πως να είσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά

7 Τρόποι για να γίνεις παραγωγικός στη δουλειά!

by theman

Δεν παίζει ρόλο τι δουλειά κάνεις, που δουλεύεις, εάν δουλεύεις από το σπίτι ή από κοντά. Αυτό που μετράει είναι πως να αξιοποιείς σωστά τη μέρα σου ώστε να είσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά. Ουσιαστικά, ο σκοπός είναι να μπορείς να αποδίδεις το μέγιστο του εαυτού σου και του μυαλού σου. Οι απανωτοί καφέδες και οι ατελείωτες λίστες με τις υποχρεώσεις σου, σίγουρα δε σε βοηθούν στο να είσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά.

Εδώ θα μπορέσεις να βρεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός στη δουλειά, να δίνεις το μέγιστο αποτέλεσμα και να μη βασανίζεις τον εαυτό και το μυαλό σου με δύσκολες και κουραστικές λύσεις.

Συμβουλές για να γίνεις πιο παραγωγικός στη δουλειά!

 

1. Μίκρυνε την λίστα υποχρεώσεων σου

λιστα υποχρεώσεων

Σίγουρα οι υποχρεώσεις πρέπει να γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας. Επειδή κάποιες υποχρεώσεις γίνονται πιο εύκολα σε σχέση με άλλες, δε σημαίνει ότι πρέπει να πιέζεις το πρόγραμμα σου. Θέσε εξ’ αρχής έναν αριθμό υποχρεώσεων για την ημέρα και φρόντισε να τις εκπονήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην υπερφορτώνεις τις καθημερινές σου εργασίες και θέσε ένα όριο στο πόσα πράγματα μπορείς να αναλάβεις ταυτόχρονα.

Δες επίσης : 7 Έξυπνες συμβουλές για να κερδίσεις περισσότερο χρόνο!

2. Κάνε περισσότερα διαλείμματα

ανδρας ξεκουραζεται

Πονοκέφαλος, απώλεια συγκέντρωσης, νεύρα είναι μερικά σημάδια ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα. Μπορεί σε μια μέρα βιασύνης το διάλειμμα να ακούγεται περισσότερο σαν χάσιμο χρόνου, αλλά το κουρασμένο σου μυαλό διαφωνεί. Με το να προσπαθείς να συγκεντρωθείς σε κάτι ενώ είσαι κουρασμένος, καταναλώνεις περισσότερο χρόνο από το να κάνεις ένα διάλειμμα. Κάνε μικρά, σύντομα και συχνά διαλείμματα για να έχεις συνεχώς το μυαλό σου σε εγρήγορση.

3. Αξιοποίησε το πρωινό σου για τον εαυτό σου

ανδρας ξυπναει

Μια συνάντηση, emails, projects που τρέχουν σε απασχολούν και θέλεις να τα βάλεις σε τάξη από την αρχή της ημέρας. Πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Φάε ένα σωστό πρωινό, χαλάρωσε, περιποιήσου και όταν πάρεις δυνάμεις, ξεκίνα την ημέρα σου. Το να ασχολείσαι με τα emails από την αρχή της ημέρας, μπορεί να καταστρέψει την παραγωγικότητα σου και να σου κόψει τον ειρμό σου.

Δες επίσης : 6 Tips για καλύτερο πρωινό ξύπνημα!

4. Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

μην κανεις πραγματα ταυτοχρονα

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν ή επείγουν. Μην αναλαμβάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Κάνε ο,τι πρέπει να κάνεις μεμονωμένα και αποτελεσματικά. Αυτό θα σου πάρει συνολικά λιγότερο χρόνο και θα αποφέρει καλύτερο αποτέλεσμα από το να αναλάβεις πολλά πράγματα την ίδια στιγμή.

5. Θέσε μικρούς στόχους

θέσε μικρους στοχους

Το να αναλάβεις ένα project μπορεί να είναι χρονοβόρο και μακροπρόθεσμο. Προσπάθησε να χωρίσεις αυτό το project σε μικρούς και εύκολους στόχους. Μην ξεκινάς χωρίς να ξέρεις πως θα φτάσεις στο πέρας. Θέσε μικρούς στόχους που υλοποιούνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα και η υποχρέωσή σου θα ολοκληρωθεί πριν καν το καταλάβεις.

Δες επίσης : Γιατί είναι πιο σημαντικό να υλοποιείς τους στόχους σου!

6. Να μαθαίνεις τόσο από τα λάθη όσο και από τις επιτυχίες

ανδρας σκέφτεται

Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν έχει τα τέλεια αποτελέσματα στη δουλειά. Το να μαθαίνεις από ό,τι κάνεις είναι μεγάλη αρετή και προσόν. Το να μαθαίνεις από τα λάθη σου είναι σίγουρα ένας τρόπος να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος. Εξίσου σημαντικό είναι να μπορείς να μάθεις και από τις επιτυχίες. Με ποιον τρόπο πέτυχες; Τι σε έκανε να φτάσεις στην επιτυχία; Σκέψου όλα αυτά που σε οδήγησαν στο να επιτύχεις έναν στόχο και προσπάθησε να τα υιοθετήσεις στην επαγγελματική σου καριέρα.

Δες επίσης : 10 Πράγματα που κάθε επιτυχημένος άνδρας πρέπει να κάνει!

7. Αφιέρωσε χρόνο στο να γίνεις καλύτερος

ανδρας χαρουμενος δουλευει

Προφανώς και το να γίνεις καλός σε κάτι είναι κάτι που ο κάθε ένας θα επιδίωκε. Το ζητούμενο είναι να αφιερώσεις χρόνο σε κάτι που αυτή τη στιγμή σου φαίνεται δύσκολο, έτσι ώστε να το μάθεις. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις ότι την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάτι αντίστοιχο, θα σου πάρει λιγότερο χρόνο στο να το υλοποιήσεις. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στη μάθηση για να γλιτώσεις αργότερα από την αργή υλοποίηση.

Μπορεί η δουλειά να είναι απαιτητική και δύσκολη αλλά όλα θέλουν τον τρόπο τους. Μάθε πως να είσαι παραγωγικός στη δουλειά με αυτούς τους εύκολους τρόπους και κατάκτησε την αγορά εργασίας.

Related Posts