αντρικά κουρέματα 2022

6 Μοντέρνα αντρικά κουρέματα για το 2022

by theman

Το κούρεμα των μαλλιών καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη γενικότερη εμφάνισή μας. Φυσικά η επιλογή για το κατάλληλο κούρεμα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Εννοείται ότι είναι σημαντικό το κούρεμα που θα διαλέξουμε να μας πηγαίνει και να αναδεικνύει τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Εκτός από αυτό, ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας παίζουν και οι τάσεις που κυριαρχούν κάθε εποχή. Ειδικότερα όσοι πειραματίζονται με το στυλ τους και τους αρέσουν οι αλλαγές, παρακολουθούν στενά τα trends. Για τους άντρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά και για τον κάθε άντρα που σκέφτεται να κάνει μια αλλαγή στο μαλλί του, έχουμε εδώ τα πιο μοντέρνα αντρικά κουρέματα για το 2022.

Οι τάσεις στα αντρικά κουρέματα για το 2022

 

Πομπαντούρ αντρικά κουρέματα για το 2022

Πομπαντούρ αντρικά κουρέματα για το 2022

Ένα κούρεμα που πήρε το όνομά του από την επίσημη ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ’ και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον αντρών, αλλά και γυναικών! Το συγκεκριμένο είδος κουρέματος θέλει πολύ όγκο στην κορυφή του κεφαλιού και λιγότερο δεξιά, αριστερά και πίσω. Κατά καιρούς έχουμε δει ότι το έχουν υιοθετήσει πολλοί διάσημοι άντρες. Από τον εμβληματικό Elvis Presley μέχρι και τον πάντα ανατρεπτικό και μοντέρνο Bruno Mars. Φέτος είναι πάλι μια χρονιά που θα το δούμε να πρωταγωνιστεί.

Buzz cut

Buzz cut

Εδώ έχουμε μια επιλογή για τους άντρες που δε θέλουν να ασχολούνται και πολύ με την περιποίηση του μαλλιού τους και το styling. Αν αναπολείς, λοιπόν, τις ένδοξες εποχές στον στρατό, το κούρεμα με την ψιλή σε περιμένει. Το κοντοκουρεμένο μαλλί είναι μεγάλη τάση για το 2022 και είναι και πολύ εύκολα διαχειρίσιμο. Μία δοκιμή θα σε πείσει και μετά δύσκολα θα το αλλάζεις.

Δες επίσης: Ανδρικά κουρέματα ανάλογα με το σχήμα προσώπου!

Crew cut

Crew cut 

Το crew cut είναι ένα από τα κλασικά αγαπημένα κουρέματα των αντρών, το οποίο φαίνεται ότι φέτος θα απασχολήσει αρκετά. Μοιάζει αρκετά με το buzz cut, καθώς και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για αρκετά κοντοκουρεμένο μαλλί. Η διαφορά έγκειται στο μήκος του μαλλιού στην κορυφή. Σε αντίθεση με το buzz cut, στο crew cut έχουν ελαφρώς μακρύτερο μήκος στην κορυφή του κεφαλιού από τα πλαϊνά και το πίσω μέρος.

Ξυρισμένα πλαϊνά και μεγάλος όγκος στην κορυφή (high fade)

Αντρικά κουρέματα για το 2022 - Ξυρισμένα πλαϊνά και μεγάλος όγκος στην κορυφή (high fade)

Το high fade κούρεμα είναι μία τάση που έχουν υιοθετήσει κατά καιρούς πολλοί άντρες. Το έχουμε δει σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, αλλά ιδιαίτερα σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Είναι ένα κούρεμα που δανείζεται αρκετά στοιχεία από άλλα, όπως το πομπαντούρ και το buzz cut, αλλά τα παρουσιάζει στην πιο extreme εκδοχή τους. Το high fade θέλει τα πλαϊνά και το πίσω μέρος πολύ ξυρισμένα και στην κορυφή μαλλιά με αρκετά μεγάλο μήκος.

Δες επίσης: 8 Μοντέρνα ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά!

Shaggy αντρικά κουρέματα για το 2022

Shaggy αντρικά κουρέματα για το 2022

Αυτό το κάπως ατημέλητο shaggy είναι ένα από τα αντρικά κουρέματα για το 2022 που προβλέπεται να κάνουν θραύση. Πρόκειται μάλιστα για ένα είδος κουρέματος που βλέπουμε να αναβιώνει και να πρωταγωνιστεί στις τάσεις και των γυναικείων κουρεμάτων. Αν θέλεις να υιοθετήσεις αυτό το κούρεμα, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μεγαλύτερα μήκη στο μαλλί. Αυτό αφορά κυρίως την κορυφή, αλλά και τα πλαϊνά δε θα είναι κοντοκουρεμένα. Επίσης, το συγκεκριμένο κούρεμα έχει ως σήμα κατατεθέν και τα πολλαπλά επίπεδα στο μαλλί.

Curtain bangs

Curtain bangs

Μία άλλη τάση που μας έρχεται από το παρελθόν και, πιο συγκεκριμένα, τη δεκαετία του ’90 είναι η φράντζα τύπου κουρτίνα ή curtain bangs. Αυτό θέλει το μαλλί χωρισμένο στα δύο, με το μήκος μπροστά ελαφρώς κοντύτερο, ώστε να σχηματίζεται μία ανεπιτήδευτη φράντζα. Είναι ένα κούρεμα πολλαπλών χρήσεων, καθώς μπορεί να κρύψει μια μικρή αραίωση, αλλά και να δώσει την ψευδαίσθηση ενός μικρότερου μετώπου.

Δες επίσης: 5 Μοντέρνα hipster ανδρικά κουρέματα!

Αυτές είναι οι κυριότερες τάσεις στα αντρικά κουρέματα για το 2022. Οι πιο μοντέρνες και στιλάτες προτάσεις, για να κάνεις επιτέλους την αλλαγή που αποζητάς τόσο καιρό.

Related Posts