άνδρας κάνει αγορά ρούχων online με κάρτα

5 Tips για να κάνεις σωστή αγορά ρούχων online

by theman

Το online shopping είναι κάτι που έχει μπει στις ζωές μας για τα καλά. Είναι γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις βολεύει περισσότερο αφού μπορείς να βρεις μεγαλύτερη ποικιλία, να συγκρίνεις τιμές και να παραλάβεις από την άνεση του σπιτιού σου. Παρόλα αυτά, η αγορά ρούχων online μπορεί να μην πάει πάντα όπως θες. Τα νούμερα, τα υλικά, η ποιότητα ίσως δεν είναι πάντα αυτά που περιμένεις και το γεγονός ότι δεν μπορείς να δοκιμάσεις, κάνει την αγορά των ρούχων λίγο πιο περίπλοκη.

Εάν είσαι και εσύ ένας αγοραστής που προτιμάει το online shopping, τότε σίγουρα χρειάζεσαι αυτά τα 5 tips για να κάνεις σωστή αγορά ρούχων online!

Με αυτές τις συμβουλές η αγορά ρούχων online γίνεται απλή!

 

1. Να ξέρεις τις μετρήσεις σου

πινακας μεγεθών για ρούχα

Όταν αγοράζεις ρούχα από το διαδίκτυο, προφανώς και δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις. Η πλειονότητα των καταστημάτων δίνει κάποιους πίνακες όπου αναγράφονται τα μεγέθη και σε τι εκατοστά αναλογούν. Οπότε, αν είσαι ένας αγοραστής που επιλέγει την αγορά ρούχων online, καλό θα ήταν να έχεις μετρηθεί ώστε να ξέρεις ποια νούμερα σου ταιριάζουν. Επίσης, πολλές περιγραφές ρούχων, αναγράφουν εάν το συγκεκριμένο κομμάτι έχει στενή, κανονική ή χαλαρή εφαρμογή. Οπότε, συνδυάζοντας τις μετρήσεις αλλά και την περιγραφή του προϊόντος, μπορείς να έχεις την καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην αγορά σου!

Δες επίσης : Απλές συμβουλές για online αγορά κοστουμιού!

2. Δώσε βάση στις κριτικές

άνδρας κοιτάει για αγορά ρούχων online σε λάπτοπ

Μπορεί το κομμάτι που θέλεις να αγοράσεις να φαίνεται τέλειο. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι τα μοντέλα που φοράνε τα ρούχα ποζάρουν σωστά, οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με ειδικούς φωτισμούς και φυσικά έχουν περαστεί και από προγράμματα επεξεργασίας. Οι κριτικές του κόσμου είναι αυτές που θα σου δώσουν την ολοκληρωμένη εικόνα. Εάν υπάρχουν κριτικές με εικόνες, δες την ποιότητα του υφάσματος, αν είναι αυτό που φαίνεται και διάβασε εμπειρίες από άλλους χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει το συγκεκριμένο!

3. Πρόσεξε για κόστη μεταφορικών ή άλλες επιπλέον χρεώσεις

άνδρας κάνει αγορά ρούχων online με κάρτα

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα βρεις ένα μαγαζί online το οποίο θα έχει εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Βέβαια, η έκπληξη έρχεται στην ολοκλήρωση της αγοράς αφού μερικές φορές τα κόστη των μεταφορικών είναι εξωφρενικά. Πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά, βεβαιώσου για το κόστος των μεταφορικών ή αν σε συμφέρει να παραλάβεις από το κατάστημα προκείμενου να γλιτώσεις κάποια επιπλέον χρήματα. Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι το τελωνείο. Αυτό, αφορά καθαρά αγορές από καταστήματα του εξωτερικού.  Κάποιες αποστολές από συγκεκριμένες χώρες, κυρίως αυτές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβαρύνονται με ένα κόστος τελωνείου το οποίο μπορεί να αγγίζει και το 23% της τιμής. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις από που αγοράζεις και αν υπάρχει κίνδυνος για κόστος εκτελωνισμού.

Δες επίσης : 6 Tips για ασφαλείς online αγορές με χρεωστική κάρτα!

4. Βάλε φίλτρα

άνδρας κοιτάει σε τάμπλετ παπούτσια

Πολλά καταστήματα θα σου δείξουν έναν υπερβολικό αριθμό από εντυπωσιακά ρούχα που θα θες να τα πάρεις όλα. Παρόλα αυτά, υπάρχει πάντα η επιλογή των φίλτρων. Εκεί, μπορείς να τροποποιήσεις την αναζήτηση σου με βάση το νούμερο, το χρώμα, το υλικό ή το στυλ. Έτσι, θα περιορίσεις τον αριθμό των αποτελεσμάτων, βρίσκοντας πιο εύκολα αυτό που θες.

5. Δώσε προσοχή στην πολιτική επιστροφών

άνδρας δίνει σε κούριερ δέμα

Εσύ έχεις ακολουθήσει όλα τα βήματα για να κάνεις σωστά την αγορά ρούχων online. Το μέγεθος είναι οκ, το υλικό σου αρέσει αλλά όταν καταφτάνει η αγορά στα χέρια σου δεν σου ταιριάζει απόλυτα. Σε αυτήν την περίπτωση, το να επιστρέψεις το ρούχο είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Πριν αγοράσεις όμως, είναι σημαντικό να έχεις ρίξει μια ματιά στην πολιτική επιστροφών. Πώς γίνεται; Είναι εύκολο; Κατά πόσο επιβαρύνεσαι οικονομικά; Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που σίγουρα θα καθορίσουν την αγορά ρούχων online!

Σίγουρα το online shopping είναι κάτι που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Δες μερικές συμβουλές για να κάνεις την αγορά ρούχων online εύκολη, χωρίς λάθη και με απόλυτη επιτυχία!

Related Posts