ανδρικα μαλλια συμβουλες

5 Λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου!

by theman

Τα μαλλιά μας αποτελούν βασικό στοιχειό της εξωτερικής μας εμφάνισης, και για το λόγο αυτό φροντίζουμε να τα δίνουμε αρκετή σημασία. Ωστόσο, πολλές φορές, είτε λόγω της “αμάθειάς” μας είτε λόγω της υπερβολής μας, προβαίνουμε σε ορισμένες λανθασμένες κινήσεις, οι οποίες μπορούν να βλάψουν την υγεία των μαλλιών μας καθώς και τη συνολικότερη εικόνα μας.

Συμβουλές και tips για να υγιή και όμορφα μαλλιά!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρεις ορισμένα από τα πιο συχνά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν οι άνδρες αναφορικά με τη φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών τους. Επίσης, θα βρεις και ορισμένες συμβουλές-τρόπους αντιμετώπισης για τα εν λόγω λάθη, ώστε να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον. Πάμε λοιπόν, να δούμε τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στον τομέα των μαλλιών!

Δες επίσης: 5 Επερχόμενες τάσεις στα ανδρικά κουρέματα!

Χρησιμοποιείς προϊόντα σαμπουάν  2 σε 1

σαμπουάν και conditioner

Η χρήση προϊόντων σαμπουάν που παράλληλα λειτουργούν ως conditioner δεν αποτελούν και την πιο σοφή επιλογή για τα μαλλιά σου και αυτό θα στο αιτιολογήσουμε ευθύς αμέσως (και με επιστημονικό τρόπο μάλιστα). Οι τρίχες στο κεφάλι σου-και συγκεκριμένα το στέλεχος αυτών-αποτελούνται από τρία βασικά μέρη, το πρώτο εκ των οποίων ονομάζεται επιδερμίδα της τρίχας. Τα άλλα δύο μέρη ονομάζονται φλοιός (βρίσκεται η γνωστή κερατίνη και μυελός της τρίχας. O σκοπός του σαμπουάν είναι να “ανοίξει” τους πόρους της επιδερμίδας της τρίχας προκειμένου να αφαιρεθούν τυχόν κατάλοιπα προϊόντων περιποίησης μαλλιών (ζελέ, πηλός, κ.ά.) καθώς και άλλες “ακαθαρσίες”. Αντιθέτως, ο σκοπός ενός conditioner έγκειται στην ενυδάτωση της τρίχας σου, και κατ’ επέκταση στον φραγμό των πόρων της επιδερμίδας της τρίχας (προκειμένου να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία).

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο προϊόν να καταφέρνει παράλληλα να “ανοίγει” αλλά και να “κλείνει” τους πόρους της επιδερμίδας των τριχών σου την ίδια χρονική στιγμή. Έτσι, μετά από κάθε ντους με τα εν λόγω 2 σε 1 προϊόντα το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς λαμπερά-καθαρά μαλλιά αρχικώς, τα οποία ωστόσο είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε νέους “ρυπαντές” στη συνέχεια, αφού οι πόροι της επιδερμίδας από τις τρίχες στο κεφάλι σου παραμένουν ανοιχτοί.

Αντιμετώπιση

Αν θέλεις το κούρεμά σου να παραμένει ομοιόμορφο και να μην “πέφτει” (αναφερόμαστε στον όγκο των μαλλιών σου) έπειτα από λίγο χρονικό διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ξεχωριστά προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά σου. Κατά τη διάρκεια τους ντους ξεκίνησε με ένα απλό σαμπουάν μαλλιών και αφότου ξεπλυθείς καλά όλη την περιοχή, εφάρμοσε το κατάλληλο για τον τύπο μαλλιών σου conditioner. Μην βιαστείς να το αφαιρέσεις. Προκειμένου να δράσει θα πρέπει να το αφήσεις για μερικά λεπτά. Με την ολοκλήρωση του ντους σου μπορείς να ξεπλένεις και το conditioner από το κεφάλι σου.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχεις μέγιστη καθαριότητα τόσο στην περιοχή της τρίχας όσο και της επιδερμίδας σου-σκαλπ. Επίσης, ο χρόνος που θα δώσεις στο conditioner θα εξασφαλίσει την επιτυχή εισχώρησή του στο εσωτερικό της τρίχας σου, διατηρώντας την υγιή και ενυδατωμένη.

Δεν φροντίζεις την επιδερμίδα του κεφαλιού σου

περιποίηση επιδερμίδας κεφαλιού

Το πλύσιμο των μαλλιών σας είναι σημαντικό, ωστόσο αυτό χάνει μέρος της αξίας του όταν εσύ παραμελείς την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού σου (ή αλλιώς του σκαλπ σου). Εξάλλου, η υγεία των μαλλιών σου σχετίζεται άμεσα με την υγεία της επιδερμίδας σου.

Αν χρησιμοποιείς κερί ή κάποιο τζελ -ζελέ για το φιξάρισμα των μαλλιών σου, τότε θα πρέπει να δώσεις περαιτέρω βαρύτητα στο συγκεκριμένο θέμα, αφού τα εν λόγω προϊόντα επιβαρύνουν ιδιαιτέρως την επιδερμίδα στο τριχωτό μέρος της κεφαλής σου. Μάλιστα, η μη αποτελεσματική καθαριότητα μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά μαλλιά, ερεθισμό, ακόμη και πιτυρίδα.

Αντιμετώπιση

Για να αντιμετωπίσεις τα παραπάνω προβλήματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν που να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη συσσώρευση κεριού, τζελ, σμήγματος ή άλλων ακαθαρσιών στο τριχωτό μέρος της κεφαλής σου. Ιδανικά χρησιμοποίησε κάποιο προϊόν που να εμπεριέχει έλαια χοχόμπας (θαμνώδες φυτό που κάνει εξαιρετική δουλειά στην υγεία των μαλλιών) ή μία μάσκα μαλλιών, αν επιθυμείς μέγιστα αποτελέσματα.

Δες επίσης: 10 Κλασικά και μοντέρνα ανδρικά κουρέματα!

Επιλέγεις λάθος κούρεμα

επιλογή λάθους κουρέματος

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ταιριάζουν όλα τα κουρέματα σε όλους τους τύπους μαλλιών. Και εγώ θα ήθελα να φτιάχνω τα μαλλιά μου σαν τον εικονιζόμενο, αλλά δε γίνεται (ας κάνουμε και κανένα αστειάκι)! Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις τάσεις της μόδας, επιλέγοντας κουρέματα τα οποία ουσιαστικά “ταλαιπωρούν” τα μαλλιά μας. Με τον τρόπο αυτό, το κακό για εμάς είναι διπλό, αφού τα μαλλιά μας γίνονται ολοένα και πιο αδύναμα και-ως εκ των πραγμάτων-το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους (τα μαλλιά σου δεν μπορούν να “υποστηρίξουν” το εν λόγω look).

Αντιμετώπιση

Μπορεί να σου ακουστεί ριψοκίνδυνο, αλλά αν αξίζει πραγματικά ο κομμωτής σου, τότε αυτός μπορεί να κάνει τη σωστή επιλογή κουρέματος για εσένα. Οι γνώσεις του γύρω από την κομμωτική θα τον βοηθήσουν να επιλέξει το τέλειο κούρεμα για εσένα με βάση το σχήμα του προσώπου σου, τον τύπο των μαλλιών σου και το γενικότερο look σου. Επίσης, μην φοβάσαι να συζητήσεις μαζί του τυχόν προβλήματα που παρατηρείς στα μαλλιά σου (είτε αφορά την υγεία τους είτε το “στρώσιμό” τους). Εξάλλου, αν ψάχνεις για συμβουλές και λύσεις γύρω από τα θέματα των μαλλιών σου, αυτές θα τις βρεις σίγουρα από τον κομμωτή σου.

Χρησιμοποιείς υπερβολικό προϊόν για το styling

χρησιμοποιείς υπερβολικό προϊόν για το styling των μαλλιών σου

Το “μέτρον άριστον” ασφαλώς και βρίσκει εφαρμογή και στην περίπτωση των μαλλιών σου. Η χρήση υπερβολικού προϊόντος styling πρώτα από όλα θα επιβαρύνει τα μαλλιά σου (και την επιδερμίδα σου), ενώ παράλληλα θα κάνει δυσκολότερο το έργο της επεξεργασίας των μαλλιών σου. Τέλος, το τελικό αποτέλεσμα θα μοιάζει υπερβολικά αφύσικο, αφού το μαλλί σου θα φωνάζει από μακριά ότι είναι “ψεύτικο”.

Αντιμετώπιση

Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα απαντά στη φειδωλή χρήση του styling προϊόντος σου. Καλύτερα να βάλεις λίγο προϊόν στα μαλλιά σου και να προσθέσεις λίγο ακόμη, αν χρειαστείς, παρά να βάλεις ένα κιλό από αυτό. Εξάλλου το συμπλήρωμα είναι εφικτό, ενώ η αφαίρεση προϊόντος από τα μαλλιά σου όχι.

Tip1: Προτού εφαρμόσεις το προϊόν styling στα μαλλιά σου, τρίψε το στα χέρια σου. Η τριβή θα βοηθήσει στο “ζέσταμα” των μορίων του προϊόντος κάνοντας ευκολότερη την εφαρμογή του στα μαλλιά σου.

Tip2: Αν χρησιμοποιείς ματ προϊόντα styling φρόντισε να εφαρμόσεις το υλικό πρώτα στις ρίζες των μαλλιών σου και έπειτα στα ψηλότερα σημεία. Αυτές οι συμβουλές θα σου εξασφαλίσουν εξαιρετικό και “φυσικό” styling.

Δες επίσης: Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά!

Ξυρίζεις τα μαλλιά σου αντί τα γένια

ξυρίζεις υπερβολικά τα πλαϊνά μαλλιά του κεφαλιού σου

 

Όλοι μας έχουμε πάρει έστω και μία φορά την πρωτοβουλία να ξυρίσουμε λίγο τα πλαϊνά του κεφαλιού μας. Ξυριστική μηχανή έχουμε, καθρέφτη για να βλέπουμε τι κάνουμε έχουμε, οπότε γιατί όχι; Το θέμα όμως είναι να το “έχουμε” γενικότερα με το θέμα της κομμωτικής. Πολλοί από εμάς συνηθίζουν να ξυρίζουν τα γένια τους και στη συνέχεια να ανεβαίνουν προς τα πάνω (φαβορίτες) με την ίδια σκάλα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι παράταιρο, αφού η αντίθεση μεταξύ των μαλλιών σου και της περιοχής της φαβορίτας είναι αρκετά έντονη. Και κάπως έτσι αναγκάζεσαι να “κοντοκουρέψεις” και το υπόλοιπο πλαϊνό μέρος της κεφαλής σου.

Αντιμετώπιση

Αρχικά, αν δεν το “έχεις”, καλύτερα μην το κάνεις. Άσε τον κομμωτή σου να επιμεληθεί τις όποιες διορθώσεις. Στο κάτω-κάτω δεν είναι ανάγκη να τον επισκεφθείς για ένα κανονικό κούρεμα. Μπορείς απλά να πας για μερικές διορθώσεις.  Αν τώρα επιμένεις να αναλάβεις εσύ τα ηνία, τότε ακολούθησε την παρακάτω συμβουλή ώστε να μην χρειαστεί να κυκλοφορήσεις με σκουφί τις επόμενες εβδομάδες. Στόχευσε με τη ξυριστική μηχανή σου στο ύψος των ζυγωματικών σου και μην το ξεπεράσεις ποτέ (χρήση χωρίς σκάλα ή με πολύ χαμηλή). Αν θες να επεξεργαστείς περαιτέρω την περιοχή γύρω από τις φαβορίτες σου, απλά χρησιμοποίησε μία σκάλα που να βρίσκεται πολύ κοντά στο μήκος των πλαϊνών μαλλιών σου.

Related Posts