best ceo manager

6 βιβλία πού κάθε manager πρέπει να διαβάσει!

by theman

Αν ένας μάνατζερ ζητούσε από τους υφισταμένους του να σκεφτούν σε βάθος το ρόλο του ηγέτη και να διαβάσουν ένα βιβλίο για την ηγεσία, το σίγουρο είναι ότι θα τους έπαιρνε εβδομάδες για να αποφασίσουν ποιον τίτλο θα επιλέξουν. Σε αυτό το ζήτημα κανείς μας δεν τους ζηλεύει!

Πραγματικά η αναζήτηση βιβλίων για το μάνατζμεντ είναι χαώδης. Αυτό γιατί υπάρχουν χιλιάδες καλά βιβλία για να διαλέξει κανείς, ειδικά αν προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του. Επιπλέον δυσκολία έχουν οι μάνατζερ, γιατί δεν πρέπει να διαβάζουν απλώς για να γίνονται καλύτεροι, αλλά να εστιάζουν σε μια στρατηγική που θα τους βοηθάει να βελτιώνονται συνεχώς.

Όταν λοιπόν ψάξεις να βρεις καλά βιβλία για το μάνατζμεντ, μη πιεστείς να τα αγοράσεις όλα. Απλά σκέψου: ποια κατηγορία σε ενδιαφέρει περισσότερο; Ποια θα διάλεγε το αφεντικό σου ή ο πιο σημαντικός πελάτης σου; Όσο σε ενδιαφέρει προσωπικά το θέμα ή μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιωθείς σε κάτι, είναι μία καλή αφετηρία για να ξεκινήσεις την αναζήτηση. Ας δούμε τώρα κάποιους τίτλους μαζί από πολύ καλά βιβλία που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

 

Η σοφία του ηγέτη, από τις εκδόσεις Διόπτρα

manager-sofia

Μετά το παγκόσμιο best seller “Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του“, ο γκουρού Robin Sharma μοιράζεται μαζί μας ένα πρόγραμμα αποτελεσματικής ηγεσίας. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να φανερώσει τα πιο υψηλά χαρίσματα των υπαλλήλων μιας επιχείρησης, όπως την αφοσίωση και την δημιουργικότητα τους.
Ο οραματιστής ηγέτης μέσα από οκτώ πρακτικά μαθήματα, μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα και το ηθικό των υπαλλήλων του αλλά και να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν ουσιαστικές προσωπικές ζωές. Αυτό το βιβλίο μπορεί να συγκινήσει τον αναγνώστη και να τον εμπνεύσει να γίνει ένας ηγέτης που βοηθάει και αγγίζει ζωές.
Το βρήκα πιο φθηνά (Buy Now)

Mafia Manager, από τις εκδόσεις Πατάκη

manatzer-biblia

Πώς να κερδίσεις στην ζωή και στις επιχειρήσεις αν ακολουθήσεις τους κανόνες της Μαφίας! Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, στο οποίο ένας μαφιόζος, (τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύπτονται!), περιγράφει τη θεωρία της ηγεσίας όπως αυτή εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο καρτέλ του κόσμου. Το “Mafia Manager” δίνει μία εικόνα του σύγχρονου επιχειρηματία, ενώ παράλληλα είναι ένας οδηγός επιτυχίας. Το βρήκα πιο φθηνά εδώ!

Ο μάνατζερ του ενός λεπτού, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

manager-leptou

Τρεις πολύ πρακτικές τεχνικές του Μάνατζμεντ, και ιδέες που στηρίζονται στην επιστήμη της συμπεριφοράς και έχουν ως στόχο την βελτίωση της συνεργασίας και την επίτευξη παραγωγικών σχέσεων ανάμεσα στον μάνατζερ και τους υφισταμένους του.

O συγγραφέας του βιβλίου Δρ Kenneth Blanchard, είναι διεθνώς γνωστός συγγραφέας, παιδαγωγός και σύμβουλος/εκπαιδευτής. Είναι ο ένας από τους συγγραφείς του καταξιωμένου και ευρέως χρησιμοποιημένου εγχειριδίου για την ηγεσία και την οργανωτική συμπεριφορά, το οποίο θα δούμε παρακάτω. (Buy Now)

Ενθουσιώδεις οπαδοί, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

manager-opadoi

Η επιτυχία είναι σίγουρη όταν ένας οργανισμός εστιάζει στην φροντίδα των πελατών. Το βιβλίο αυτό, παρουσιάζει τη σωστή τακτική για να αποκτήσει η επιχείρηση σου, ενθουσιώδεις οπαδούς. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους: από τους υπαλλήλους μέχρι τον πρόεδρο ενός οργανισμού και τους ωθεί να μετατρέψουν τους πελάτες τους σε ενθουσιώδεις οπαδούς. (Buy Now)

Επιρροή, από τις εκδόσεις Κριτική

manager-epirroi

Η ικανότητα της επιρροής και της πειθούς στην σημερινή εποχή που είναι απαιτητική, αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή. Το βιβλίο αυτό απέσπασε το βραβείο αναγνωστών του περιοδικού Management Today. Ξεκινά από τον Αριστοτέλη και φθάνει στα πορίσματα σύγχρονων ερευνών, για να μυήσει τον αναγνώστη του στην τέχνη της επιρροής.

Το μανιφέστο των Βίκινγκ, από τις εκδόσεις Ενάλιος

manager-vikings

Οι Βίκινγκς του σήμερα είναι μόλις το 0,3% του παγκόσμιου πληθυσμού, όμως παράγουν το 3% των παγκόσμιων εξαγωγών. Τα Σκανδιναβικά προϊόντα είναι κορυφαίας ποιότητας, και σαρώνουν σε παγκόσμια κλίμακα. Το μανιφέστο των Βίκινγκ, εξηγεί ότι ο ανταγωνισμός είναι ανοησία και η διαφήμιση περιττή. Σε αυτό το βιβλίο το χρήμα δεν κάνει τον κόσμο να γυρίζει, η ποιότητα και η καινοτομία είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία.

Related Posts