Κάνουν δουλειά τα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης;

by theman

Τα μαλλιά για τους άντρες είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών χάνουν τα μαλλιά τους κάποια στιγμή. Είτε αυτό είναι σε νεαρή ηλικία είτε σε πιο μεγάλη. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι περισσότεροι είναι να τα κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Έτσι χρησιμοποιούν προϊόντα κατά της τριχόπτωσης. Πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν σαμπουάν ισχυρίζονται ότι κάποια από τα προϊόντα τους είναι κατά της τριχόπτωσης. Αυτό που μπορεί να αναρωτιέσαι όμως είναι αν όντως βοηθάει όπως υπόσχεται η εκάστοτε εταιρία. Έχουν γίνει έρευνες γι αυτό τις οποίες θα σου αναφέρω για να γνωρίζεις τι ακριβώς κάνουν αυτά τα σαμπουάν.

 

Τι πραγματικά κάνουν τα σαμπουάν κατά τις τριχόπτωσης;

Τι λένε οι εταιρίες

sampouan kata trixoptosis

Δες επίσης: 8 Τρόποι για να σταματήσεις την τριχόπτωση!

Το 2018 η εταιρία με το όνομα Alpecin, προσπάθησε να βρει ένα τρόπο για να διαφημίσει ένα σαμπουάν. Ισχυρίστηκαν ότι με την χρήση αυτού του σαμπουάν και άλλων προϊόντων, τα μαλλιά σου θα πάρουν καφεΐνη, η οποία θα βοηθήσει στο να μειωθεί η τριχόπτωση. Παρόλα αυτά όμως, έγιναν έρευνες που απέδειξαν ότι αυτό δεν ισχύει. Δυστυχώς όμως το θέμα δεν τελείωσε εκεί.

Η ίδια εταιρία συνεχίζει και βγάζει πολλά προϊόντα στην αγορά, τα οποία ισχυρίζεται ότι βοηθάνε στο να μειωθεί η απώλεια των μαλλιών. Πολλοί καταναλωτές γράφουν πως όντως κάνουν δουλειά τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Δεν είναι όμως μόνο η Alpecin που το κάνει αυτό, αλλά πολλές άλλες που βγάζουν σαμπουάν, ορούς και όχι μόνο, που είναι κατά της τριχόπτωσης. Δες ακόμη 6 πράγματα που προκαλούν τριχόπτωση!

Τι λένε οι ειδικοί

apolia mallion eidikoi

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να βρεις στην φύση ή να φτιάξεις που να κάνει θαύματα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 τρόποι, οι οποίοι είναι κλινικά αποδεδειγμένοι ότι βοηθάνε στην καταπολέμηση της φαλάκρας. Αυτά είναι το Finasteride και το Minoxidil. Έχουν γίνει δοκιμές και έχει αποδειχτεί ότι όντως βοηθάνε να βγάλεις μαλλιά μέχρι ένα βαθμό.

Όλα τα σαμπουάν και τα conditioners που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν είναι κλινικά ελεγμένα ότι όντως κάνουν αυτό που ισχυρίζονται οι εταιρίες. Υπάρχουν κάποια προϊόντα, βασισμένα στην καφεΐνη, που μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος και μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιφλεγμονώδη.

Θεωρητικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια μαλλιών. Επίσης, υπάρχουν κάποια σαμπουάν με αντιφλεγμονώδη ιδιότητες, τα οποία ίσως να μπορέσουν να βοηθήσουν, αλλά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες. Οπότε είναι αδύνατο να πούμε ότι όντως μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το πρόβλημα. Δες ακόμη τα 7 καλύτερα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης για άντρες!

Συμπέρασμα

peripoiisi mallia antres

Δες επίσης: Όταν η τριχόπτωση δεν είναι θέμα κληρονομικότητας!

Είναι σίγουρο το ότι δεν υπάρχει κανένα σαμπουάν, που να είναι αποδεδειγμένο, το οποίο να μπορεί να αντιστρέψει ή να επιβραδύνει την απώλεια μαλλιών. Τα μαλλιά αποτελούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό από κερατίνη. Γι αυτό τα περισσότερα σαμπουάν βασίζονται στην πρωτεΐνη.

Η πρωτεΐνη ενισχύει το εξωτερικό στρώμα των μαλλιών και η πανθενόλη έχει την ιδιότητα να δημιουργεί υγρασία. Αυτή η υγρασία κάνει τις τρίχες να φαίνονται περισσότερες. Αυτό όμως λειτουργεί διαφορετικά στον καθένα. Αν κάποιος έχει πιο χοντρή τρίχα θα φαίνεται πιο γεμάτο το κεφάλι του από κάποιον που έχει πιο λεπτή τρίχα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σαμπουάν που να βοηθάνε ουσιαστικά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, υπάρχουν κάποια που μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνονται πιο χοντρές οι τρίχες και να φαίνονται περισσότερες. Τώρα γνωρίζεις τι μπορείς να αγοράσεις αν δεις κάποιο σαμπουάν που να ισχυρίζεται ότι είναι κατά της τριχόπτωσης. Δες ακόμη τις 30 καλύτερες & χειρότερες τροφές για υγιή μαλλιά!

Related Posts