Πως να χτενιστείς αν έχεις πομπαντούρ κούρεμα!

by theman

Το πομπαντούρ είναι ένα διαχρονικό κούρεμα, το οποίο αρχικά ήταν στη μόδα για τις γυναίκες. Στην ουσία πρόκειται για ένα χτένισμα το οποίο περιλαμβάνει την απομάκρυνση των μαλλιών από το πρόσωπο τραβώντας τα προς τα πίσω. Μέχρι και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν κατεξοχήν γυναικείο κούρεμα, αλλά ο Έλβις Πρίσλεϊ άλλαξε αυτή την τάση κατά τη δεκαετία του 1950.

Από τότε το στυλ αυτού του χτενίσματος έχει εξελιχθεί, και αυτή την περίοδο χαρακτηρίζεται από μακριά μαλλιά στην κορυφή ενώ τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού παραμένουν κοντά.

Το κλασικό πομπαντούρ χτένισμα

classic pompadourpompadourtimeless pompadour

Αν σου αρέσουν τα κλασικά αλλά κομψά κουρέματα, μπορείς να αφήσεις τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού σου να είναι λίγο πιο μακριά. Κόντυνε τα αλλά φρόντισε να μην φαίνεται το κεφάλι σου.

Διατηρώντας τις άκρες σου κοντές, ενδυναμώνεις το σχήμα του χτενίσματος ενώ παράλληλα κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πυκνά. Αυτό το look είναι ιδανικό αν έχεις γένια και θέλεις να δώσεις έμφαση στην αρρενωπότητα σου. Ταιριάζει, επίσης, ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν μακρύ πρόσωπο και θέλουν να διατηρήσουν μια ισορροπία.

 

Η μοντέρνα εκδοχή του πομπαντούρ

modern pompadourextreme pompadourpompadour hairstyle

Το πιο μοντέρνο πομπαντούρ περιλαμβάνει πολύ κοντά πλαϊνά. Τα μαλλιά κόβονται τόσο κοντά (σε σημείο που να φαίνεται το δέρμα σου) ενώ διατηρείται το μάκρος τους στην κορυφή.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, τότε καλό θα είναι να κόψεις τα πλαϊνά σου αρκετά και να δώσεις περισσότερο όγκο στην κορυφή για να επιμηκύνεις τα χαρακτηριστικά σου. Αν, όμως, έχεις στενό πρόσωπο, τότε διατήρησε λίγο μάκρος στο πλάι και μη δώσεις τόσο όγκο στην κορυφή.

 

Tips για να δώσεις μορφή στο πομπαντούρ κούρεμα

pompadour styling

Ωραία! Έκανες το πομπαντούρ. Τώρα, όμως, πρέπει να μάθεις και πως να δώσεις το σωστό στυλ στα μαλλιά σου για να έχεις ένα πετυχημένο χτένισμα.

Αν θέλεις να έχεις ένα γυαλιστερό τελείωμα, τότε βάλε μια μυραλοιφή (για μέτριο κράτημα και λάμψη) ή επέλεξε μια πιο δυνατή κρέμα για styling (για πιο έντονο κράτημα) επάνω σε νωπά μαλλιά.

Για να εφαρμόσεις σωστά αυτά τα προϊόντα ξεκίνησε με μια μικρή ποσότητα την οποία θα βάλεις στα πλαϊνά του κεφαλιού σου. Αν χρειαστεί, μπορείς να προσθέσεις κι άλλο από το προϊόν.

Αν θέλεις περισσότερο όγκο, στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σου σπρώξε τα μαλλιά σου προς την κατεύθυνση που τα θέλεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα, όπως το L’Oreal Texture Dust.

Για να διατηρήσεις το στυλ στα μαλλιά σου για αρκετή ώρα, χρησιμοποίησε κάποιο σπρέι για μαλλιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν τα μαλλιά σου έχουν αρκετό μήκος στην κορυφή.

Related Posts