διακοπές το καλοκαίρι

Πώς να επιλέξεις πού θα πας διακοπές το καλοκαίρι;

by theman

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήρθε η στιγμή που όλοι επιλέγουμε σιγά σιγά, πού θα πάμε διακοπές. Όμως, παίζουν πολλά ρόλο σε αυτήν την απόφαση, όπως το μέρος, η παρέα, αλλά κυρίως το budget. Είτε θέλεις να πας σε κάποιο νησί της Ελλάδας, είτε να πας διακοπές στο εξωτερικό, πρέπει να υπολογίσεις κάποιους σημαντικούς παράγοντες. Για αυτό, διάβασε παρακάτω κάποια tips για το πώς να επιλέξεις πού θα πας διακοπές!

Tips για να αποφασίζεις πού θα πας διακοπές το καλοκαίρι!

 

1. Ξεκαθάρισε το budget σου

πού να πας διακοπές

Ένας από τους πιο σημαντικότερους παράγοντες που μας επηρεάζουν στις διακοπές μας είναι το ποσό που θέλουμε να διαθέσουμε. Αρχικά, πρέπει να βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι τις υποχρεώσεις που έχεις, να δεις τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσεις και όλα τα πάγια έξοδα και να δεις τι σου απομένει στην τσέπη. Από εκεί και πέρα, με το διαθέσιμο ποσό, μπορείς να δεις που κυμαίνεσαι και πού θα μπορούσες να ταξιδέψεις, ώστε να καλύψεις διαμονή, μεταφορικά, φαγητό και διασκέδαση. Εάν δε, αποφασίσεις να πας με παρέα, τότε τα έξοδα σου μειώνονται, εφόσον δε θα τα καλύψεις όλα μόνος σου.

Δες επίσης: 4 Tips για τις πρώτες διακοπές με την κοπέλα σου

2. Διάλεξε την παρέα σου

διακοπές το καλοκαίρι

Εκτός από το χρηματικό ποσό, είναι πολύ σημαντική η παρέα που θα επιλέξεις να πας διακοπές. Αρχικά, οι διακοπές είναι μέρες χαλάρωσης και καλοπέρασης. Συνεπώς, πρέπει να είναι άτομα που ταιριάζετε, έχετε παρόμοιες προτιμήσεις και ξέρεις ότι δε θα υπάρχουν διαφωνίες, Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το πόσα άτομα είστε, μπορείτε να υπολογίσετε και τα έξοδα σας, ώστε να βρείτε το κατάλληλο μέρος για εσάς. Εάν από την άλλη, πηγαίνεις με τη σχέση σου, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς θα μπορέσεις να συνεννοηθείς καλύτερα με ένα άτομο, παρά με πολλά.

Δες επίσης: Τα 8 καλύτερα Ελληνικά νησιά για ζευγάρια!

3. Αποφάσισε τον προορισμό

πώς να επιλέξεις πού θα πας διακοπές

Εάν λάβουμε υπόψιν μας τους δύο προηγούμενους παράγοντες και λύσουμε αυτά τα ερωτήματα, τότε αυτό που μένει είναι να βρείτε τον κατάλληλο προορισμό για τις διακοπές. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές τόσο σε νησιά της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό για διακοπές το καλοκαίρι. Το θέμα είναι να ανταποκρίνονται οι επιλογές στο budget σου, αλλά και στις προτιμήσεις της παρέας. Βρείτε ένα κοινό μέρος, που θα θέλατε να επισκεφθείτε και βάλτε κάτω τα οικονομικά σας, για να δείτε εάν βολεύει.

Δες επίσης: 5 Προορισμοί για single διακοπές το καλοκαίρι!

4. Μεταφορικό μέσο

καλοκαιρινές διακοπέςΔες επίσης: 5 Καλοκαιρινά χρώματα ανδρικών ρούχων που θα φορεθούν το 2022

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να πας κάπου διακοπές. Μπορείς να επιλέξεις το αυτοκίνητο, πλοίο, αεροπλάνο, τρένο, ή ΚΤΕΛ. Κάποιες από αυτές είναι πιο οικονομικές και άλλες όχι τόσο. Πάντα να επιλέγεις το μεταφορικό μέσο ανάλογα με το budget σου, την ταλαιπωρία, το χρόνο που θα κάνεις και αν βολεύουν τα δρομολόγια. Για παράδειγμα, σε ένα μέρος που μπορείς να πας και με αεροπλάνο και με πλοίο, δες ποια από τις δύο επιλογές είναι πιο οικονομική, αλλά και λιγότερο κουραστική ή πού σε βολεύει με τις ώρες.

Related Posts