Πώς να διατηρήσεις μια ελεύθερη σχέση!

by theman

Σε όλους σίγουρα αρέσει το seχ. Και πολλοί άνθρωποι προτιμούν να έχουν μια ελεύθερη σχέση παρά μια μόνιμη. Ακόμη και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν μόνιμη σχέση είναι το ίδιο χαρούμενοι με αυτούς που έχουν.

Θεωρείς, όμως, ότι είναι εύκολο να διατηρήσεις μια ελεύθερη σχέση; Μάλλον θα πρέπει να έχεις κάποια στρατηγική στο μυαλό σου για να μπορείς να διατηρήσεις μια τέτοια σχέση. Αν έχεις αποφασίσει ότι δεν ψάχνεις για κάτι μόνιμο και έχεις βρει και μια κοπέλα που ψάχνει ακριβώς το ίδιο με σένα, τότε καλό θα ήταν να θέσεις από την αρχή κάποια όρια και να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου αν θέλεις η σχέση να παραμείνει σε αυτό το σημείο.

 

Δες επίσης: 6 Λόγοι που αρέσει στις γυναίκες να «πέφτουν χαμηλά»

 

6 Βήματα για να έχεις μια ελεύθερη σχέση

 

1. Ξεκαθάρισε από την αρχή ότι θα κάνετε μόνο seχ

erotas

Βεβαιώσου ότι και οι δύο θέλετε το ίδιο πράγμα διαφορετικά θα βρεθείς σε περίεργη θέση. Αν αυτή ψάχνει για σχέση ενώ εσύ ενδιαφέρεσαι μόνο για τη σωματική επαφή, τότε δε θα γίνει κάτι.

2. Μην βγαίνετε μαζί

hanging out

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις μαζί της, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να δεθείς με αυτή και να αρχίσεις να αισθάνεσαι κάτι. Σίγουρα αυτό δεν περιλαμβάνεται σε μια ελεύθερη σχέση, έτσι δεν είναι; Αν βγαίνετε έξω για φαγητό ή μένετε ο ένας στο σπίτι του άλλου, τότε μάλλον έχετε κάτι παραπάνω από αυτό θέλεις. Αυτό που εσύ θέλεις είναι απλά να συναντιέστε μερικές φορές το μήνα και να περνάτε καλά, Τίποτε παραπάνω.

3. Πάρε προφυλάξεις

no strings attached relationship

Η επαφή χωρίς προφύλαξη είναι σίγουρα καλύτερη και το απολαμβάνεις περισσότερο. Όμως, τα σεξouαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τα μωρά, και ειδικά σε μια ελεύθερη σχέση, σίγουρα δε θα τα απολαύσεις.

4. Ξεχάστε τις αγκαλιές

after talk

Η άμεση επαφή των σωμάτων απελευθερώνει μια υγιεινή δόση ωκυτοκίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα της εγγύτητας και του δεσμού. Σίγουρα δε θα ήθελες να νιώσεις πολύ κοντά στην εpωτική σου σύντροφο. Για να αποφύγεις τέτοια συναισθήματα, απλά ξέχασε τις συζητήσεις στο κρεβάτι μετά.

5. Μην ζητήσεις ελεύθερη σχέση από την πρώην σου

eleftheri shesi

Μια ελεύθερη σχέση με κάποια που είχες δεσμό στο παρελθόν δεν είναι σίγουρα καλή ιδέα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρχουν συναισθήματα μεταξύ σας. Ακόμη κι αν ήταν καταπληκτική στο κρεβάτι, έγινε πρώην σου για κάποιο λόγο.

6. Να ξέρεις πότε πρέπει να τελειώνεις κάποια πράγματα

telos shesis

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να ξανακερδίσεις την πρώην σου!

Αν αρχίζεις να ζηλεύεις το γεγονός ότι μπορεί να κοιμάται και με άλλους, ίσως θα πρέπει να εκτιμήσεις πάλι την κατάσταση μεταξύ σας. Με άλλα λόγια, διέκοψε τις επαφές σου μαζί της επειδή δεν έχετε μόνιμο δεσμό.

Έτσι κι αλλιώς οι ελεύθερες σχέσεις έχουν συνήθως ημερομηνία λήξης. Το καλό όμως είναι ότι δεν ανησυχείς μήπως την πληγώσεις – και το αντίστροφο! Δεν έχει σημασία αν θα τελειώσεις τις επαφές σας μέσω γραπτού μηνύματος ή αν θα της γράψεις ένα εpωτικό ποίημα που θα αναφέρετε στο seχ: απλά αποχαιρέτησε την και προχώρα.

Related Posts