άντρας τεντώνεται

6 Tips για καλύτερο πρωινό ξύπνημα!

by theman

Ένα καλό πρωινό ξύπνημα μπορεί να σου εξασφαλίσει μια καλή ροή ολόκληρης της ημέρας που ακολουθεί. Είναι πολύ σημαντικό να ξυπνάς και να είσαι παραγωγικός καθώς έτσι είναι πιθανότερο να παραμείνεις παραγωγικός και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βέβαια, οι πρωινές ώρες είναι δύσκολες για όλους, ακόμα και για τους πρωινούς τύπους. Όμως το πως ενεργεί ο καθένας κάθε πρωί είναι θέμα πειθαρχίας και συνήθειας. Με εξάσκηση σε καλές συνήθειες μπορείς να ξυπνάς γεμάτος ενέργεια και διάθεση. Παρακάτω θα βρεις πως να το καταφέρεις αυτό!

Πως να είσαι πιο παραγωγικός το πρωί με το που ξυπνάς!

 

1. Μην πιάσεις τα χέρια σου το κινητό με το που ξυπνήσεις!

άντρας κοιμάται

Το να πιάσεις το κινητό με το που ανοίξεις τα μάτια σου δεν ωφελεί πουθενά. Θα σε καθυστερήσει από τις δουλειές σου και θα γεμίσει το μυαλό σου με περιττές πληροφορίες. Προτίμησε λοιπόν να ξεκινήσεις σου ρουτίνα σου χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητό, τηλεόραση ή τάμπλετ.

Δες επίσης: 5 Tips για έναν καλύτερο ύπνο!

2. Γράψε μια λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας!

άντρας γράφει λίστα

Οι to-do lists θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τη σκέψη σου. Καταγράφοντας τις δραστηριότητες και υποχρεώσεις της ημέρας θα μπορείς πιο εύκολα να κατανέμεις τον χρόνο σου στη κάθε μια. Επίσης οι καθημερινές λίστες θα σου δίνουν εντονότερα την αίσθηση ότι θέτεις έναν στόχο και τον καταφέρνεις, κάτι που θα σε γεμίζει καθημερινά αυτοπεποίθηση.

Δες επίσης:  10 Συμβουλές για να διαχειριστείς καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο σου!

3. Βάζε μόνο ένα ή δύο ξυπνητήρια!

ξυπνητήρι

Το να βάζεις πολλά ξυπνητήρια δείχνει ότι δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ή ότι του δίνεις περιττό χρόνο στο κρεβάτι για χουζούρεμα. Βάλε ένα, ή δύο ξυπνητήρια για σιγουριά, και μη βασανίζεις τον εαυτό σου πατώντας 5-6 φορές το snooze.

Δες επίσης: 10 Tips που θα βελτιώσουν την Καθημερινότητα ενός άνδρα!

4. Φρόντισε να κάνεις μια πολύ ευχάριστη για εσένα συνήθεια το πρωί!

άντρας παίζει πιάνο

Λίγα λεπτά από μια αγαπημένη σου δραστηριότητα ή συνήθεια το πρωί είναι αρκετά για να σε γεμίσουν θετική ενέργεια και καλή διάθεση. Μπορείς να παίξεις λίγο πιάνο, να κάνεις λίγη γυμναστική, να φροντίσεις να έχεις χρόνο για να φτιάξεις το αγαπημένο σου πρωινό ή να ακούσεις λίγη μουσική!

Δες επίσης: Βελτίωσε τη ζωή σου με 10′ διαλογισμό κάθε μέρα!

5. Στρώσε το κρεβάτι σου!

άντρας στρώνει το κρεβάτι του

Σύμφωνα με έρευνες το να στρώνεις το κρεβάτι σου το πρωί θα σε κάνει λίγο πιο παραγωγικό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο ή βαρετό, όμως μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Δες επίσης: 6 Τρόποι που τα social media επηρεάζουν αρνητικά τη ψυχική σου υγεία!

6. Διάβασε λίγες σελίδες από ένα βιβλίο!

άντρας διαβάζει βιβλίο

Τέλος, μπορείς να διαβάσεις λίγες σελίδες από ένα βιβλίο το πρωί για να ξεκινήσεις την ημέρα σου ήρεμος και χαλαρός. Είναι μια καλή ώρα να διαβάσεις βιβλίο καθώς το μυαλό σου είναι άδειο και ανοιχτό σε νέες πληροφορίες.

Related Posts