γκρίζα μαλλιά

Τι κάνεις όταν εντοπίζεις άσπρες τρίχες για πρώτη φορά!

by theman

Ώστε λοιπόν σου εμφανίστηκαν οι πρώτες άσπρες τρίχες..  Τι να πω είναι κάτι καινούριο που ήρθε για να μείνει στη ζωή σου. Το μόνο που θα σου πω είναι συγχαρητήρια. Έφτασες κι εσύ σε αυτό το σημείο της ζωής σου σαν άντρας. Έκτος αν είσαι από εκείνους που τους έτυχε μια ώρα αρχύτερα. Ας το πάρουμε λίγο πιο γενικά, με τα γκρίζα μαλλιά έρχονται αργότερα και οι ζάρες στο μέτωπο, πονεμένοι μύες και αρκετά άλλα.

Βασικά δεν θα έπρεπε να στεναχωριέσαι κι όλας υπάρχουν τόσοι πολλοί άντρες εκεί έξω που δεν έχουν καν τρίχες, είναι εντελώς καραφλοί και θα σκότωναν να είναι στη θέση σου. Όπως και να χει παρακάτω θα σου πω πέντε συμβουλές για να αντιμετωπίσεις αυτό που έπαθες.

Μην τις βγάζεις

ξερίζωμα τρίχας

Το πρώτο λάθος που κάνουν κάποιοι είναι να πανικοβάλλονται και να προσπαθούν να τις ξεριζώσουν. Ευτυχώς δεν είναι πολλοί αλλά στο αναφέρω για να μη το κάνεις εσύ. Το να ξεριζώνεις τις άσπρες τρίχες τελικά κάνεις μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό. Όταν ξαναγεννηθούν από τον θύλακα και πάλι γκρίζες θα είναι. Και στην τελική δεν θέλουμε να έχουμε λιγότερες τρίχες. Όταν πάντως αργότερα στο μέλλον γκριζάρεις αρκετά θα εκτιμήσεις όσες τρίχες σου έχουν απομείνει καθώς σίγουρα θα λιγοστέψουν. Αν θες απλά κόψε τις λίγο πιο μικρές ώστε να μην φαίνονται και τόσο.

Άλλαξε το σαμπουάν και το κοντίσιονερ σου

λούσιμο μαλλιών

Εντάξει είσαι ακόμα πολύ μακρυά για να ασπρίσεις γενικώς, αλλά μάλλον είναι μια καλή στιγμή για να αλλάξεις το σαμπουάν και ενδεχομένως το κοντίσιονερ που χρησιμοποιείς. Να αλλάξεις σε κάποιο που θα έχει τις κατάλληλες ιδιότητες για την περίπτωση σου όπως να ενισχύουν την δύναμη και να τα κρατάνε πιο ‘ζωηρά’ και έντονα τα μαλλιά σου. Με λίγα λόγια να τα περιποιηθείς ώστε να δείχνουν ωραία έστω και γκρίζα χωρίς να είναι ‘βαρετά’. Έτσι μελλοντικά όταν αποκτήσεις και ακόμα περισσότερα γκρίζα μαλλιά να είναι όλα ομοιόμορφα και όπως πρέπει.

Αν θελήσεις να τα βάψεις κάνε το διακριτικά

βάψιμο μαλλιών

Είναι νωρίς για να σκεφτείς με την πρώτη να τα βάψεις, αλλά δεν θα το αποκλείσουμε κι όλας. Αν θέλεις μόνο να αντιμετωπίσεις τα επίμαχα σημεία υπάρχουν επιλογές στα φαρμακεία απλά να προσπάθησε να βρεις την σωστή απόχρωση. Έχουν βγει στην αγορά επίσης και σπρέι που κάνουν τη δουλειά απλά είναι προσωρινά για λίγες ώρες αν θέλεις να ακολουθήσεις αυτήν την τακτική. Τέλος θα έλεγα ότι όσο μεγαλώνεις θα βγάζεις άσπρες τρίχες  και θα γκριζάρεις απλά αποδέξου το, εκτός αν είσαι από εκείνους τους τύπους που θέλουν να βάφουν το μαλλί τους για πάντα.

Χρησιμοποίησε λάδι για μαλλιά

λάδι μαλλιών

Το λάδι μαλλιών γενικά σαν προϊόν έχει υποτιμηθεί αρκετά, ενώ δεν θα έπρεπε. Μαλακώνει και χαλαρώνει τις τρίχες, κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει όσο περισσότερες γκρίζες τρίχες αναπτύσσονται. Θα σου δώσει μια πολύ ωραία εικόνα με υγιή μαλλιά και θα αποτρέψει τα άσπρα σου να δείχνουν βαρετά. Αντιθέτως θα τα κάνει πιο ασημένια και όμορφα σε αρμονία με το υπόλοιπο σύνολο. Χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες όταν βάζεις το αγαπημένο σου τζέλ. Ίσως σε ενδιαφέρει – Συμβουλές περιποίησης για αντρικά μακρυά μαλλιά

Φαντάσου τις δυνατότητες

γκριζαρισμένα μαλλιά

 

Δες το θετικά. Αρκεί να δεχτείς αυτή την αλλαγή στο μαλλί σου σε μερικά χρόνια μπορεί να μοιάζεις σαν μερικούς διάσημους που το αποδέχτηκαν και αυτοί όπως ο Τζεφ Γκόλτμπλουμ, o Τζορτζ Κλούνεϊ μέχρι ο Ομπάμα και αμέτρητα άλλα παραδείγματα. Θα ανήκεις και εσύ στο κλαμπ με τους άντρες με γκρίζα μαλλιά, που πολλές γυναίκες φυσικά θαυμάζουν. Ίσως βρεις μια καινούρια πλευρά της προσωπικότητας σου, συνδυάζοντας σοφιστικέ γυαλιά και κάποιο ανάλογο ντύσιμο. Και όπως είπαμε και πριν πολλοί άντρες θα ήθελαν να έχουν γκρίζα όμορφα μαλλιά από το να μην έχουν καν. Γι αυτό αγάπησε αυτό που σου συμβαίνει και πάρε ιδέες για στυλ από άλλους άντρες που έχουν γκρίζα μαλλιά. Δες και αυτό – Γιατί οι γυναίκες λατρεύουν τους άντρες με γκρίζα μαλλιά

Related Posts