Τεχνολογία

Revolut: Τι είναι και γιατί πρέπει να έχεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κινητά που λειτουργούν με iOS αλλά και με Android μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή Revolut και να την κατεβάσετε. Πρόκειται για δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού μέσω της εφαρμογής, και σίγουρα η απόδειξη ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί να είναι σωτήρια για τα οικονομικά μας.

Η πολλά υποσχόμενη βρετανική startup που επεκτείνεται σταθερά στη διεθνή αγορά, στηρίζοντας τους 2 εκατομμύρια χρήστες της που ολοένα και αυξάνονται. Στην Ελλάδα η εφαρμογή αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής (περίπου 70.000 χρήστες) προφανώς διότι τα χρήματα που διαθέτουν σε αυτόν τον λογαριασμό δεν υπόκεινται σε διεθνείς χρεώσεις και capital controls.

Ποιες ακριβώς είναι οι παροχές μου;

Κατ’ αρχής, αποκτάτε κανονικότατο λογαριασμό στην Αγγλία με IBAN, SWIFT και δωρεάν χρεωστική κάρτα που εκδίδεται και σας αποστέλλεται, με όριο ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ τα 200 ευρώ. Αν πάλι θέλετε στο μεταξύ να έχετε κάτι πιο σύντομο, υπάρχει και η virtual κάρτα για online πληρωμές που μπορείτε να αποκτήσετε αμέσως με λίγα κλικ. Η βασική υπηρεσία που προσφέρει η εφαρμογή και που συνήθως αρκεί για τους περισσότερους από εμάς είναι δωρεάν, όμως υπάρχουν κι άλλες premium υπηρεσίες με κάποιο κόστος αλλά και αρκετές εξειδικευμένες παροχές που πληθαίνουν ακόμα και αυτή τη στιγμή.

Δες επίσης: 4 συμβουλές για να κάνεις ασφαλείς αγορές μέσω ίντερνετ!

Τι παραπάνω έχω σε σύγκριση με έναν συμβατικό λογαριασμό;

Η μεταφορά και η αποδοχή χρημάτων μεταξύ λογαριασμών Revolut γίνεται εντελώς δωρεάν και τσακ-μπαμ! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σύνδεση στο ίντερνετ και πάτημα μερικών κουμπιών. Αυτό ισχύει για έναν λογαριασμό οπουδήποτε στον κόσμο, ασχέτως απόστασης και νομίσματος. Ξεχάστε τις συναλλαγές που σας χρεώνουν όταν αλλάζετε νόμισμα ή απλώς χώρα. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε σε αλλαγή συναλλάγματος και σε αγορές σε 120 χώρες παγκοσμίως, όλα αυτά χωρίς προμήθεια.

Πώς είμαι σίγουρος ότι είναι κάτι ασφαλές;

Ακόμα κι όταν απλώς αλλάξετε καρτέλα στο κινητό σας χωρίς να βγείτε από την εφαρμογή, πρέπει να εισάγετε κωδικό ασφαλείας – πόσο μάλλον όταν την έχετε κλείσει και θέλετε να ξαναμπείτε. Άρα για να μπείτε στο λογαριασμό σας θέλετε όχι μόνο το PIN στο κινητό σας, αλλά και τον κωδικό για την εφαρμογή συγκεκριμένα. Επιπλέον, σε περίπτωση κλοπής της κάρτας σας μπορείτε μέσω της εφαρμογής να αλλάξετε το PIN και να παγώσετε τη χρήση της όσον αφορά ανάληψη από ΑΤΜ, αγορές από καταστήματα, ακόμα και για ανέπαφες συναλλαγές. Τέλος, χρειάζεται η κατάθεση της ταυτότητάς σας και σύγκριση της φωτογραφίας της με το πρόσωπό σας.

Δες επίσης: Η έξυπνη εφαρμογή φωτός που βελτιώνει τον ύπνο!

Πώς έμαθες εσύ για την εφαρμογή;

Σπουδάζοντας (και ταξιδεύοντας) στο εξωτερικό, θέλω γρήγορες και οικονομικές συναλλαγές από και προς την Ελλάδα. Είναι εύκολο στη χρήση και φυσικά αποφεύγεις τις χρεώσεις που μπορεί να σου φαίνονται λίγες, αλλά αν μαζευτούν χάνεις ένα υπολογίσιμο ποσό. Επίσης, έχω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: μοιράζομαι λογαριασμό Netflix με άλλα τρία άτομα που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη, ενώ ο καθένας μας πληρώνει από 3 ευρώ. Δε μπορούμε πάντα να συναντιόμαστε, ενώ είναι γελοίο να κάνεις κατάθεση στην τράπεζα και να χρεωθείς για ένα τόσο μικρό ποσό. Με το Revolut δεν με απασχολούν πια αυτά τα θέματα.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή;

Με έναν πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Μπείτε στην ιστοσελίδα της και καταχωρίστε τον αριθμό του κινητού σας. Έτσι θα σας σταλεί ένα SMS για link από το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή. Ύστερα, καταχωρίστε τα στοιχεία σας και μεταφέρετε τουλάχιστον 10 ευρώ από οποιαδήποτε τράπεζα, έτσι ώστε να αρχίσει ο λογαριασμός να κινείται. Τέλος, παραγγείλετε εντελώς δωρεάν την κάρτα στη διεύθυνσή σας, η οποία θα σας έρθει σε δύο εβδομάδες. Μπορείτε φυσικά να αποκτήσετε και τη virtual κάρτα εάν επείγεστε και να είστε αμέσως έτοιμοι για συναλλαγές!

Μόλις ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω, έχετε έναν πλήρως ολοκληρωμένο λογαριασμό που θα σας λύσει τα χέρια όσο δε φαντάζεστε! Σίγουρα θα μας ευγνωμονείτε. (Download)

Previous post

21 Υπέροχα all white ντυσίματα για άντρες!

Next post

25 Ιδέες για ανδρικά tattoo στην πλάτη!

The Author

Catherine K.

Catherine K.