tips for shaving

20 Συμβουλές για σωστό ανδρικό ξύρισμα!

by theman

Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα σωστό ξύρισμα που θα αφήσει το δέρμα σου λείο και απαλό μετά. Πολλές φορές μπορεί να κοπείς ή να ερεθιστείς και να μην καταφέρεις να έχεις ένα ξύρισμα παρόμοιο με αυτό που κάνεις σε κάποιο κουρείο.

Γι’ αυτό το λόγο το the-man.gr έχει συγκεντρώσει 20 συμβουλές για να μπορέσεις να κάνεις κι εσύ ένα ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς και ενοχλήσεις.

 

Πως να ξυριστεί σωστά ένας άντρας

 

Πριν και κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος

 

1. Άφησε το δέρμα σου να ηρεμήσει.

Αν θέλεις να έχεις λιγότερα κοψίματα και ερεθισμούς, τότε επέλεξε να ξυριστείς 10 τουλάχιστον λεπτά αφού ξυπνήσεις. Το δέρμα σου έχει την τάση να είναι πρησμένο το πρωί κι έτσι δεν έχεις την ιδανική επιδερμίδα για να ξυριστείς σωστά.

 

2. Ξυρίσου το βράδυ.

Αν δε θέλεις να ξυριστείς το πρωί, μπορείς να ξυριστείς πριν πας για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο θα αφήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί μερικές ώρες και θα αποφύγεις τους επιπλέον ερεθισμούς.

Το βραδινό ξύρισμα είναι ιδανικό για τους άντρες που πρέπει να φορέσουν στενά πουκάμισα στη δουλειά και ερεθίζονται όταν είναι φρεσκοξυρισμένοι.

 

3. Δρόσισε το δέρμα σου.

face wash

Για να κάνεις ένα σωστό ξύρισμα, πρέπει πρώτα να καθαρίσεις το πρόσωπο σου με ζεστό νερό και ένα καθαριστικό προσώπου. Καλό θα ήταν να αποφύγεις το καυτό νερό καθώς αυτό μπορεί να ξηράνει το δέρμα σου και να προκαλέσει ερεθισμούς.

 

4. Χρησιμοποίησε βούρτσα ξυρίσματος.

shaving brush

Πολλοί άντρες δε χρησιμοποιούν πλέον βούρτσα ξυρίσματος. Μεγάλο λάθος! Οι βούρτσες δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσεις πλούσιο αφρό, αλλά βοηθάει και τις τρίχες  να σηκωθούν και να είναι έτοιμες για ξύρισμα. Επίσης, είναι ένας τρόπος για να κάνεις απολέπιση στην επιδερμίδα σου.

 

5. Μην ξυρίζεσαι συχνά.

Κάνε ένα διάλειμμα και προσπάθησε να μην ξυριστείς μια μέρα μέσα στην εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί, ενώ την επόμενη φορά που θα ξυριστείς θα καταφέρεις να κάνεις ένα πιο απαλό ξύρισμα.

 

6. Κάνε κυκλικές κινήσεις.

shaving tip

Όταν βάζεις αφρό ξυρίσματος ή κρέμα κάνε κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα του χεριού σου.

Τα γένια φυτρώνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Γι’ αυτό αν κάνεις κυκλικές κινήσεις, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να αφήσεις κάποιο σημείο κενό.

 

7. Μην βιάζεσαι.

man shaving

Οι περισσότεροι ερεθισμοί προκαλούνται επειδή οι περισσότεροι άντρες βιάζονται να τελειώσουν. Μείωσε την ταχύτητα του ξυρίσματος και κάνε μικρότερες κινήσεις για να αποφύγεις τα κοψίματα.

 

8. Βάλε λιγότερη δύναμη.

xirisma

Οι άντρες νομίζουν ότι όσο περισσότερο πιέζουν, τόσο καλύτερα θα ξυριστούν. Αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια. Τα μοντέρνα ξυραφάκια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειάζονται πολύ πίεση. Βάλε τόση δύναμη ώστε το ξυραφάκι να ακουμπάει στο δέρμα σου και άφησε το εκείνο να κάνει όλη τη δουλειά για εσένα.

 

9. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου.

moisturizers

Το δέρμα δεν είναι τόσο απαλό όσο φαίνεται. Αν το ενυδατώνεις δύο φορές την ημέρα, θα βοηθήσεις στη μείωση των ερεθισμών και σε ένα πιο εύκολο ξύρισμα.

 

10. Χρησιμοποίησε λάδι για ξύρισμα.

shave oil

Για να έχεις ένα απαλό ξύρισμα, βάλε λίγο λάδι για ξύρισμα πριν χρησιμοποιήσεις τον αφρό. Με αυτό τον τρόπο θα μαλακώσεις το δέρμα σου και τις τρίχες και θα καταφέρεις να τις κόψεις πιο εύκολα.

 

11. Χρησιμοποίησε λάδι ξυρίσματος αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.

shaving oil

Αν το δέρμα σου ερεθίζεται εύκολα, τότε ίσως θα έπρεπε να αλλάξεις τον αφρό σου. Πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι ιδιαίτερα αλκαλικά, και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό.

Αν θέλεις να μειώσεις τις ενοχλήσεις, δοκίμασε ένα λάδι ξυρίσματος.

 

12. Ξυρίσου μετά από το μπάνιο.

shower

Ο ατμός από το μπάνιο ανοίγει τους θύλακες και μαλακώνει τις τρίχες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχεις ένα πιο απαλό ξύρισμα. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μια ζεστή πετσέτα.

 

13. Άσε τα χείλη για το τέλος.

men's shaving

Οι τρίχες στο άνω χείλος θα πρέπει να είναι οι τελευταίες που θα κόψεις καθώς είναι οι πιο σκληρές και θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο μέχρι να μαλακώσουν από τον αφρό.

 

14. Ακολούθησε τις τρίχες σου.

Ξυρίσου ακολουθώντας τη φορά από τις τρίχες σου. Μην κάνεις κόντρα ξύρισμα καθώς μπορείς να προκαλέσεις ερεθισμούς.

 

15. Γνώρισε τις λεπίδες σου.

Δεν έχει σημασία η μάρκα από το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς αλλά σε τι κατάσταση βρίσκεται το ξυραφάκι σου. Μη χρησιμοποιείς λεπίδες που έχουν στομώσει καθώς θα προκαλέσεις ερεθισμούς και κοκκινίλες στο πρόσωπο σου.

Μόλις νιώσεις ότι η λεπίδα από το ξυραφάκι δεν κόβει σωστά, άλλαξε την ή αντικατέστησε το ξυραφάκι.

 

16. Πάρε μαθήματα.

shaving lessons

Οι περισσότεροι άντρες δεν ξέρουν πως να ξυρίζονται σωστά. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός της ηλεκτρικής ξυριστικής μηχανής. Αν, όμως, δε θέλεις να έχεις ερεθισμένο δέρμα, τότε καλό θα ήταν να σου μάθει κάποιος πως να ξυρίζεσαι σωστά και ανώδυνα. Δες εδώ πως μπορείς να ξυρίζεσαι αποτελεσματικά ακόμη και μόνος σου.

 

Μετά το ξύρισμα

 

1. Χρησιμοποίησε αλόη βέρα.

aloe vera for shaving

Αν ξυρίζεσαι συχνά, τότε είναι πιθανό να έχεις ερεθισμούς και κοκκινίλες στο πρόσωπο σου. Η χρήση της αλόη βέρα θα βοηθήσει το δέρμα σου να μαλακώσει και θα μειώσει τους ερεθισμούς.

 

2. Κρύψε τα κοψίματα.

concealer

Ένα concealer είναι η ιδανική λύση ακόμη και για τους άντρες. Αν κόπηκες και θέλεις να κρύψεις τις πληγές, χρησιμοποίησε ένα concealer, το οποίο μπορείς να δανειστείς από την σύντροφο σου.

3. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις aftershave.

aftershave balms

Τα aftershave περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο ξηραίνει το δέρμα σου και αυξάνει την πιθανότητα ερεθισμών.. Παράλληλα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης και μειώνει την άμυνα της επιδερμίδας.

Αντί για το afteshave μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα που θα μαλακώσει το δέρμα σου.

 

4. Χρησιμοποίησε πάγο.

pagos

Το δέρμα σου χρειάζεται φροντίδα μετά το ξύρισμα. Αν έχεις έντονους ερεθισμούς, μπορείς να δοκιμάσεις να τρίψεις τα σημεία απαλά με ένα παγάκι.

Related Posts