Audi TTS : Αξιολόγηση μετά από πολύμηνες δόκιμες!

by theman

Αυτή τη φορά βλέπουμε το καινούργιο Audi TTS και πως αυτό φαίνεται στον οδηγό μετά από παρατεταμένη χρήση. Το carmagazine.co.uk μετά από πολύμηνες δοκιμές στο νέο Audi μας πρόσφερε απλόχερα πολλές  χρήσιμες πληροφορίες.

Το Audi TTS έκρυβε μερικές εκπλήξεις που ενθουσιάζουν και του ποιο απαιτητικούς ιδιοκτήτες: η καμπίνα του είναι μεγαλύτερη κατά 13 λίτρα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και το κύριο υλικό του αμαξώματος του είναι από αλουμίνιο.

Ο κινητήρας του είναι στα 1948 κυβικά, η ιπποδύναμη του αγγίζει τους 292 ίππους και μπορεί να κάνει το 0-100 σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά για να κρίνεις ένα αυτοκίνητο. Πρέπει να δεις πως είναι και μετά από μεγάλης διάρκειας χρήση.

 

Δες επίσης:Τα 10 καλύτερα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV)!

 

Review του νέου TTS με τα από πολλές δοκιμές!

 

1ος Μήνας και πρώτη επαφή

Audi-TTS

Με την πρώτη ματιά βλέπουμε ένα αυτοκίνητο που τραβάει την προσοχή. Ο εξωτερικός του σχεδιασμός είναι κομψός και προσεγμένος, μοιάζει με τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά αυτό δεν είναι κακό, γιατί αυτός ο σχεδιασμός είναι που το έκανε μεγάλη επιτυχία. Ανοίγοντας την πόρτα το μάτι πέφτει αμέσως πάνω στο δερμάτινο σαλόνι του! Σπορ, δερμάτινα, καθίσματα που σε προκαλούν να καθίσεις πάνω τους και να βάλεις αμέσως μπροστά τη μηχανή. Αλλά η άψογη αρχιτεκτονική του δεν σταματά εκεί, καθώς το σχέδιο συμπληρώνουν το μεταλλικού σχεδιασμού σύστημα εξαερισμού του, ο μινιμαλιστικός έξι ταχυτήτων λεβιές του και η ψηφιακή οθόνη ελέγχου που έχει στο ταμπλό του.

Από την πρώτη στιγμή σε κάνει να θέλεις να βρίσκεσαι συνεχώς στον δρόμο και να το οδηγείς, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό. Άνετη αίσθηση στην οδήγηση και το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με αυτή την αίσθηση, είναι ο ενθουσιασμός που σου προκαλεί η προσεγμένη σχεδίασή του και οι μικρές πινελιές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό άνθρωπο.

2ος μήνας: Προσέχοντας και το παραμικρό

Audi-TTS-megali-xrisi

Το καλό με τα μακροχρόνια τεστ στα αυτοκίνητα είναι ότι σου δίνουν την ευκαιρία να παρατηρήσεις ακόμα και το παραμικρό ψεγάδι και μικρό μπόνους που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο, όπως επίσης και τα μικρά καθημερινά πράγματα που το κάνουν ξεχωρίζει. Ένα τέτοιο πράγμα είναι και τα πατάκια του ! Μπορεί για κάποιον να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά πρέπει να αναφερθεί. Τα πατάκια του Audi TTS φαίνεται πως είναι εκεί για να μείνουν για καιρό. Καθαρίζονται εύκολα, είναι ανθεκτικά και ο σχεδιασμός τους προσφέρει μια φινέτσα στο γενικό σύνολο του εσωτερικού του.

Απαραίτητο είναι επίσης να σχολιάσουμε και την οθόνη του στο ταμπλό. Ουσιαστικά αυτή η οθόνη που έχει το καινούργιο Audi είναι ολόκληρο το ταμπλό του ! Ο δείκτης της ταχύτητας και το στροφόμετρο είναι ψηφιακά και έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: συρρικνώνονται και μεγαλώνουν ξανά, όταν ο οδηγός θέλει να έχει πρόσβαση σε κάποια εφαρμογή, όπως το GPS ή το ραδιόφωνο του. Αν και περίεργο στην αρχή, κατά τον δεύτερο μήνα έγινε πιο φανερό πως είναι πολύ εύχρηστο σύστημα με πολλά πλεονεκτήματα.

Audi-TTS-megali-xrhsh Audi-TTS-megalh-xrhsh

 3ος μήνας: Είναι όντως τεσσάρων καθισμάτων;

Audi-TTS-megalh-xrhsi

Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι μόνο τα θετικά, δεν μπορεί να μην σχολιαστεί το γεγονός ότι τα πίσω καθίσματά του δεν έχουν σχεδόν καθόλου χώρο! Δύσκολα κάποιος θα ήταν πρόθυμος να καθίσει σε αυτά τα καθίσματα.

Μπορεί στην αρχή να φαινόταν πως δεν θα αποτελούσε μεγάλο θέμα κάτι τέτοιο, οι τρεις μήνες χρήσης έδειξαν πως είναι ανυπόφορο σχεδόν να κάθονται άτομα στα πίσω καθίσματα, ιδίως όταν στην μπροστινή θέση βρίσκεται ένα ψηλό άτομο και δεν πρέπει να έχει αρκετά πίσω το κάθισμά του. Ο χώρος που μένει για τους επιβάτες που κάθονται πίσω είναι ελάχιστος και αν κάποιος είναι ψηλός, ίσως να μην μπορεί να χωράει και από άποψη ύψους, καθώς είναι πολύ χαμηλό στο πίσω μέρος.

4ος μήνας: Μεγάλο ταξίδι

Audi-TTS-megalh-xrisi

Όπως φαίνεται, το αυτοκίνητο αυτό δίνει μια μοναδική αίσθηση οδήγησης. Κάθε διαδρομή είναι μια μοναδική εμπειρία. Αλλά έπρεπε να εξεταστεί και σε μακρινά και πολύωρα ταξίδια. Τις πρώτες ώρες τις διαδρομής το εσωτερικό του αυτοκινήτου και η οθόνη του ενθουσιάζουν τον οδηγό. Μετά όμως από μερικές ώρες και κυρίως το βράδυ, η οθόνη φαίνεται πως γίνεται λίγο κουραστική εξαιτίας τη φωτεινότητας της. Μοιάζει σαν να παρακολουθείς τηλεόραση με μεγάλη φωτεινότητα από πολύ κοντά και γίνεται κάπως ενοχλητική.

Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο άλλο πράγμα που να κουράζει τον οδηγό κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού. Το Audi TTS δίνει την ιδέα στον οδηγό ότι είναι ελεύθερος να κάνει οτιδήποτε θέλει. Η μεγάλη του επιτάχυνση επιτρέπει άνετες και εύκολες προσπεράσεις και η σταθερότητα του παρέχει τον έλεγχο σε κάθε διαδρομή.

Αυτά είναι όσα προκύπτουν μετά από 4 μήνες χρήσης του Audi TTS. Βέβαια, μέσα στο 2016 που θα αρχίσει να γίνεται πιο συχνό φαινόμενο στους δρόμους, είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα που μέχρι τώρα δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μας. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι πως κάθε άνθρωπο κάτι διαφορετικό μπορεί να τον πειράζει και να μην του αρέσει. Γενικά, πάντως, το Audi TTS είναι ένα αυτοκίνητο που είναι ικανό να προκαλέσει πολλές συγκινήσεις!

Related Posts