κλεμμένο κινητό συμβουλές

Πως να βρεις το Android κινητό σου αν στο κλέψουν!

by theman

Το κινητό είναι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Κάποιοι το χρησιμοποιούν λιγότερο και κάποιοι περισσότερο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χάνουν το κινητό τους επειδή το ξεχνάνε σε κάποιο μέρος ή επειδή κάποιος τους το έκλεψε. Μερικοί από αυτούς επιλέγουν να μην ασχοληθούν και να αγοράσουν ένα καινούριο android κινητό πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Αν όμως η συσκευή που είχες ήταν μεγάλης αξίας ή είχες αρχεία, εικόνες και βίντεο που δε θέλεις να χάσεις, τότε σίγουρα θέλεις να το βρεις. Επιπλέον, υπάρχουν και άτομα που αποθηκεύουν μέσα τις κάρτες της τράπεζας για να μπορούν να κάνουν τις πληρωμές τους γρήγορα. Σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί το κινητό ή τουλάχιστον να κλειδωθεί.

Η Google σου δίνει αυτή τη δυνατότητα να βρεις και να κλειδώσεις το κινητό σου. Αν έχεις συνδέσει το Gmail σου στην συσκευή, τότε μπορείς με μια απλή αναζήτηση να βρεις που βρίσκεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί η εν λόγω συσκευή για μερικά δευτερόλεπτα στο internet. Έτσι θα μπορείς να κάνεις επέμβαση και να βρεις που βρίσκεται ή να το κλειδώσεις.

Δες επίσης: Πως να ξεκλειδώσεις ένα android που έχει μοτίβο ξεκλειδώματος!

 

Τι πρέπει να κάνεις για να βρεις το Android κινητό σου σε περίπτωση που το χάσεις!

εύρεση android κινητό

  1. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να συνδεθείς στο internet από τον υπολογιστή σου και να επισκεφτείς την ιστοσελίδα https://www.google.com/android/find.
  2. Κάνε σύνδεση με τον λογαριασμό mail της Google που έχεις και στο κινητό σου.
  3. Επίλεξε τη συσκευή που έχεις χάσει και θέλεις να βρεις. Μόλις επιλέξεις τη συσκευή που θέλεις, η διαδικασία για να βρεθεί η συσκευή σου θα ξεκινήσει.
  4. Θα μπορέσεις να δεις 3 επιλογές στο αριστερό μέρος της οθόνης σου. Αναπαραγωγή ήχου, προστασία συσκευής και διαγραφή δεδομένων συσκευής. Για να μπορέσεις να κάνεις κάποια ενέργεια, καθώς και για να δεις την τοποθεσία του κινητού σου θα πρέπει να συνδεθεί στο Internet. Οπότε περιμένεις την κατάλληλη στιγμή.

Δες επίσης: Πως να μπλοκάρεις τις ανεπιθύμητες κλήσεις στο κινητό σου!

Πως να κλειδώσεις το χαμένο σου Android κινητό

google εύρεση συσκευής κινητού

Δες επίσης: Πως να εντοπίσεις το χαμένο σου Android, iPhone ή Windows Phone!

Αν θέλεις να κλειδώσεις το κινητό σου θα πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής 4 απλά βήματα:

  • Πάτησε στην επιλογή “προστασία συσκευής”.
  • Βάλε τον κωδικό αν σου ζητηθεί.
  • Γράψε ένα μήνυμα και έναν αριθμό ανάκτησης τηλεφώνου αν θέλεις.
  • Πάτησε “προστασία συσκευής” όταν σου ζητηθεί.

Με αυτά τα απλά βήματα μπορείς να βρεις το Android κινητό σου και να πας να το βρεις ή να κλειδώσεις τη συσκευή σου, ώστε να μη μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει κάποιος εις βάρος σου. Έτσι θα μπορέσεις να κρατήσεις τα προσωπικά σου δεδομένα κρυφά και δε θα ανησυχείς μήπως χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό της τράπεζας που πιθανόν να έχεις αποθηκευμένο.

Related Posts