εκμάθηση προγραμματισμού

6 Δωρεάν sites και εφαρμογές για εκμάθηση προγραμματισμού!

by theman

Οι γλώσσες προγραμματισμού εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο όσον αφορά τους υπολογιστές, και εδώ θα σου δείξω μερικά sites αλλά και εφαρμογές για εκμάθηση προγραμματισμού!

Σε όλα θα βρεις δωρεάν μαθήματα για να ξεκινήσεις την πορεία σου στον προγραμματισμό, αλλά και μερικά επί πληρωμή για εσένα που έχεις κάποιες γνώσεις αλλά θέλεις να εμφυσήσεις περισσότερο σε μια γλώσσα από αυτές που προσφέρονται για εκμάθηση.

6 Sites και εφαρμογές για εκμάθηση προγραμματισμού που πρέπει να δεις!

 

1) MIT OpenCourseWare

MIT site με μαθηματα δωρεαν

Εξαιρετικά χρήσιμη σελίδα απο το πασίγνωστο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο οποίο θα βρεις πάρα πολλά δωρεάν μαθήματα με γλώσσες προγραμματισμού που σε ενδιαφέρουν. Ιδανικό για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους ενδιαφερόμενους.

2) BitDegree

Bitdegree σελιδα

Πολύ χρήσιμο site, το BitDegree θα σε βοηθήσει να δεις το περιβάλλον μιας γλώσσας προγραμματισμού, να αλληλεπιδράσεις και να γράψεις τις πρώτες σου γραμμές κώδικα. Ιδανικό για αρχάριους και έμπειρους προγραμματιστές διαθέτει μια μεγάλη πληθώρα γλωσσών.

Μπορείς να δεις εδώ 6 Τρόποι για να κάνεις πιο γρήγορο το παλιό σου iPhone!

3) Coursera

coursera σελιδα εκμαθησης

Εδώ μπορείς να βρεις πολλά online μαθήματα σε πολλούς τομείς, και σε αυτόν του προγραμματισμού. Θα συναντήσεις μαθήματα για αρχάριους σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού αλλά και μερικά για προχωρημένους που θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα σε μία ή περισσότερες γλώσσες.

4) Code Academy

code academy site

Μια σελίδα που πράττει αυτό που λέει, ακαδημία για κώδικα όπου εδώ θα βρεις πάμπολλα μαθήματα για προγραμματισμό από τα πρώτα βήματα έως και για εξοικειωμένους με τον προγραμματισμό. Έχει πολλά μαθήματα τα οποία είναι επί πληρωμή, αλλά και πολλά δωρεάν. Απλά περιηγήσου και σίγουρα θα βρεις κάτι ενδιαφέρον.

Μπορείς να δεις ακόμα 4 Θετικά της χρήσης εικονικού δικτύου (VPN)!

5) edX

edX σελιδα με μαθηματα

Αυτή η σελίδα διαθέτει τεράστια πληθώρα μαθημάτων online για γλώσσες προγραμματισμού αλλά επίσης μπορείς να πάρεις ένα επαγγελματικό πτυχίο, όπου θα το προσθέσεις στο βιογραφικό σου σαν επιπρόσθετη γνώση στους υπολογιστές.

6) Grasshopper app

grasshopper εφαρμογη

Μια δωρεάν εφαρμογή της Google, όπου σε μαθαίνει τον κώδικα Javascript. Είναι ιδανική για αρχάριους καθώς μπορείς να αλληλεπιδράς, να βλέπεις την οθόνη σου και να μαθαίνεις να γράφεις κώδικα εύκολα και απλά. Απλά κατέβασε την στο κινητό σου και δες πώς είναι να δημιουργείς μια σελίδα με την Javascript.

Μπορείς να δεις εδώ 7 Προγράμματα για να σπάσεις κωδικούς Wi-Fi!

Αυτές οι σελίδες και οι εφαρμογές διαθέτουν δωρεάν μαθήματα για σωστή εκμάθηση προγραμματισμού, για εσένα που δεν θέλεις να διαθέσεις χρήματα αλλά χρόνο και καλή διάθεση για να μάθεις να γράφεις κώδικα. Σίγουρα θέλει επιμονή και υπομονή, αλλά στο τέλος θα μπορείς να σχεδιάζεις τα δικά σου παιχνίδια και τις δικές σου σελίδες.

Related Posts