peripoish-genia

Πως να φροντίσεις σωστά τα γένια σου (+5 καλύτερες ξυριστικές μηχανές)

by theman

Τα γένια είναι ιδιαίτερα στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν διάφορα στυλ που μπορείς να κάνεις στο μούσι σου, αλλά το κάθε ένα από αυτά χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα αν θέλεις κι εσύ να φαίνεσαι περιποιημένος.

Αν δεν ξέρεις πως να φροντίσεις σωστά τα γένια σου, τότε εμείς στο the-man.gr είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να μάθεις πως μπορείς να μεγαλώσεις τα γένια σου.

Δες παρακάτω, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για να έχεις το τέλειο μούσι και επέλεξε ποιο μούσι είναι κατάλληλο για εσένα.

 

Πως να αποκτήσεις γένια

barber

Αν αποφασίσεις να μείνεις αξύριστος για λίγες μέρες και να αρχίσεις να μεγαλώνεις τα γένια σου, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι απολέπιση. Η απολέπιση αφαιρεί την λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου δίνοντας σου την ευκαιρία να κάνεις ένα απαλό ξύρισμα.

Σε μπέρδεψα; Κι όμως, για να ξεκινήσεις να μεγαλώνεις τα γένια σου πρέπει πρώτα να ξυρίσεις το δέρμα σου για να μπορέσει το μούσι να αναπτυχθεί σωστά. Αφού, λοιπόν, ξυριστείς σωστά, μην ξεχάσεις να βάλεις μια ενυδατική κρέμα για να μειώσεις τυχόν ερεθισμούς.

growing a beard

Αφού, λοιπόν, ξυριστείς, σειρά έχει η σωστή διατροφή. Καλά άκουσες! Οι θύλακες από τις τρίχες σου είναι στην πραγματικότητα νεκρά κύτταρα. Δεν αναπτύσσονται πλέον, αλλά μεγάλωναν στο παρελθόν. Όπως για κάθε μέρος του σώματος σου, έτσι και για το μούσι σου η σωστή διατροφή είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι να αφήσεις τα γένια σου να μεγαλώσουν ανενόχλητα για 1 μήνα τουλάχιστον. Με αυτό τον τρόπο θα δεις πόσο πυκνά είναι και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιο μούσι είναι κατάλληλο για εσένα. Αν τα γένια σου είναι αραιά και δεν καλύπτουν όλη την επιφάνεια του προσώπου σου, μπορείς να δεις εδώ μερικές συμβουλές για να αποκτήσεις πιο πυκνά γένια.

Αφού καταλάβεις τι γίνεται με το μούσι σου, πρέπει να αρχίσεις να το φροντίζεις σωστά. Να θυμάσαι να πλένεις τα μούσια σου με σαμπουάν και conditioner περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα. Μην αγγίζεις, χτενίζεις και γενικά πειράζεις τα μούσια σου καθώς μπορεί να αποκτήσεις κενά ανάμεσα στις τρίχες σου.

Ποιο μούσι είναι κατάλληλο για εσένα με βάση το σχήμα του προσώπου σου

types of beard

Όταν τα γένια σου μεγαλώσουν αρκετά, πρέπει να σκεφτείς τι στυλ ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο σου.

Υπάρχουν διάφορα στυλ. Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέξεις είναι το μούσι να ταιριάζει με το σαγόνι σου για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και το πρόσωπο σου να φαίνεται ισορροπημένο.

  • Αν έχεις ορθογώνιο πρόσωπο, θα πρέπει να επιλέξεις ένα μούσι με λίγο περισσότερο μάκρος στο πλάι αλλά λιγότερο μάκρος κάτω από το πηγούνι. Αν, ωστόσο, έχεις τετράγωνο ή στρογγυλό σαγόνι, πρέπει να μεγαλώσεις ακόμη πιο μακριά γενειάδα για να φαίνεται το πρόσωπο σου πιο μακρύ.
  • Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, καλό θα ήταν να κόψεις τα πλαϊνά και να επικεντρωθείς στο μήκος της γενειάδας. Μια άλλη εκδοχή που θα σου πήγαινε είναι το μουσάκι. Σε συνδυασμό με ένα μουστάκι, θα κάνεις το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο στενό και λεπτό.
  • Αν έχεις τρίγωνο πρόσωπο με μυτερό πηγούνι, το μούσι είναι η ιδανική λύση για εσένα για να γεμίσεις το πρόσωπο σου και να αφαιρέσεις τις γωνίες από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Δεν παίζει, όμως, μόνο ρόλο το σχήμα του προσώπου σου. Πρέπει να προσέξεις και τις περιοχές που επιλέγεις να ξυρίσεις καθώς το ξύρισμα συγκεκριμένων σημείων μπορεί να κάνει κάποια άλλα σημεία να φαίνονται μεγαλύτερα.

Πως να δώσεις στυλ στο μούσι σου

shaving a beard

Μόλις αποφασίσεις τι μούσι θέλεις, είναι ώρα να μάθεις και πως να το φροντίζεις σωστά ώστε να έχει πάντα το σχήμα και την εμφάνιση που θέλεις. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να κουρεύεις το μούσι σου. Καλό θα είναι να κουρεύεις συγκεκριμένα τμήματα για να δώσεις έμφαση στα χαρακτηριστικά σου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου.

Εκτός, όμως, από το σχήμα του προσώπου, πρέπει να φροντίζεις και να κουρεύεις και το τμήμα του λαιμού σου για να ολοκληρώνεις την εμφάνιση σου. Ανεξάρτητα από το μήκος που έχουν τα γένια σου, φρόντισε να κόβεις λίγο παραπάνω το τμήμα κάτω από τη γραμμή του πηγουνιού σου.

Επίσης, κούρεψε λίγο παραπάνω το σημείο στο μήλο του Αδάμ, και ξύρισε τον υπόλοιπο λαιμό σου. Βεβαιώσου ότι θα ξυρίσεις την καμπύλη επάνω από το μήλο του Αδάμ διαφορετικά το πρόσωπο σου θα φαίνεται πιο παχύ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κλασικό ξυραφάκι για να αφαιρέσεις τις εξτρά τρίχες επάνω από τα μάγουλα σου, αλλά και γύρω και κάτω από τον λαιμό σου για να μπορέσεις να ακολουθήσεις τις φυσικές γραμμές της γενειάδας σου.

Μια τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, έχει να κάνει με την επίσκεψη σου στον κουρέα. Καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον κουρέα σου μόλις αρχίσει να μεγαλώνει το μούσι σου, αλλά και αργότερα για να μπορεί να σε βοηθήσει με τη φροντίδα του.

Οι 5 καλύτερες ξυριστικές μηχανές για να φροντίσεις τα γένια σου!

Philip Series 5000 Hair Clipper HC5450/80 με Τεχνολογία DualCut

Philip Series 500 Hair Clipper

Αυτή η συσκευή της Philips είναι λίγο πιο ακριβή από τις προηγούμενες. Η τιμή της, όμως, ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Πρώτα από όλα, η μπαταρία της διαρκεί 90 λεπτά, με μόλις 1 ώρα φόρτισμα. Επιπλέον, το ρυθμιζόμενο ξυραφάκι του έχει ρυθμίσεις για 24 διαφορετικά μήκη (από 1 ως 23mm), ενώ διαθέτει και 3 χτένες (1,5mm, 3mm και 5mm αντίστοιχα).

Οι λεπίδες του βγαίνουν από την μηχανή για πιο εύκολο καθαρισμό, αν και μπορεί να μην τον χρειαστούν. (Buy now)

Gillette Fusion ProGlide Styler 3-in-1

Gillette Fusion ProGlide Styler 3-in-1

Αυτή η μηχανή της Gillette μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξυραφάκι, αλλά και για να κουρέψεις τα γένια σου.

Είναι αρκετά οικονομική και διαθέτει 3 χτένες για διάφορα μήκη, ενώ το ξυράφι έχει 5 λεπίδες. Εξαιτίας της τεχνολογίας με μικροπαλμούς που διαθέτει μπορείς να έχεις ένα πιο άνετο ξύρισμα.

Το αρνητικό αυτής της μηχανής είναι ότι τα ανταλλακτικά της κοστίζουν και δεν είναι κατάλληλη για γένια που έχουν μεγαλύτερο μήκος. (Buy now)

Wahl 9906-2017 Silver Groomsman

Wahl 9906-2017 Silver Groomsman

Μια ξυριστική μηχανή στο ίδιο περίπου κόστος με τις προηγούμενες, είναι αυτή της Wahl Silver Groomsman. Διαθέτει ένα ρυθμιζόμενο ξυράφι 6 διαφορετικών θέσεων (από 1,5mm μέχρι και 13mm), 4 επισυναπτόμενες χτένες και μια θήκη αποθήκευσης. 

Η μηχανή αυτή είναι οικονομική και γι’ αυτό το λόγο μην περιμένεις μεγάλες πολυτέλειες από αυτήν. Η μηχανή διαθέτει μπαταρίες, και ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA η μειωμένη της ενέργεια μειώνει και την ταχύτητα του ξυραφιού. (Buy now)

Remington MB320C Barba Beard Trimmer

Remington MB320C Barba Beard Trimmer

Αυτή η ξυριστική μηχανή είναι ιδανική για να κόβεις τα γένια σου, ή να ξυρίζεις το κεφάλι σου. Έχει ρυθμίσεις για 9 μήκη (από 1,5mm μέχρι και 18mm), ενώ οι λεπίδες του έχουν κεραμική επικάλυψη για επιπλέον αντοχή.

Το αρνητικό αυτής της μηχανής είναι ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνο για 40 λεπτά όταν είναι πλήρως φορτισμένη. Έχει ελάχιστο χρόνο ζωής και οι μπαταρίες του αρχίζουν να χάνουν την αντοχή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, όμως, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι μπαταρίες να μην μπορούν να αντικατασταθούν.

Αν δεν είσαι ακόμη σίγουρος για το αν θέλεις όντως να αποκτήσεις μούσι, τότε αυτή δεν είναι η ιδανική επιλογή για εσένα καθώς κοστίζει αρκετά χρήματα για να την αγοράσεις. (Buy now)

Babyliss for Men Super Stubble

Babyliss for Men Super Stubble

Για το τέλος σου άφησα μια μηχανή για την οποία πιστεύω θα δώσεις τα χρήματα που σου ζητάνε.

Η μηχανή διαθέτει ένα trimmer που μπορεί να εντοπίσει το περίγραμμα του προσώπου σου και να σου προσφέρει ένα πιο βαθύ ξύρισμα. Επίσης, διαθέτει μια ρυθμιζόμενη κεφαλή που μπορεί να οριστεί μεταξύ των 0,4mm και των 5mm. Τέλος, διαθέτει λειτουργία μνήμης για να έχεις ακόμη καλύτερο ξύρισμα κάθε φορά που την ανοίγεις.

Παράλληλα η μηχανή διαθέτει LED φωτισμό για να σου δείχνει το μήκος που έχεις επιλέξει αλλά και το πόσο χρόνο διαθέτεις μέχρι το επόμενο φόρτισμα. Να μην ξεχάσω να σου αναφέρω το γεγονός ότι είναι 100% αδιάβροχη! (Buy now)

Related Posts