brainstorming working

Τα 10 σοβαρά μαθήματα της ζωής που όλοι παίρνουμε!

by theman

Κάποιες αλήθειες τις μαθαίνουμε με σκληρό τρόπο. Ενώ όταν είμαστε μικροί η ανεμελιά είναι το χαρακτηριστικό μας, μεγαλώνοντας η κοινωνία περιμένει να αποκτήσουμε σοφία και αυτό δεν συμβαίνει σε όλους. Έτσι είναι η ζωή άλλωστε διαφορετική και κανείς δεν ξέρει πως θα έρθουν τα πράγματα. Όμως κανείς δεν μένει χωρίς μαθήματα της ζωής στην προσωπική του πορεία.

Η εμπειρία φέρνει ωριμότητα και σοφία γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε μέσα από λάθη και δοκιμασίες. Ενώ κάποιοι μαθαίνουν από τα λάθη τους και γίνονται καλύτεροι, άλλοι μένουν στάσιμοι και δεν κερδίζουν τίποτα από τις  ίδιες επιλογές. Όμως υπάρχουν τουλάχιστον 10 μαθήματα της ζωής που αργά ή γρήγορα όλοι μαθαίνουμε.

Μαθήματα ζωής που όλοι παίρνουμε!

 

Καλύτερα να ακούς παρά να μιλάς

synadelfoi syzhtoun

Στην σημερινή εποχή οι άνθρωποι περνάμε περισσότερο χρόνο από ποτέ να μιλάμε, να στέλνουμε μηνύματα και να κάνουμε post στα social media. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει γιατί επιζητούμε την προσοχή, θέλουμε να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας ή να ασχοληθούμε με κάτι ανούσιο και όχι με τα πραγματικά μας προβλήματα. Έτσι όμως δεν καταφέρνουμε τίποτα. Ένα μάθημα ζωής είναι να ακούμε περισσότερο παρά να μιλάμε και το παίρνουμε αργά ή γρήγορα σε διάφορους τομείς της ζωής μας.

Πάρε το ρίσκο

brainstorming working

Αν και ο φόβος μας προφυλάσσει από το να βλάψουμε την σωματική μας ακεραιότητα, κάποιες φορές πρέπει να πάρουμε το ρίσκο στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Αν μας δίνονταν όλα με ευκολία δεν θα τα ευχαριστιόμασταν με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα κάτι που φτιάχνεις ο ίδιος από την αρχή το απολαμβάνεις περισσότερο από κάτι που σου δίνεται έτοιμο. Δες επίσης Πως να βγεις από το comfort zone σου και να γίνεις καλύτερος!

Βρες την κατάλληλη στιγμή

katallhlh stigmh gia drash

Υπάρχουν στιγμές για να αναλάβεις δράση και άλλες για να παρατηρήσεις και να μάθεις. Στα μαθήματα της ζωής είναι να αντιλαμβάνεσαι την σωστή στιγμή για να κάνεις κάτι και την κατάλληλη στιγμή για να παίρνεις αποφάσεις.

Κάνε λιγότερα

antras douleyei

Όταν όλοι τρέχουν σαν τρελοί να κάνουν πράγματα για τα οποία δεν φτάνει το 24ωρο, εσύ πρέπει να μάθεις να βάζεις προτεραιότητες και έτσι να τα κάνεις όλα και λιγότερα ταυτόχρονα. Με την φρενίτιδα αυτή να μας έχει κάνει να ζούμε για να δουλεύουμε υπάρχει τεράστια αύξηση των ψυχικών νοσημάτων. Κάνε λιγότερα κάνοντας αυτά που πραγματικά σου αρέσουν.

Δεν ξέρεις τίποτα

gnwsh kai empeiries

Ο Σωκράτης έλεγε “γνωρίζω ένα πράγμα: ότι δεν ξέρω τίποτα” και η φράση αυτή έχει μείνει στην ιστορία ως η φράση απόλυτης σοφίας. Όταν είμαστε μικροί νομίζουμε ότι τα έχουμε ανακαλύψει όλα αλλά σε κάποιο σημείο όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν ισχύει. Τα μαθήματα της ζωής έρχονται το ένα μετά το άλλο για να μας δείξουν πως συνεχώς τα πράγματα αλλάζουν.

Αντιμετώπισε την πραγματικότητα

antimetwpish pragmatikothtas

Είναι εύκολο να κάνουμε ευχές, να ονειρευτούμε και να έχουμε την φαντασία μας να δουλεύει συνέχεια, όταν είμαστε παιδιά. Μεγαλώνοντας πρέπει αναγκαστικά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να δράσουμε. Άλλωστε τα καλά πράγματα δεν έρχονται μόνο αν τα ευχόμαστε αλλά αν τα κυνηγήσουμε. Δες επίσης Πως να πετύχεις τους στόχους σου μαθαίνοντας από την αποτυχία!

Να είσαι αυθεντικός

aythentikothta anemelia

Κανείς δεν έκανε τεράστια επιτυχία μιμούμενος κάποιον άλλον. Όταν είσαι follower στις συνήθειες, τη ρουτίνα και τις επιλογές κάποιου άλλου γίνεσαι κλώνος και όλα όσα κάνουν τον άλλο επιτυχημένο ή μοναδικό μπορεί να μην είναι κατάλληλα για την δική σου ζωή. Το να είσαι αυθεντικός είναι μέσα στα σημαντικά μαθήματα της ζωής.

Όταν η επιτυχία είναι εχθρός

eksousia kai allazoneia

Η ζωή έχει τον τρόπο της να θυμίζει στους ανθρώπους πότε η επιτυχία είναι ο εχθρός. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι αναπτύσσουν ύβρη και υπερβολική αλαζονεία. Το γεγονός αυτό κρύβει από αυτούς τους ανθρώπους σημαντικά πράγματα που πρέπει να διακρίνουν όπως επίσης και ανταγωνιστές που καραδοκούν. Ο καλός χαρακτήρας παίζει ρόλο για να νοιαζόμαστε για ότι είναι πιο κάτω από την επιτυχία μας.

Πάρε καλές αποφάσεις

swstes apofaseis

Το μόνο πράγμα στο οποίο έχουμε πραγματικά τον έλεγχο είναι οι δικές μας αποφάσεις. Αν οι αποφάσεις μας δεν είναι καλές τότε τα μαθήματα της ζωής θα μας το δείξουν. Οι καλές αποφάσεις και επιλογές είναι αυτές που μετράνε πραγματικά στην ζωή μας.

Κράτησε τον λόγο σου

kalh synergasia

Η εργασιακή ηθική αλλά και η ηθική γενικότερα απαιτεί την ειλικρίνεια στις υποχρεώσεις μας. Όταν δίνεις τον λόγο σου σε κάποιον και τον κρατήσεις αυτό είναι που θα θυμάται από εσένα. Αν δεν κρατήσεις τον λόγο σου θα σε θυμάται κάποιος για πολύ διαφορετικούς λόγους και η ζωή θα σου θυμίσει αυτή σου την απόφαση. Δες επίσης 20 Δύσκολα μαθήματα ζωής που παίρνουμε πριν τα 30!

Related Posts