andriko backpack

9 Tips για να διαλέξεις το σωστό backpack!

by theman

Δεν υπάρχει καλύτερη ανδρική τσάντα από το backpack. Είναι η ιδανική επιλογή για τη σχολή, τη δουλειά ή τις διακοπές. Είναι ένα πολύ εύχρηστο αξεσουάρ διότι αφήνει τα χέρια ελεύθερα για να μην περιορίζονται οι κινήσεις σου και να νιώθεις ελευθερία.

Επίσης είναι πολύ πρακτικό διότι έχει πολλαπλές χρήσεις. Ανάλογα με τις ανάγκες σου μπορείς να βρεις το καλύτερο σακίδιο και να το μετατρέψεις σε καθημερινό εργαλείο. Είναι ελάχιστες οι δουλειές που επιβάλουν έναν χαρτοφύλακα, αλλά ακόμα και στα πιο αυστηρά περιβάλλοντα από θέμα dresscode πλέον οι περισσότεροι μοντέρνοι άντρες έχουν εισάγει για τα καλά τα backpacks.

Εκτός αυτού είναι πολύ πρακτικά και για σύντομες διακοπές, αφού χωράει όλα σου τα προσωπικά αντικείμενα ενώ για ένα περιπετειώδες ταξίδι με πεζοπορία ή camping θεωρείται απαραίτητο. Επίσης τα backpacks είναι η ιδανική τσάντα για όσους οδηγούν μηχανές.

Ανάλογα με τις ανάγκες σου πρέπει να προσέξεις κάποια σημεία για να βρεις το ιδανικό σακίδιο και φυσικά με μια καλή έρευνα αγοράς θα βρεις πολλά σχέδια για να διαλέξεις αυτό που είναι πιο κοντά στο στυλ σου.

 

Τι να προσέξεις στην αγορά ενός backpack

 

Άνεση

kafe backpack

Μπορεί από το σχολείο ακόμα οι γονείς να μας υπενθύμιζαν συνεχώς πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα σακίδιο που θα μας προσφέρει άνεση, αλλά εμείς τότε μάλλον δίναμε περισσότερη σημασία στην εικόνα. Μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια άνετη τσάντα.

Το κατάλληλο σακίδιο πλάτης θα πρέπει να έχει επένδυση στους ιμάντες για να μην κουράζονται οι ώμοι, αλλά και σωστή κατανομή βάρους στην πλάτη για να μην κουραζόμαστε. Η άνεση είναι η πιο σημαντική σε μια τσάντα που έχουμε σκοπό να γεμίσουμε με πράγματα.

Ανθεκτικότητα στο χρόνο

andrikh tsanta plaths

Τα σακίδια πλάτης συνήθως είναι λίγο ακριβά, γι΄αυτό δεν γίνεται να τα ανανεώνεις συνεχώς. Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις λοιπόν είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο ώστε να είναι ανθεκτικό. Επίσης η καλύτερη λύση για να μην ξεφτίσουν τα λουράκια είναι να έχουν διπλή ραφή. Ακόμα και αν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα όμως μπορεί να επιδιορθωθεί πολύ οικονομικά και σίγουρα συμφέρει από το να αγοράσεις μια καινούρια τσάντα.

Προστασία περιεχομένου

eswterikos xwros backpack

Τα περισσότερα backpacks έχουν ειδική θήκη για laptop. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε όμως ότι παρέχει καλό δέσιμο και προστασία και φυσικά το σακίδιο να είναι από αδιάβροχα υλικά για να προστατεύεται ο εξοπλισμός σας. Τα καλύτερα υλικά για αυτό τον σκοπό είναι το νάιλον και ο πολυεστέρας.

Μέγεθος

sakidia plaths

Το μέγεθος εκτός από θέμα επιλογής είναι και θέμα σωστής στήριξης και υγείας. Το μεγαλύτερο βάρος του σακιδίου θα πρέπει να στηρίζεται στα ισχία σας. Έτσι το κατάλληλο μέγεθος είναι μια τσάντα πλάτης που θα φτάνει στο ύψος των ισχίων. Πολλά είναι τα σακίδια που βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη. Δοκίμασέ τα και διάλεξε το σωστό με βάση τον κορμό σου

Οι προσωπικές σου ανάγκες

antras me sakidio

Όταν έχεις σκοπό να αγοράσεις ένα backpack πρέπει να σκεφτείς την κύρια χρήση που θα κάνεις. Για την δουλειά ή τη σχολή σίγουρα θα διαλέξεις ένα διαφορετικό σακίδιο, από αυτό που θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές. Αν οδηγείς μηχανή ή συνηθίζεις να κινείσαι με ποδήλατο θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο που να είναι 100% αδιάβροχο.

Φυσικά υπάρχουν και κάποια κομμάτια πασπαρτού, τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε πολλαπλές χρήσεις και να κουβαλάς από ένα ντοσιέ με χαρτιά, μέχρι τα ρούχα ενός ταξιδιού, εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και το σχέδιο.

Το υλικό κατασκευής

dermatino backpack

Ανάλογα με τις ανάγκες σου θα πρέπει να διαλέξεις ένα backpack από το κατάλληλο υλικό. Το καραβόπανο είναι είναι ένα βαρύ, ανθεκτικό ύφασμα που κάνει την τσάντα αδιάβροχη και αυξάνει την αντοχή της. Είναι ένα οικονομικό υλικό και προτείνεται για μαθητές και πεζοπόρους.

Το νάυλον είναι ένα επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό, το οποίο κάνει τη τσάντα να διατηρείται για χρόνια και μην χαλάει. Στα θετικά του η ανθεκτικότητα στο νερό. Προτείνεται για όσους έχουν έντονη δραστηριότητα. Ο πολυεστέρας διατηρεί τα χρώματα ζωντανά και είναι αρκετά οικονομικό υλικό, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη αντοχή. Προτείνεται κυρίως για μικρά παιδιά.

Τέλος τα δερμάτινα backpacks είναι αρκετά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου και δίνουν ιδιαίτερη κομψότητα, είναι όμως πιο ακριβά από τα υπόλοιπα. Ενδείκνυνται για τον χώρο εργασίας αφού το στυλ τους είναι πιο επίσημο.

Οργάνωση

eswteriko tsantas

Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς την τσάντα καθημερινά, τότε καλύτερα θα ήταν να αγοράσεις μια με αρκετά χωρίσματα ώστε να είναι τακτοποιημένα τα πράγματα σου και να μην ψάχνεις με τις ώρες, αλλά και να προστατεύονται. Αν θέλεις ένα σακίδιο μόνο για τις διακοπές τότε είναι πιο πρακτικές αυτές που έχουν έναν μόνο χώρο.

Budget

loyrakia sakidiou

Το οικονομικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα γιατί όπως ήδη αναφέραμε τα περισσότερα backpacks είναι κοστολογικά κάπως ακριβά. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα που προσφέρει το καθένα. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορεί να αυξήσουν την τιμή. Αν όμως έχεις σκοπό να κάνεις καθημερινή χρήση και θέλεις τα πράγματα σου να είναι ασφαλή καλό θα ήταν να επενδύσεις στην ποιότητα.

Στυλ

andras me backpack

Και φυσικά από τους παράγοντες μιας σωστής αγοράς δεν θα μπορούσε να λείπει το στυλ. Μια τσάντα είναι ένα αξεσουάρ του ντυσίματός σου και γι’ αυτό θα πρέπει να συμβαδίζει με το στυλ ρούχων που επιλέγεις για να φαίνεται ένα ομοιόμορφο σύνολο.

Related Posts