απασχολημένος άνδρας

7 Έξυπνες συμβουλές για να κερδίσεις περισσότερο χρόνο!

by theman

Υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πως να διαχειριστείς τον ελεύθερο χρόνο σου αλλά λίγες για το πως θα κερδίσεις περισσότερο. Το μεγάλο διακύβευμα αυτής της εποχής είναι πως θα εξοικονομήσουμε περισσότερο χρόνο και όχι το πως θα τον αξιοποιήσουμε. Οι φορές που είμαστε αντιμέτωποι με διορίες και projects είναι αρκετές αλλά ο χρόνος λιγοστός.

Για να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου πρέπει να έχεις και χρόνο στην διάθεση σου. Έτσι ούτε θα βιάζεσαι και άρα θα βγει ολοκληρωμένη η δουλειά και ούτε θα χάσεις την διορία. Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις τι πρέπει να κάνεις διάβασε για αυτές τις 7 συμβουλές για να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο! Δες επίσης: 5 Tips για να είσαι πιο παραγωγικός!

7 tips για να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο!

 

1) Μην υπερφορτώνεις το πρόγραμμα

απασχολημένος άνδρας

Όταν υπερφορτώνουμε το πρόγραμμα μας είναι λογικό όχι μόνο να μην έχουμε πολύ διαθέσιμο χρόνο αλλά να μειώνεται και η παραγωγικότητα. Σκέψου τον εαυτό σου αντί για 40 ώρες την εβδομάδα να δουλεύει 50 ή και παραπάνω. Αυτομάτως η παραγωγικότητα σου θα μειωθεί και σίγουρα ο χρόνος θα πιέζεται όλο και παραπάνω. Οι διορίες θα σε πιέζουν όλο και περισσότερο και εν τέλει όλα θα “τρώνε” αναβολές. Σε αυτήν την περίπτωση μεγάλη σημασία παίζει η επιμονή και το κίνητρο που έχουμε. Οπότε τι να κάνουμε;

Δες επίσης: Το αποτελεσματικό τρικ για παραγωγικότητα των καλύτερων CEO

2) Κάνε μία λίστα

λίστα για να εξοικονομήσει χρόνο

Ένα κλασσικό tip που όχι μόνο θα μας κάνει πιο παραγωγικούς αλλά θα κερδίσουμε και έξτρα χρόνο. Γιατί; Με το να έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας είμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν θα ξεφύγουμε. Θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας με την σειρά που πρέπει χωρίς να σπαταλήσουμε περισσότερο χρόνο. Αφού ξυπνήσουμε λοιπόν, φτιάχνουμε ένα πρωινό και μία to-do λίστα που θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις μας!

Δες επίσης: Πως να τα καταφέρνεις όλα και να έχεις ελεύθερο χρόνο!

3) Πρόσεξε τα προσωπικά αντικείμενα σου

κλειδιά στο σπίτι

Πόσες φορές χρειάστηκε να πάρεις ταξί ή να απολογηθείς στο αφεντικό σου επειδή άργησες ψάχνοντας για τα κλειδιά ή την πιστωτική σου; Για να μην αργούμε λοιπόν κάθε μέρα επειδή δεν βρίσκουμε το πορτοφόλι μας και γενικά τα προσωπικά αντικείμενα μας, μπορούμε να τα βάζουμε όλα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αυτό μπορεί να είναι ένα ντουλάπι στο χολ ή πάνω σε ένα έπιπλο κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Έτσι και θα ξέρεις που είναι ανά πάσα στιγμή και δεν θα χρειαστείς να ξαναχάσεις χρόνο!

Δες επίσης: 6 Λόγοι που νιώθεις ότι έχεις πολύ περιορισμένο χρόνο!

4) Περιόρισε τις ειδοποιήσεις

ειδοποιήσεις

Πως να μην αναβάλλουμε τις υποχρεώσεις μας αν βομβαρδιζόμαστε με ειδοποιήσεις; Αξίζει να θυμηθούμε πόσες φορές αποσπαστήκαμε από την δουλειά μας σήμερα και ανοίξαμε το κινητό για να σκρολλάρουμε. Ένας τρόπος για να το αποφύγουμε την επόμενη φορά είναι να απενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις. Έτσι και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε και παραγωγικοί και να μην χρονοτριβούμε άδικα. Τέλος, θα μπορέσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά και να καταφέρουμε τους στόχους μας!

Δες επίσης: 5 Μυστικά για να κάνεις το 2021 την καλύτερη χρονιά σου!

5) Τα δύσκολα στην αρχή

ξεκινάει δουλειά και εξοικονομεί χρόνο

Μία ακόμα συμβουλή που σίγουρα θα μας κερδίσει χρόνο είναι να ξεκινήσουμε με τα δύσκολα. Τι σημαίνει αυτό; Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους τελειώνοντας την μεγαλύτερη τους υποχρέωση. Δηλαδή, αν έχουμε να κάνουμε μία δουλειά που θα μας πάρει σίγουρα δύο ώρες, αντί να την αφήνουμε για το υπόλοιπο της ημέρας, μπορούμε να το κάνουμε στην αρχή. Έτσι θα έχουμε το κεφάλι μας πιο ήσυχο τις υπόλοιπες ώρες και σίγουρα θα πάρουμε ένα boost ενέργειας. Τέλος θα μας αυξήσει την παραγωγικότητα και την αυτοπεποίθηση μας!

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να είσαι πιο θετικός!

6) Ο κανόνας των 50 λεπτών

έτοιμος να δουλέψει

Όταν θέλουμε οπωσδήποτε να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια ένας είναι ο τρόπος: να εφαρμόσουμε τον κανόνα των 50 λεπτών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οτιδήποτε παίρνει λιγότερο από 50 λεπτά πρέπει να το κάνουμε τώρα. Για να βρίσκουμε συνέχεια το κίνητρο μας πρέπει να πηγάζει από το σκεπτικό ότι αν το αφήσουμε για μετά, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Αυτό σίγουρα θα έχεις ως αποτέλεσμα να αφήνουμε τον χρόνο να τρέχει και να αναβάλλουμε τις υποχρεώσεις μας! Ξανασκέψου το λοιπόν.

Δες επίσης: 4 συμβουλές ώστε να γίνεις πιο αποδοτικός!

7) Φτιάξε ένα σχέδιο

Φτιάχνει ένα πλάνο για να κερδίσει χρόνο

Είναι παρόμοια συμβουλή με την λίστα απλά η διαφορά έγκειται στο ότι το σχέδιο-πλάνο που θα φτιάξουμε είναι για μακροπρόθεσμο χρόνο. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε το πλάνο μας. Τι πρέπει να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα, πόσο χρόνο περίπου θα μας πάρει και ποια η διορία του. Έτσι θα είμαστε προετοιμασμένοι για το τι πρέπει να ολοκληρώσουμε και άρα θα έχουμε το απαραίτητο κίνητρο και ενέργεια να πετύχουμε τον στόχο μας!

Related Posts