Ποια γένια ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου!

by theman

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο ενός άνδρα αποτελεί μία τάση που επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι άνδρες τα τελευταία χρόνια. Το να επιλέξεις, όμως, ποια γένια ή ποιο μουστάκι σου ταιριάζει δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Σίγουρα αποτελούν ένα υπέροχο τρόπο να κρύψεις μερικά χαρακτηριστικά του προσώπου σου που δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα, αλλά μπορούν επίσης να τονίσουν και εκείνα τα χαρακτηριστικά που λατρεύεις επάνω σου.

Πριν, ωστόσο, πάρεις τη μεγάλη απόφαση να αφήσεις τα γένια σου να μεγαλώσουν, πρέπει πρώτα να σκεφτείς το σχήμα που έχει το πρόσωπο σου για να επιλέξεις το καλύτερο στυλ για εσένα.

 

Το σχήμα του προσώπου σου και τι στυλ γένια να επιλέξεις

Οβάλ σχήμα προσώπου

oval-face-shape-facial-hairoval-shape-faceoval-shape

Αν έχεις οβάλ σχήμα προσώπου, τότε είσαι πολύ τυχερός. Σε εσένα ταιριάζουν τα περισσότερα στυλ, καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μουστάκι αλλά και μούσια διαφόρων στυλ. Το μόνο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι να καθαρίζεις συχνά τα ζυγωματικά σου.

Τριγωνικό σχήμα προσώπου

triangle-face-shape-facial-hairtriangle-face-shape

Για να διατηρήσεις τις ισορροπίες και να έχει το μέτωπο και το πηγούνι σου τις σωστές αναλογίες, τότε πρέπει να επιλέξεις ένα κοντό μούσι διατηρώντας καθαρό το λαιμό και το σαγόνι σου.

 

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

square-face-shape-facial-hairsquare-face-shape

Το τετράγωνο σχήμα προσώπου απαιτεί και ένα κοντό, αλλά “πλούσιο” μούσι, το οποίο θα τονίσει το τετράγωνο πρόσωπο σου. Ένα άλλο στυλ που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να αφήσεις μουστάκι ή ένα μουσάκι, το οποίο μπορεί επίσης να κολακέψει το πρόσωπο σου. Απλά σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να έχεις το λαιμό και τη γραμμή του σαγονιού σου ξυρισμένα.

 

Στρόγγυλο σχήμα προσώπου

goatee-style-beardround-face-facial-hairround-face-shape

Αν έχεις στρογγυλό σχήμα προσώπου, τότε θα πρέπει να προσπαθήσεις να προσθέσεις μήκος στο κάτω μέρος. Γι’ αυτό το λόγο καλό θα ήταν να προτιμήσεις να αφήσεις τα γένια σου να μεγαλώσουν. Προσπάθησε μάλιστα να συνδυάσεις αυτό το στυλ με ένα κούρεμα που έχει όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού, και θα έχεις το απόλυτο στυλ. Δες εδώ 13 style να συνδυάσεις το κούρεμα με τα μούσια σου.

Related Posts