antras koitaei sto parathyro

Τι σου προκαλεί χαμηλή αυτοπεποίθηση και πως θα ενισχύσεις τον εαυτό σου!

by theman

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση; Συνήθως η προσωπική μας αξία μοιάζει να εξαρτάται από το τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς. Σε αυτό κανείς δεν είναι μόνος. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουμε παράγοντες που επηρεάζουν τόσο την διάθεση όσο και τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας.

Η ψυχολόγος Meag-gan Ann O’Reilly υποστηρίζει πως όταν οι άλλοι μας ρωτάνε με τι ασχολούμαστε, η αυτοπεποίθηση μας παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως αισθανόμαστε όταν η απάντηση δεν εντυπωσιάζει τον συνομιλητή μας.

Αν λοιπόν η αντίδραση δεν είναι η αναμενόμενη ένας άνθρωπος που δεν έχει αρκετή αυτοπεποίθηση θα θεωρήσει πως δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή ή ακόμα και σεβασμό! Όμως η προσωπική αξία του κάθε ανθρώπου καθορίζεται από την συμπεριφορά και την προσωπικότητα του και έτσι παρακάτω θα δούμε πως θα ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Πως θα ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου

Η αποδοχή μας από τους άλλους

xamhlh aytopepoithish

Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Stanford, η ανάγκη να μας αποδεχτούν οι άλλοι άνθρωποι είναι ένδειξη χαμηλής αυτοπεποίθησης. Οι συνθήκες αλλάζουν με τον χρόνο, την ηλικία και τις δυσκολίες που προκύπτουν κι έτσι η σημερινή αποδοχή που λαμβάνουμε, μελλοντικά μπορεί να μην υπάρχει στον ίδιο βαθμό. Τότε ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος μας είναι μόνο ο εαυτός μας. Ουσιαστικά η μόνη έγνοια που πρέπει να έχουμε είναι η ενδυνάμωση του εαυτού μας για να αντέξει και να βγει νικητής παρά την γνώμη του κόσμου.

Δες επίσης Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν σου αρέσει η δουλειά σου!

Η αυτοπεποίθηση μας και η παιδική ηλικία

Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, λαμβάνουμε θετικά και αρνητικά μηνύματα από το περιβάλλον μας. Από αυτά επηρεάζονται οι σχέσεις, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες, η υγεία και η ευτυχία μας! Συνήθως λοιπόν από τους ενήλικες του περιβάλλοντος μας υπήρχε κριτική για τους βαθμούς, τις επιδόσεις στο σχολείο και τα αθλήματα κ.α. Η ψυχολόγος Meag-gan Ann O’Reilly συμβουλεύει να σκεφτούμε ποιες εμπειρίες τις παιδικής μας ηλικίας καθόρισαν το ποιοι πρέπει να είμαστε για να δείχνουμε σημαντικοί στον κόσμο.

Δες επίσης 12 καθημερινές συνήθειες για περισσότερη αυτοπεποίθηση!

Βρες αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο

aytopepoithish

Το να αλλάξεις μία νοοτροπία πολλών ετών είναι εφικτό αλλά δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ζήσεις πιο χαρούμενος. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις αυτό που σε κάνει χαρούμενο και να το κάνεις για εσένα και όχι για τους άλλους.

Όταν υπάρχει χαμηλή αυτοπεποίθηση τείνουμε να κάνουμε συγκεκριμένες δουλειές, χόμπι και φιλίες που ίσως δεν μας ταιριάζουν. Παρόλα αυτά επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής για να δείξουμε πως ταιριάζουμε με τις προσδοκίες που έχουν άλλοι για εμάς.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναρωτηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι μόνο επειδή σου άρεσε; Είναι σημαντικό στην ζωή να κυνηγάμε τα πράγματα που αγαπάμε και μας κάνουν χαρούμενους. Μόνο με την προσωπική ευτυχία θα αποτινάξεις την κριτική των άλλων και θα ζήσεις ελεύθερος από ότι σε κρατάει πίσω.

Δες επίσης Νέα έρευνα δείχνει τι μπορεί να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο!

Αναγνώρισε την αξία σου

antras koitaei sto parathyro

Αν πιστεύεις πως δεν αξίζεις ή πως δεν είσαι αρκετός τότε μπλοκάρεις τόσο την ενέργεια σου όσο και τα όνειρα σου. Οι άνθρωποι που κατάφεραν πολλά, είναι συνήθως αυτοί που παρά την κακή κριτική, τις προσδοκίες των άλλων και την τοξικότητα, έκαναν αυτό που αγαπούσαν πραγματικά. Πολλές δουλειές, σπουδές και χόμπι ίσως δεν είναι αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα σου. Αυτά που έχεις πραγματική ανάγκη να κάνεις είναι αυτά που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις και να διαπρέψεις!

Δες επίσης Πως μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Διάλεξε τον κοινωνικό σου κύκλο

antras kathetai se pagkaki

Κάθε άνθρωπος θα γνωρίσει πολύ κόσμο στην διάρκεια της ζωής του. Από όλο αυτό τον κόσμο λίγοι είναι οι φίλοι και οι σχέσεις που θα ξεχωρίσουν. Όταν γνωρίζεις καινούρια άτομα μίλησε τους για τα πράγματα που αγαπάς. Φυσικά επειδή τα πράγματα κάνουν κύκλο στη ζωή πρέπει με τη σειρά μας και εμείς να δείχνουμε τη συμπαράσταση και την αγάπη μας παρά τις επιτυχίες και τις αποτυχίες των άλλων. Ειδικά οι γονείς πρέπει να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους παρά τους βαθμούς του σχολείου και τις επιδόσεις στον αθλητισμό και τις τέχνες.

Related Posts