tyxh epityxia

Πώς μπορείς να γίνεις πιο τυχερός στην ζωή σου!

by theman

Ένας από τους τρόπους να γίνεις ο καλύτερος σε έναν τομέα είναι να ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσει και αγαπάς. Σε άλλες περιπτώσεις απλώς πρέπει να ασχολείσαι με κάτι που μαθαίνεις πιο γρήγορα από όλους τους άλλους. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς λένε και φαίνεται πως υπάρχουν τρόποι να γίνεις πιο τυχερός.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα ικανότητας και τύχης είναι οι ολυμπιονίκες. Οι σούπερ αθλητές, περνάνε χρόνια αφιερώνοντας την ζωή τους στην ανάπτυξη και βελτίωση των ικανοτήτων τους. Αυτό απαιτεί σωματική και πνευματική προσπάθεια. Τα κατορθώματα τους αντιπροσωπεύουν το μέγιστο της αθλητικής επιτυχίας. Είναι κάτι παραπάνω από την απλή προσπάθεια και νίκη. Το ίδιο ισχύει και για τις μουσικές ιδιοφυΐες που ασχολούνται με την μουσική από παιδιά αλλά και τους μεγάλους επιστήμονες που μάλιστα από τα επιτεύγματα τους πολλές φορές εξαρτάται η ανθρωπότητα.

Το κίνητρο για να ασχοληθείς με κάτι στο δίνει πρώτα η ίδια η ανακάλυψη ότι είσαι καλός σε αυτό. Αργότερα έρχονται οι πρώτες επιτυχίες οι οποίες αυξάνουν την τεστοστερόνη και την αυτοπεποίθηση. Η τύχη σε όλες αυτές τις καταστάσεις παίζει σημαντικό ρόλο γιατί πολλοί άνθρωποι τυχαία ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους.

Με ποιους τρόπους θα γίνεις πιο τυχερός!

 

Οι στόχοι και τα εμπόδια

stoxoi tyxh kai empodia

Όταν θέτεις στόχους σε κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει να διαπρέψεις, αγνοείς τις διάφορες σειρήνες που υπάρχουν για να σε βγάλουν από τον δρόμο σου. Για παράδειγμα ένας αθλητής υψηλού επιπέδου δεν θα χαλάσει την διατροφή του όσο δελεαστικό κι αν είναι το junk food. Στην πραγματικότητα η τύχη ευνοεί τις σωστές επιλογές και η επιβράβευση αργά ή γρήγορα έρχεται. Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά συνήθως θα πρέπει να το ερμηνεύουμε σαν προειδοποιητικό σημάδι για να διορθώσουμε κάποια δική μας συμπεριφορά.

Η αυτοβελτίωση και η τύχη

aytobeltiwsh epityxia

Σίγουρα θα ξέρεις κάποιους ανθρώπους που αποφάσισαν να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο και φαίνεται η τύχη να είναι με το μέρος τους. Η γνώση ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σε κάτι που μας νοιάζει μας αφήνει μόνο με το ερώτημα του πώς θα βελτιωθούμε. Η αυτοβελτίωση έρχεται μέσα από την αυτογνωσία.

Όταν γνωρίζεις τις αδυναμίες σου αμέσως ξέρεις τους τομείς της ζωής σου που πρέπει να βελτιώσεις. Όμως αυτός είναι μόνο ένας τρόπος για να μάθεις. Σκέψου μόνο τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο στις γειτονιές της Βραζιλίας. Αν και δεν έχουν τις υποδομές ενός ευρωπαϊκού κράτους μπορεί να έχουν το ταλέντο και να ανακαλυφθούν. Οι ευκαιρίες που μας δίνονται εξαρτώνται από το περιβάλλον που ζούμε και από την δική μας προσπάθεια.

Δες επίσης 9 Tips για να πετύχεις αποδοχή και αυτοβελτίωση μαζί!

Η επιστήμη και η τύχη

koryfaios epixeirhmatias

Η θεωρητική νευροεπιστήμονας Βίβιαν Μινγκ σε έρευνα της προσπαθεί να προσδιορίσει ποια γενετικά χαρακτηριστικά προβλέπουν ποιοι άνθρωποι καταλήγουν στην κορυφή. Φαίνεται πως οι κορυφαίοι σε έναν τομέα ανεξάρτητα από τις ικανότητες τους και τους βαθμούς τους στο σχολείο, είναι φανατικοί με αυτό που κάνουν. Ακόμα και μετά από μία μεγάλη επιτυχία δεν κάνουν διάλειμμα από αυτό που αγαπούν και κάνουν καλά. Δες επίσης Τα 9 σημάδια της επιτυχίας και πώς θα τα διακρίνεις

Πως θα γίνεις πιο τυχερός

sklhrh douleia epityxia

Σύμφωνα με την νευροεπιστήμονα αν έχεις την τύχη να βρεις αυτό που αγαπάς και ασχολείσαι πολύ με αυτό, δημιουργείται μία θετική έκβαση των πραγμάτων που θα σε ανεβάσει στην κορυφή. Έτσι τα πράγματα πάνε πολύ καλά όσο κανείς ασχολείται με αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει και αυτή η θετική κατάσταση του δίνει κίνητρο να ασχολείται περισσότερο με τον τομέα του. Αντίθετα αν είσαι αναγκασμένος να κάνεις κάτι, ακόμα κι αν για άλλους αυτό είναι κάτι σπουδαίο, υπάρχει το ρίσκο του burnout και της αρνητικότητας.

Δες επίσης 10 Σημάδια που δείχνουν οτι είσαι φτιαγμένος για να πετύχεις

Τρόποι να γίνεις πιο τυχερός

gnwseis epityxia

Σε όλους τους τομείς μπορείς να γίνεις πιο τυχερός με τους παρακάτω τρόπους:

  • Κοινωνικοποιήσου και αύξησε τις πιθανότητες
  • Σκέψου τα βήματα προς την επιτυχία
  • Βοήθησε τους γύρω σου
  • Αποδέξου τα τυχαία γεγονότα
  • Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες
  • Πάρε το ρίσκο
  • Δούλεψε σκληρά για τους στόχους σου
  • Σκέψου θετικά
  • Μάθε από την αποτυχία
  • Απόκτησε γνώσεις σε ότι σε ενδιαφέρει

Related Posts