixel δίνοντας στις εικόνες μας πνοή και ζωντάνια. Ευκρινείς λήψεις με ζουμ που θα μας εκπλήξει στο τι κρύβεται πίσω από το “κυρίως θέμα”. Εξάλλου, το ζουμί κρύβεται στις λεπτομέρειες! Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το σύστημα των επαγγελματικών καμερών τραβάει πολλές φωτογραφίες και τις παρουσιάζει σαν μία. Πετυχαίνοντας έτσι τις ιδανικότερες και πιο φυσικές συνθήκες λήψης.

Περιττό τα λόγια για την 40mp selfie camera που θα μας κάνει να μην το αφήνουμε από τα χέρια μας. Έτσι μας χαρίζει κάθε λεπτομέρεια εκεί που την χρειαζόμασταν ενώ εναλλάσσεται σε 10mp σε συνθήκες ελλιπή φωτισμού για να αποδώσει! Στο βίντεο, από το “συνηθισμένο” πλέον 4k μεταβαίνει στο 8k επιτρέποντας στο κάθε καρέ να εμφανίζεται σαν κρυστάλλινη εικόνα.

Ρίξε μια ματιά αν θέλεις εδώ.

Μid-range κατηγορία

3) Samsung galaxy A71

Μεσαίας κατηγορίας κινητά με την καλύτερη κάμερα: samsung galaxy a71

Κινητό της μεσαίας κατηγορίας και απολύτως value for money. Ξεκινώντας γύρω στα 330 ευρώ, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους τα θέλουν όλα σε ένα κινητό. Οι επιδόσεις του ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς! Όσον αφορά την κάμερα αξίζει να πούμε ότι διαθέτει τετραπλή. Μία κύρια των 64mp, μία για ultra wide (υπερευρυγώνιες) λήψεις, μία για σκοτεινές και τέλος μία για κοντινές. Η τελευταία, σε συνδυασμό με την λειτουργία της φυσικής θόλωσης του τοπίου μας επιτρέπει να εστιάσουμε εκεί που ακριβώς θέλουμε.

Επιπλέον, υπάρχει στο λογισμικό η λειτουργία super steady που θα καταγράψει τα βίντεό μας με τρομερή ευκρίνεια και σταθερότητα. Για την σέλφι κάμερα; Τα 32 megapixel που προσφέρει θα μας αφήσουν άναυδους! Εντυπωσιακή λεπτομέρεια σε κάθε μας μπροστινή λήψη υπόσχεται αυτό το θηρίο.

Μπορείς να το βρεις εδώ!

4) Xiaomi Mi Note 10

xiaomi note 10 pro, ιδανική επιλογή και value for money όσον αφορά τις επιδόσεις

Από πολλούς θεωρείται το καλύτερο καμεροκινητό στην μεσαία κατηγορία χρημάτων. Τρομερά γρήγορα και δεν πρόκειται να “συρθεί” με όσες εφαρμογές και να τρέχουν στο παρασκήνιο. Όσον αφορά την κάμερα, διαθέτει μια πενταπλή εκ των οποίων η μία είναι 108mp και κατασκευάστηκε με την συνεργασία της Samsung. Η Xiaomi εδώ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να μας δώσει ένα κινητό με μέτρια λεφτά που θα μας καλύψει στο έπακρο. Και δεν απέτυχε! Για λειτουργία πορτρέτου διαθέτει μια 12άρα με αρκετά καλό focus ακόμα και σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Περιττό να αναφέρουμε ότι η 32mp selfie κάμερα θα κερδίσει την συμπάθεια μας με το πόσο ευκρινείς φωτογραφίες τραβάει!

Το βρήκα στην καλύτερη τιμή εδω!

Δες επίσης: 10 Καλύτερα κινέζικα smartphones κάτω από 200€

Low-range κατηγορία

Πρωταθλητής σε αυτήν: Xiaomi Note 9 pro

Η πιο φθηνή επιλογή που θα συνδυάσει καλύτερη κάμερα και χαμηλό budget

Μία είναι η επιλογή στα 200€ όταν θέλουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην κάμερα μας. Δεν θα σκεφτούμε δεύτερη φορά. Η λύση στις όσο τον δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο είναι το Xiaomi Note 9 pro. Διαθέτει κλασσικά μία τετραπλή κάμερα με την κύρια να έχει 64 megapixel και να χαρίζει ένα αδιανόητο αποτέλεσμα. Ο ευρυγώνιος φακός μαζί με τον macro που θα τονίσει τις λεπτομέρειες και ο φακός με βάθος πεδίου θα εκτοξεύσει τις προσδοκίες μας σε ένα κινητό των 200 ευρώ. Οι selfie όμως; Είναι καθαρές και ποιοτικές λόγω της 16άρας που κουβαλάει αυτό το μικρό θηρίο. Απόλυτο value-for-money. Άμα θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ.

Related Posts