αγορα bitcoin μεσω kraken

Πως να αγοράσεις κρυπτονομίσματα στη Kraken!

by theman

Πολλοί από εμάς ψάχνουμε να επενδύσουμε και να αγοράσουμε κρυπτονομίσματα. Οι επιλογές για τα καλύτερα ανταλλακτήρια είναι συγκεκριμένες και μερικές από αυτές είναι: η Binance, Coinbase και η Kraken.com. Οι τρεις τους είναι τα μεγαθήρια στην αγορά crypto και bitcoin καθώς προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια στον λογαριασμό μας και έχουν σχετικά μικρές προμήθειες.

Ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Kraken είναι: χαμηλές προμήθειες και καλή εξυπηρέτηση πελατών, σε αντίθεση με την Binance.com. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε πως να αγοράζουμε κρυπτονομίσματα στην Kraken βήμα βήμα!

Πως θα αγοράσεις Bitcoin στη Kraken!

Δες επίσης: Πως να αγοράσεις Bitcoin στη Binance βήμα βήμα!

1) Κάνε εγγραφή

Έγγραφη λογαριασμού στη Kraken

Για να κάνουμε εγγραφή στη Kraken, μπαίνουμε στο site και πατάμε στο πλήκτρο “create-account” που θα βρεις πάνω δεξιά! Έπειτα πληκτρολογούμε τις προσωπικές πληροφορίες μας και στην συνέχεια θα μας βγάλει να κάνουμε “verify your identity”, δηλαδή ημερομηνία γέννησης-όνομα-τόπος κατοικίας. Αλλά δεν τελειώνει εκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε με τις πληροφορίες σου καθώς για να κάνουμε κατάθεση ευρώ ή δολάρια πρέπει να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά μας. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ότι παίρνει μόλις λίγα λεπτά για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία. (Δωρεάν Εγγραφή)

Επιβεβαίωση ταυτότητας στη Kraken

Μην ξεχνάς ότι η Kraken έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών, οπότε όποιο πρόβλημα χρειαστείς θα είναι δίπλα σου! Στην κατηγορία του “Intermediate” θα σου ζητήσουν ταυτότητα ή δίπλωμα, ένα πιστοποιητικό κατοικίας και να κάνεις “face verification”. Δηλαδή, ταυτοποίηση προσώπου με την ταυτότητα σου.

2) Πως κάνω κατάθεση στη Kraken

Κατάθεση ευρώ στη Kraken

Αφού λοιπόν έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία της ταυτοποίησης που παίρνει περίπου λίγα λεπτά εώς και μία ώρα, ώρα να μάθουμε πως θα κάνουμε κατάθεση στη Kraken. Αφού είμαστε στην αρχική, πατάμε “Funding” όπως φαίνεται στην εικόνα και έπειτα επιλέγουμε το “Euro” αν θέλουμε να κάνουμε κατάθεση σε ευρώ. Τέλος κλικάρουμε στην καρτέλα “deposit”.

Κατάθεση μέσω τραπέζηςΣτοιχεία τράπεζας

Επιλέγουμε λοιπόν την μέθοδο μας, η οποία θα είναι μέσω Bank Frick (SEPA) και από κάτω θα μας έχει τα στοιχεία. Όπως και στον οδηγό με την Binance, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο “Reference code” που πρέπει να αντιγραφεί έτσι πως μας παρέχεται. ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσουμε το kraken.com, το αναγράφει και στην υποσημείωση. Αντιγράφουμε λοιπόν το IBAN και το όνομα τραπέζης, βάζουμε το Reference code στο πλαίσιο ως “κωδικός αναφοράς εντολέα” και προχωράμε με την κατάθεση. Η προμήθεια είναι 0 μέσω τραπέζης!

3) Πως αγοράζω bitcoins

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων

Πάμε στην ταμπέλα “Prices” και θα μας εμφανίσει τα κυριότερα κρυπτονομίσματα και τις εκάστοτε τιμές τους! Πατάμε έπειτα “BUY/SELL” και μετά θα μας ανοίξει η παρακάτω καρτέλα.

Πως να αγοράσεις bitcoins από Kraken

 

Επιλέγουμε με πόσα ευρώ θα θέλαμε να αγοράσουμε Bitcoins και αν θέλουμε να δούμε την συναλλαγή πατάμε “Preview buy”. Μην ξεχνάμε ότι και αξίας 40 ευρώ bitcoin να πάρουμε, αν η τιμή του γνωρίσει αύξηση για παράδειγμα 5% τότε και εμείς θα εμφανίσουμε αύξηση 5%. Το κέρδος είναι ποσοστιαίο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε αξίας 1 bitcoin (μόλις 40.000 δολάρια περίπου) για να έχουμε κέρδος!

4) Πως πουλάω bitcoins-κρυπτονομίσματα στην Kraken

Πως να πουλήσεις btc

Στην ίδια καρτέλα επιλέγουμε το κρυπτονόμισμα που θέλουμε να εξαργυρώσουμε και να πουλήσουμε. Βάζουμε το αντίστοιχο ποσό και θα μας βγάλει την τιμή που θα πάρουμε πίσω! Απλό και σύντομο.

5) Πως κάνω ανάληψη

Ανάληψη

Πατάμε πάλι στην καρτέλα “Funding”. Επιλέγουμε το νόμισμα μας, για παράδειγμα ευρώ και κλικάρουμε πάλι στο “Withdraw”. Αυτό θα μας μεταφέρει στην επόμενη εικόνα.

Ανάληψη από KrakenΤελική ανάληψη Kraken

Επιλέγουμε ως μέθοδο ανάληψης την “Bank Frick” (SEPA) που μέσω αυτής κιόλας κάναμε κατάθεση. Έπειτα κλικάρουμε στο “add account” για να προσθέσουμε τον λογαριασμό μας. Θα μας ανοίξει η δεξιά εικόνα όπου βάζουμε τα στοιχεία της τράπεζας μας και είμαστε έτοιμοι για την ανάληψη! Η προμήθεια για ανάληψη είναι 1EUR ενώ όταν κάνουμε ανάληψη σε bitcoin μας κρατάει 0.0005 XBT. (Δωρεάν Εγγραφή)

Related Posts