ανδρικό κούρεμα με μηχανή βήμα βήμα

Πως να κάνεις ανδρικό κούρεμα με μηχανή βήμα βήμα!

by theman

Το ανδρικό κούρεμα είναι μια διαδικασία που οι περισσότεροι άντρες έχουν συνηθίσει να κάνουν στον κουρέα τους. Δυστυχώς όμως τις μέρες της καραντίνας δεν είναι δυνατόν να πας στο κομμωτήριο καθώς είναι κλειστά. Αυτό όπως έχεις καταλάβει δε σου αφήνει πολλές επιλογές και για κάποιους το να μη κουρευτούν είναι μονόδρομος.

Ακόμα όμως κι αν περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι η αισθητική είναι σημαντική για να νιώθεις εσύ καλά. Σου έχω όμως λύση! Θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να κουρευτείς στο σπίτι σου. Θα χρειαστείς μόνο μια κουρευτική μηχανή που ίσως να έχεις ή μπορείς να αγοράσεις για να τη χρησιμοποιείς και αργότερα γλιτώνοντας αρκετά χρήματα.

Πως μπορείς να κουρευτείς μόνος σου στο σπίτι με μηχανή!

 

Ξεκίνα με τα πλαϊνά

ανδρικά κουρέματα με μηχανή

Κάθε κουρευτική μηχανή έχει συγκεκριμένες σκάλες. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις πρώτα είναι να βρεις το πόσο κοντά θέλεις να είναι τα μαλλιά σου στα πλαϊνά. Μόλις βρεις ποια σκάλα θέλεις βάλτη στο μπροστά μέρος της μηχανής και ξεκίνα να κόβεις τα πλαϊνά από κάτω προς τα πάνω. Με άλλα λόγια η κίνηση που θέλεις να κάνεις θα πρέπει να είναι κόντρα.

Δες επίσης: Τα πιο δημοφιλή undercut κουρέματα για άντρες!

αντρικό κούρεμα με σβήσιμο

Κάνε αρκετά περάσματα για να σιγουρευτείς ότι έχουν φύγει όλες οι τρίχες. Για να κάνεις ένα όμορφο σβήσιμο στο κούρεμά σου θα πρέπει να κουρέψεις περισσότερο προς τα κάτω. Μην κουρέψεις δηλαδή όλο το πλαϊνό μέρος μέχρι πάνω αλλά άφησε λίγο μαλλί για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις άλλες σκάλες αργότερα για να γίνει το σβήσιμο.

Πως να κουρέψεις το πίσω μέρος του κεφαλιού σου

κούρεμα ανδρικά μαλλιά πίσω μέρος

Το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι το πιο δύσκολο σημείο. Αν δεν έχεις κάποιο άτομο για να σε βοηθήσει θα πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή. Πάρε ένα μικρό καθρέφτη χεριού για να μπορείς να δεις τις κινήσεις σου. Με προσοχή κάνε το κούρεμα όπως ακριβώς έκανες και στα πλαϊνά για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 9 Στυλ για γένια και πως να τα κάνεις!

Πως να κάνεις το σβήσιμο στο κούρεμα σου

Το σβήσιμο γίνεται μόνο σε περιοχές που οι τρίχες είναι πολύ κοντές. Για να μπορέσεις να το κάνεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές σκάλες. Μπορείς δηλαδή να βρεις το σημείο που θέλεις να κάνεις το σβήσιμο και να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές σκάλες για να υπάρχει διαφορετικό μήκος από κάτω προς τα πάνω. Όπως ακριβώς σου δείχνει και το βίντεο!

κούρεμα με μηχανή blend

Ένα κούρεμα με σβήσιμο θα πρέπει πάντα να είναι πιο κοντό κάτω και να γίνεται πιο μακρύ όσο ανεβαίνεις. Θα πρέπει βέβαια να είσαι πολύ προσεκτικός στο πως θα εξαφανίσεις όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη γραμμή για να μη φαίνεται έντονα. Μην το παρακάνεις όμως γιατί μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και να χρειαστεί στην τελική να ξυρίσεις όλο το γύρω γύρω του κεφαλιού σου τελείως.

Δες επίσης: Τα 22 καλύτερα fade κουρέματα για άνδρες!

Πως να κουρέψεις τα μαλλιά σου κοντά στο πάνω μέρος

ανδρικό κούρεμα στο σπίτι βήμα βήμα

Αν το κούρεμα που έχεις στο μυαλό σου να κάνεις θέλεις να είναι λίγο μακρύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι και όχι την κουρευτική μηχανή στο επάνω μέρος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χωρίσεις το πάνω μέρος σε μερικά μέρη και να τα κουρέψεις ένα προς ένα. Για να έχουν όλα τα ίδιο μήκος μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ήδη κουρεμένα μαλλιά σαν μέτρο σύγκρισης.

 Καθάρισε τις λεπτομέρειες

κούρεμα άντρες σπίτι the-man.gr

Το τελικό βήμα για να ολοκληρώσεις το κούρεμα σου είναι να καθαρίσεις τις λεπτομέρειες που έχουν μείνει. Θα πρέπει δηλαδή να καθαρίσεις καλά και προσεκτικά πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τέλος, μπορείς να βρεις τον ιδανικό τρόπο για σένα να φτιάξεις το κάτω μέρος στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, επιλέγοντας ανάμεσα σε κωνική, στρόγγυλη και τετράγωνη λαιμόκοψη. Αν έχεις αραιά μαλλιά μπορείς να δεις επίσης και τα καλύτερα κουρέματα για άντρες με αρχές φαλάκρας!

Extra tip

Όταν πας στον κουρέα, συνήθως, ξεκινάει το κούρεμα από το ένα πλαϊνό και συνεχίζει στο πίσω μέρος μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά. Όταν όμως κουρεύεσαι μόνος σου καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με τη μία πλευρά και μετά με την άλλη για να έχεις σωστή συμμετρία πριν πας στο πίσω μέρος. Επίσης, να θυμάσαι ότι θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς τη μηχανή κόντρα στις τρίχες.

Σημαντική προϋπόθεση για όλα αυτά βέβαια είναι να δεις πρώτα τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα για κάθε σχήμα προσώπου και να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου!

Related Posts