μπαταρια λαπτοπ

5 Συμβουλές για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε laptop!

by theman

Όταν πρόκειται για την μπαταρία των συσκευών μας, πάντα σκεφτόμαστε τρόπους για να τη διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση για να μπορούμε έτσι να χρησιμοποιούμε τη συσκευή περισσότερο καιρό, χωρίς να έχει χάσει από την απόδοσή της. Θα σου δείξω τις σημαντικότερες συμβουλές για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε laptop.

Ειδικά στα laptop θα παρατηρήσεις πως το συχνότερο παράπονο ή μειονέκτημα που αναφέρουν οι χρήστες είναι η αυτονομία της μπαταρίας. Εκεί θα δεις πως βρίσκονται τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν την γενικότερη υγεία του μηχανήματος. Ας ξεδιαλύνουμε λίγο το τοπίο, για να γνωρίζουμε πως θα βοηθήσουμε την μπαταρία του laptop να μείνει σε καλή κατάσταση για περισσότερα καιρό.

5 Tips για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε laptop

 

Φόρτιση μπαταρίας

μπαταρια λαπτοπ

Καλό είναι να γνωρίζουμε πως κάθε μπαταρία επιδέχεται συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων, ο οποίος καθορίζεται από τον κατασκευαστή. Εφόσον ξεπεραστεί αυτό το όριο, η απόδοση της πέφτει κατακόρυφα και αρχίζουν τα προβλήματα. Ένας κύκλος φόρτισης είναι η χρήση της μπαταρίας και η φόρτιση της έως το 100% της χωρητικότητας της. ‘Ενα tip που πρέπει να ξέρεις είναι πως αν αφήσεις να ξεφορτίσει η μπαταρία σήμερα έως το 50% και τη φορτίσεις μέχρι το 100% και επίσης το ίδιο κάνεις αύριο αυτό θα μετρήσει σαν ένας κύκλος φόρτισης και όχι δύο. Οπότε έτσι ελαττώνεις τις φορές που μετρώνται σαν πλήρους κύκλοι φόρτισης και επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Laptop κάτω από 550€ που πρέπει να δεις!

Θερμοκρασία μπαταρίας

θερμοκρασια μπαταριας υπολογιστη

Μπορείς να κατεβάσεις μια δωρεάν εφαρμογή που σου δίνει τη θερμοκρασία της μπαταρίας σου έτσι ώστε να γνωρίζεις πότε ανεβάζει θερμοκρασία και πρέπει να επιβραδύνεις λίγη ώρα τις εργασίες σου για να επανέλθει στη φυσιολογική θερμοκρασία. Η αυξημένη τιμή της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της απόδοσής της με το πέρασμα του χρόνου. Ιδανικά αγόρασε μια βάση με ανεμιστήρα για να διατηρείς τη γενικότερη θερμοκρασία του μηχανήματος σε καλά επίπεδα.

Μπορείς να δεις επίσης 5 Λόγοι για να ΜΗΝ χρησιμοποιείς δωρεάν antivirus στον υπολογιστή σου!

Όχι συνέχεια στη πρίζα

μπαταρια λαπτοπ

Το να έχεις την μπαταρία του λάπτοπ συνέχεια στη πρίζα μπορεί να φαντάζει ιδανικό αλλά στην πραγματικότητα βλάπτει ανεπανόρθωτα της υγείας της μπαταρίας όπου με το πέρασμα του χρόνου δεν θα μπορεί να παραμένει για ώρα πλήρως φορτισμένη.

Μπορείς να δεις ακόμα Τα 5 Καλύτερα budget laptops για το 2020

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας

εξοικονομηση ενεργειας μπαταρια λαπτοπ

Κάποια προγράμματα που έρχονται δωρεάν με το λογισμικό του υπολογιστή προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξεις την εξοικονόμησης ενέργειας και έτσι κρατούν την μπαταρία σου υγιή για περισσότερο καιρό και δεν χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τόσο την πορεία της.

Μπορείς να δεις ακόμα 5 Χρυσοί κανόνες για να μη σε χακάρουν ποτέ!

Αποφορτίζουμε μια φορά το μήνα

υγεια μπαταρίας υπολογιστή

Ακόμα και αν έχεις κάνει κάποιους λάθους χειρισμούς με την μπαταρία του λάπτοπ σου, μην αποθαρρύνεσαι. Μια πολύ καλή συμβουλή είναι να αφήνεις το μηχάνημα να αποφορτίζεται στο 20%-30% μια φορά το μήνα και έπειτα να το φορτίζεις για να διατηρείς τα στοιχεία της μπαταρίας σε εγρήγορση.

Μπορείς να δεις εδώ Πως γίνεται να “χακάρουν” την οθόνη του υπολογιστή σου και τι να προσέχεις!

Αυτές οι απλές συμβουλές για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε laptop θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την υγεία του υπολογιστή σου για πολλά ακόμα χρόνια και να γνωρίζεις πως να αντιμετωπίσεις τα τυχόν προβλήματα με την μπαταρία.

Related Posts