φροντίδα παπουτσιών

6 Συμβουλές για σωστή φροντίδα παπουτσιών

by theman

Κάθε ανδρική ντουλάπα έχει ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Ένα ζευγάρι που θα το επιλέξεις στις επίσημες αλλά και καλές σου εμφανίσεις. Τέτοια παπούτσια που ίσως να τα φοράς πιο σπάνια απ’ ότι τα καθημερινά, χρειάζονται ειδική φροντίδα και για να μη φθαρούν αλλά για να διατηρηθούν σαν καινούργια. Η σωστή φροντίδα παπουτσιών δεν είναι δύσκολη υπόθεση και θα δεις ότι μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.

Μην αφήνεις τα αγαπημένα σου παπούτσια να τα τρώει ο χρόνος. Ακολούθησε μερικές έξυπνες συμβουλές για να έχεις πάντα παπούτσια σαν καινούργια. Δες , λοιπόν, 6 συμβουλές για σωστή φροντίδα παπουτσιών!

Κάνε τα παπούτσια σου να αντέχουν στον χρόνο σαν καινούργια!

 

1. Απόφυγε τα μέρη με υγρασία

σιλικα τζελ

Τα παπούτσια “σιχαίνονται” την υγρασία. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού είναι ο πρώτος παράγοντας που μπορεί να τα καταστρέψει. Τα μέρη με υγρασία μπορεί να προκαλέσουν στα παπούτσια φθορά στο χρώμα τους, να χαλάσουν το σχήμα τους, να αλλοιώσουν την ειδική κόλλα με αποτέλεσμα να καταστραφούν την επόμενη φορά που θα τα φορέσεις. Επιπλέον, είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια εσωτερικά που θα προκαλέσουν άσχημη μυρωδιά.

Όταν φυλάξεις τα παπούτσια, βάλε σε διάφορα σημεία silica gel. Είναι ένα ειδικό σκεύασμα που απορροφά την υγρασία από διάφορα σημεία. Αν δεν έχεις, γέμισε τα με κάποια παλιά εφημερίδα την οποία θα αλλάζεις ανα εβδομάδα.

Δες επίσης : Πως να φροντίσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου!

2. Κράτα τα μακριά από τη σκόνη

σκονη παπουτσια

Κανένας δεν αγαπά την σκόνη, πόσο μάλλον όταν μένει πάνω στα αγαπημένα σου πράγματα. Μια στοιβάδα σκόνης μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στο χρώμα των παπουτσιών χωρίς να μπορεί να διορθωθεί. Φύλαγε τα σε κλειστό σημείο μέσα σε ειδική πάνινη συσκευασία. Ανά διαστήματα, πέρνα τα με ένα βερνίκι που δε θα επιτρέπει στη σκόνη να μένει πάνω στην επιφάνεια τους.

3. Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο

χαλασμένα παπούτσια

Ο ήλιος είναι εξίσου κακός με την υγρασία. Μπορεί να προκαλέσει πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα όπως την αλλοίωση του σχήματος του παπουτσιού, την αλλαγή στο χρώμα αλλά και την καταστροφή της ειδικής κολλάς. Τα παπούτσια, μετά από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο γίνονται ξερά και άβολα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να φορεθούν. Η καλύτερη λύση αποθήκευσης είναι σε κλειστό, δροσερό και σκιερό μέρος.

Δες επίσης : 9 Τρόποι για να μην χαλάνε εύκολα τα παπούτσια σου!

4. Μην αποθηκεύεις σε πλαστικά κουτιά

πλαστικό κουτί

Τα πλαστικά κουτιά ακούγονται σαν κάποια εύκολη λύση για αποθήκευση. Ωστόσο, δεν αποτελούν την καλύτερη λύση στο θέμα της αποθήκευσης παπουτσιών. Οι σόλες αλλά και κάποια υλικά όπως το δέρμα ή το σουέντ, χρειάζονται αέρα για να “αναπνέουν”. Το πλαστικό θα εμποδίσει την είσοδο και την έξοδο του αέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φυλαχτούν σωστά τα παπούτσια. Προτίμησε υφασμάτινες τσάντες ή κάποια κλειστή παπουτσοθήκη. Ακόμα και η σωστή αποθήκευση αποτελεί σωστή φροντίδα παπουτσιών!

Δες επίσης : 5 Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης για τα παπούτσια σου!

5. Καθάριζε τη σόλα

καθάρισμα σόλας

Μπορεί η σόλα να είναι από το κάτω μέρος, αλλά θέλει επίσης φροντίδα. Άλλωστε, η σόλα είναι η βάση του παπουτσιού και αυτή που το κάνει απόλυτα χρηστικό. Μερικές απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνεις είναι οι εξής :

  • Τίναζε καλά τα πόδια σου πριν μπεις στο σπίτι και σκούπιζε τα στο χαλάκι.
  • Με μια πρόχειρη βούρτσα, καθάριζε καλά τις σόλες.
  • Με ένα στεγνό, καθαρό και χοντρό πινέλο, απομάκρυνε κάθε υπόλειμμα σκόνης από τη σόλα.

6. Ανανέωνε με βερνίκι

βερνίκι παπουτσιών

Το βερνίκι μπορεί να δώσει νέα όψη και ζωή στα παπούτσια σου. Εάν το υλικό τους είναι κατάλληλο για βερνίκι, τότε μπορείς άνετα να τα ανανεώσεις. Επίλεξε τη σωστή απόχρωση, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του σκευάσματος και δώσε νέα πνοή στο αγαπημένο σου ζευγάρι. Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία σε περιπτώσεις που τα παπούτσια μένουν αφόρετα και φυλαγμένα για μεγάλο διάστημα. Το βερνίκι αποτελεί κομμάτι σε μια ολοκληρωμένη φροντίδα παπουτσιών!

Δες επίσης : 10 Τρόποι για να ζωντανέψεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου!

Μην αφήνεις τα αγαπημένα σου παπούτσια να χαλάνε με την πάροδο του χρόνου. Δες εδώ έξυπνα και χρήσιμα tips για σωστή φροντίδα παπουτσιών, για να φαίνονται κάθε φορά σαν καινούργια!

Related Posts