Faraday Future FFZERO1 το εντυπωσιακό Concept του CES 2016

by theman

Η Faraday Future, μια καινούρια εταιρεία στην Καλιφόρνια που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό FFZERO1.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Λας Βέγκας στα πλαίσια της έκθεσης Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES) και σίγουρα κίνησε το ενδιαφέρον όσων βρίσκονταν εκεί. Με 4 “τετραπύρηνους” κινητήρες και ιπποδύναμη πάνω από 1000 άλογα, μέγιστη ταχύτητα τα 320kph και ικανό να πιάσει τα 100 χλμ σε λιγότερο από 3 δεύτερα είναι ένα αυτοκίνητο που δεν περνάει απαρατήρητο. Η μεγάλη ταχύτητα του οφείλεται στο γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα ενώ παράλληλα προσφέρει κι άλλα εξελιγμένα χαρακτηριστικά.

 

Δες επίσης: Παρουσίαση του Ford GT 2017!

 

FFZERO1: Νέο όχημα, καινούριες ιδέες

FFZERO1 Faraday Future

Ο σκοπός της δημιουργίας του

Εκτός του ότι η εταιρεία ήθελε να δείξει τις δυνατότητες των ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών και να κάνει την Faraday Future θέμα συζήτησης, το FFZERO1 χρησιμοποιεί την “Variable Platform Architecture” της εταιρείας. Η ανάρτηση, το τιμόνι και ο μηχανισμός οδήγησης συνδέονται στο σασί του αυτοκινήτου το οποίο έχει τις μπαταρίες εγκατεστημένες στο κάτω μέρος με αποτέλεσμα το κέντρο βαρύτητας να παραμένει χαμηλό.Variable Platform Architecture

Αυτός ο τρόπος κατασκευής επιτρέπει πολλών ειδών προσαρμογές καθώς η Faraday Future μπορεί να επεκτείνει είτε τον κεντρικό τομέα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το διαθέσιμο εσωτερικό χώρο και τον χώρο για τις μπαταρίες, είτε το μπροστινό ή το πίσω μέρος για να μπορέσει να δώσει στο αυτοκίνητο διαφορετικό στυλ ή να αυξήσει τον χώρο αποσκευών.

Όμως αυτό το αγωνιστικό όχημα δεν είναι ο μοναδικός στόχος της εταιρείας. Εξαιτίας του ευέλικτου σχεδιασμού, αυτός ο ηλεκτροκίνητος σχεδιασμός μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη των αυτοκινήτων στο μέλλον.

Η εταιρεία Faraday Future

faraday-reveal-003faraday-reveal-004faraday-reveal-09

Δες επίσης: Τα 12 πιο ακριβά αυτοκίνητα του 2015!

Δεδομένου του ότι η εταιρεία αυτή εμφανίστηκε από το πουθενά, μπορεί να είσαι λίγο αναξιόπιστος για το τι μπορεί πράγματι να προσφέρει. Η Faraday Future ιδρύθηκε το 2014 άλλα έχει ήδη καταφέρει κάποια σημαντικά πράγματα. Για παράδειγμα, ψάχνει να επενδύσει  700 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει εγκαταστάσεις σχεδιασμού και παραγωγής στο Λας Βέγκας με 4500 ανθρώπους για προσωπικό. Αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα αν σκεφτείς ότι αυτή τη στιγμή το προσωπικό της δεν ξεπερνάει τα 500 άτομα.

Επίσης, τα ιδρυτικά της μέλη δεν είναι άγνωστα. Ο Nick Sampson, ο αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, δούλευε στην Tesla στο τμήμα αυτοκινητιστικής μηχανικής. Κι άλλοι πρώην εργαζόμενοι στην Tesla είναι επίσης ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας. Ο Richard Kim, ο υπεύθυνος σχεδιασμού, ήταν ο κύριος σχεδιαστής της BMW i3 και i8.

Η δημιουργία μιας τέτοιας εταιρείας απαιτεί φυσικά και μια αξιόλογη επένδυση. Η Faraday Future στηρίζεται οικονομικά από την Letv, μια Κινέζικη εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης η οποία διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο Jia Yueting. Η Letv δεν σχεδιάζει να κερδίσει χρήματα από τα ίδια τα αυτοκίνητα αλλά μέσω της διαφήμισης και των υπηρεσιών βίντεο που θα προσφέρονται στο εσωτερικό των οχημάτων.

Αν όλα πάνε καλά, η Faraday Future αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μέσα στο 2017.

Related Posts