ανδρικά γυαλιά ηλίου 2020

Ανδρικά γυαλιά ηλίου και πως θα επιλέξεις το κατάλληλο στυλ για σένα!

by theman

Ο κορωνοϊός δειλά-δειλά φεύγει(;) και το αγαπημένο μας καλοκαίρι έρχεται. Ο ήλιος αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο ζεστός, ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς ενώ η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται σταδιακά. Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς άλλους τα γυαλιά ηλίου φαντάζουν πλέον απαραίτητα.

Ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου θα προστατέψει τα μάτια σου από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία και θα τα ξεκουράσει κατά τη διάρκεια διάφορων δραστηριοτήτων σου όπως είναι η οδήγηση, η ποδηλασία ή ακόμη και η απλή παραθέριση σε μία παραλία.

Πως θα διαλέξεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για σένα!

Βέβαια, πέρα από το πρακτικό θέμα της υπόθεσης ενέχει και αυτό της εμφάνισης. Εξάλλου, τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα από τα λιγοστά “κοσμήματα” ενός άνδρα, τα οποία μπορούν κάλλιστα να ανεβάσουν το επίπεδο της εξωτερικής σου εικόνας. Για να επιτευχθεί τώρα αυτό, θα πρέπει να βρεις τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για εσένα.

Πως θα γίνει αυτό; Απλά διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο. Εδώ θα βρεις ορισμένες συμβουλές σχετικά με το πως θα επιλέξεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου καθώς και επιλογές σε συγκεκριμένα είδη-στιλ γυαλιών ηλίου, τα οποία αναμένεται να βρεθούν στη μόδα το φετινό καλοκαίρι.

Δες επίσης: 3 Γυαλιά ηλίου που κάθε άντρας πρέπει να έχει!

Πως να επιλέξεις τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου!

Στρογγυλό πρόσωπο

γυαλιά ηλίου με γεωμετρικό σχεδιασμό

Ένα στρογγυλό πρόσωπο φέρει ίδιο μήκος και πλάτος, απαλά χαρακτηριστικά και στρογγυλή γραμμή στην περιοχή του σαγονιού. Στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ταιριάζουν περισσότερο τα γυαλιά ηλίου με γεωμετρικό σχεδιασμό (διαθέτουν γωνίες), μιας και αυτά θα προσδώσουν περισσότερη “ένταση”. Επίσης, τα βαθιά-σκούρα χρώματα και ο κεκλιμένος σχεδιασμός των φακών θα βοηθήσουν το εν λόγω πρόσωπο να δείξει πιο μακρύ.

Ως προς το πάχος του σκελετού, τα μεγάλα πλαίσια θα βοηθήσουν ένα στρόγγυλο πρόσωπο να αποκτήσει περισσότερο πλάτος. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να αποφευχθεί εδώ είναι η αγορά γυαλιών με στρογγυλό σχεδιασμό.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

γυαλιά ηλίου τύπου πιλότου

Με τον παραπάνω χαρακτηρισμό εννοούμε τα πρόσωπα που διαθέτουν “έντονο” μέτωπο και ζυγωματικά καθώς και κωνικό-στενό πιγούνι. Προκειμένου τώρα να αντισταθμιστεί αυτή η “αντίθεση”, θα πρέπει να αναζητήσεις λεπτά ως προς τον σχεδιασμό γυαλιά ηλίου. Αυτά μπορεί να αποτελούνται από έναν απλό μεταλλικό σκελετό ή από διαφανές κόκκαλο. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει το κάτω μισό των γυαλιών να είναι πιο στενό, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των γυαλιών τύπου πιλότου ή γυαλιών με γεωμετρικό σχεδιασμό.

Αυτού του είδους τα γυαλιά θα εξισορροπήσουν το πλάτος του πιγουνιού. Τέλος, θα πρέπει να αποφευχθούν επιλογές σκούρων χρωματισμών (μαύρο, σκούρο καφέ ή μπλε) μιας και αυτοί “σβήνουν” τις γραμμές του προσώπου.

Οβάλ πρόσωπο

γυαλιά ηλίου με τετράγωνο σχεδιασμό

Ένα οβάλ πρόσωπο έχει μεγαλύτερο μήκος απ’ ό,τι πλάτος. Γυαλιά με τετράγωνο σχεδιασμό, ή με φακούς τύπου δάκρυ (γυαλιά πιλότου) ταιριάζουν ιδανικά στην προκειμένη περίπτωση. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφευχθούν γυαλιά με πλατύ σχεδιασμού (προς το ορθογώνιο) μιας και αυτά θα κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται στενό.

Τετράγωνο πρόσωπο

στρογγυλά γυαλιά ηλίου

Το τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από έντονη και πλατιά γραμμή γνάθου σε συνδυασμό με ένα εξίσου πλατύ μέτωπο. Προκειμένου να “απαλύνεις”  τις εν λόγω έντονες γραμμές θα πρέπει να επιλέξεις γυαλιά με φακούς στρογγυλής ή σε σχήμα δακρύων σχεδίασης.

Ως προς τα πλαίσια, προτίμησε μεταλλικές, μαύρες ή μονόχρωμες επιλογές, οι οποίες θα απαλύνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Τέλος, απέφυγε τετράγωνα ή ορθογώνια σε σχεδιασμό γυαλιά μιας και αυτά μπορούν να δείξουν το πρόσωπό σου κοντύτερο.

Γυαλιά ηλίου με στρόγγυλο σχεδιασμό

στρογγυλά γυαλιά ηλίου 2020

Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου αναμένεται να φορεθούν πολύ το φετινό καλοκαίρι και ιδίως αυτά που συνδυάζουν κοκκάλινη επένδυση με μεταλλικά στοιχεία. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα εν λόγω στυλ γυαλιών ηλίου θα ταιριάξουν περισσότερο σε πρόσωπα με τετράγωνο ή διαμαντένιο σχήμα. Τα συγκεκριμένα γυαλιά θα αναδείξουν θα αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φυσικές γωνίες των προαναφερθέντων προσώπων.

Αν τώρα το πρόσωπό σου δεν διαθέτει τόσες γωνίες, αλλά εσύ επιμένεις στα στρόγγυλα γυαλιά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά κατευθύνσου σε επιλογές γυαλιών όπου υπάρχει η χαρακτηριστική μεταλλική συνδετική “μπάρα” μεταξύ των φακών (τα συγκεκριμένα γυαλιά ηλίου θα τα δεις και στη συνέχεια του άρθρου).

Γυαλιά ηλίου με γεωμετρικό σχεδιασμό

γυαλιά με γεωμετρικό σχεδιασμό 2020

Τα γυαλιά ηλίου με γεωμετρικό σχεδιασμό θα ταιριάξουν κυρίως σε οβάλ πρόσωπα. Το θετικό για τα εν λόγω άτομα είναι πως φέτος τα συγκεκριμένα γυαλιά αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της μόδας. Τα εξαγωνικά σχέδια είναι αυτά που θα πρωταγωνιστήσουν χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να κινηθείς προς μία “τετραγωνισμένη” επιλογή.

Σε καμία περίπτωση μην επιλέξεις κοκκάλινο σκελετό, αφού η όλη κομψότητα στα συγκεκριμένα γυαλιά ηλίου κρύβεται στα λεπτά τους χαρακτηριστικά. Επομένως κινήσου σε μεταλλικές επιλογές σκελετού και κλασικούς χρωματισμούς φακών.

Δες επίσης: Τα 10 καλύτερα Aviator γυαλιά ηλίου για άνδρες!

Πολύχρωμα Γυαλιά ηλίου

χρωματιστά γυαλιά ηλίου 2020

Ο πρώτος και βασικότερος κανόνας αναφορικά με την αγορά γυαλιών ηλίου απαντά στη φράση “Πάρε κάτι που να μπορείς να το φοράς στις περισσότερες των περιπτώσεων”. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει ένα ζευγάρι οπτικών που να μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, τα πολύχρωμα γυαλιά ηλίου ασφαλώς και δεν πληρούν τον συγκεκριμένο κανόνα.

Ωστόσο, το εν λόγω στυλ γυαλιών ηλίου μπορεί να προτιμηθεί σε περιπτώσεις όπου εσύ διαθέτεις ήδη ένα “κλασικό” κομμάτι οπτικών. Τα πολύχρωμα-χρωματιστά γυαλιά βρίσκονται εντός μόδας για το φετινό καλοκαίρι και ιδίως αυτά που χρησιμοποιούν το ίδιο χρώμα σε ολόκληρο το σχέδιό τους, δηλαδή σκελετό και φακό).

Κόκκινα, κίτρινα, μπλε, καφέ, τα έγχρωμα γυαλιά ηλίου αποτελούν σίγουρα μία εκκεντρική επιλογή, η οποία κάτω από τους κατάλληλους στιλιστικούς συνδυασμούς μπορεί να επιφέρει ένα εξαιρετικά θελκτικό και κομψό αποτέλεσμα.

Γυαλιά ηλίου τύπου “πιλότου”

γυαλιά ηλίου τύπου πιλότου 2020

Τα γυαλιά ηλίου τύπου πιλότου-ή αλλιώς αεροπορίας αν προτιμάς-αποτελούν μία διαχρονική επιλογή στον τομέα των οπτικών. Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο με τους σκελετούς να είναι είτε από κόκκαλο είτε από μέταλλο. Μάλιστα, ορισμένα σχέδια διαφοροποιούνται στον τομέα της συνδετικής μπάρας μεταξύ των φακών με αυτή να είναι μονή ή διπλή.

Αν τώρα επιθυμείς τα συγκεκριμένου τύπου γυαλιά, αλλά από την άλλη δεν θέλεις να μοιάζεις σαν όλους τους άλλους, φρόντισε να επιλέξεις κάποια ξεχωριστή σχεδιαστική λεπτομέρεια. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα γυαλιά τύπου πιλότου με χρυσό μεταλλικό σκελετό καθώς και κοκκάλινο σκελετό με διάφορα μοτίβα. Αν θέλεις κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο, μπορείς να επιλέξεις έγχρωμους φακούς για τα γυαλιά σου.

Vintage γυαλιά ηλίου

vintage γυαλιά ηλίου 2020

Η μόδα συνηθίζει να κάνει πισωγυρίσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με το vintage στοιχείο να δίνει και να παίρνει τα τελευταία χρόνια. Ασφαλώς, η εν λόγω συνήθεια δεν θα μπορούσε να αφορά μονάχα τον τομέα της ένδυσης. Τα vintage γυαλιά ηλίου φέρουν διάφορους σχεδιασμούς, ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι ο τρόπος συνδυασμούς τους.

Το φετινό καλοκαίρι τα vintage γυαλιά ηλίου με πορτοκαλί ή γαλάζιο φακό και μεταλλικό σκελετό θα βρεθούν στο προσκήνιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα αντίστοιχα κοκκάλινα δεν αξίζουν μία θέση στις επιλογές σου.

 

Γυαλιά ηλίου με συνδετική μεταλλική μπάρα

γυαλιά ηλίου με μεταλλική μπάρα 2020

Και περνάμε στο τελευταίο και ίσως πιο δημοφιλές στυλ γυαλιών ηλίου για φέτος το καλοκαίρι. Τα χαρακτηριστικά γυαλιά με τη συνδετική μεταλλική μπάρα αποτελούν την επιτομή της κομψότητας αλλά και του στυλ, αφού αυτά ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα εξαιτίας του πολύπλοκου σχεδιασμού τους.

Η φετινή τάση σε κατευθύνει περισσότερο προς επιλογές γυαλιών τύπου μισό μέταλλο-μισό κόκκαλο ή σκέτο μέταλλο  (αναφερόμαστε στον σκελετό). Ως προς τους χρωματισμούς μπορείς να επιλέξεις κάποιον σκελετό με μοτίβο (αν εν τέλει επιλέξεις ημί-κοκκάλινο ή κοκκάλινο σκελετό) ή έναν πιο ιδιαίτερο φακό (γαλάζιο, καφέ, πορτοκαλί).

Related Posts