xrimata kai testosteroni

10 Πράγματα που δεν ήξερες για την τεστοστερόνη!

by theman

Η Τεστοστερόνη είναι μία ορμόνη που την συναντάμε σε άντρες και γυναίκες, παίζει όμως κυρίαρχο ρόλο κυρίως στο αντρικό φύλο. Είναι υπεύθυνη για την αύξηση της λίμπιντο και της ενέργειας, ενώ μετά την ηλικία των 30 παρατηρείται μία μείωση αυτής.

Πολλές φορές οι άντρες καταφεύγουν στην λύση της τεστοστερόνης προκειμένου να αποκτήσουν μυική μάζα και δύναμη. Υπάρχουν πολλά πράγματα όμως που δεν ήξερες για την τεστοστερόνη.

Δες επίσης 5 εύκολους τρόπους για να αυξήσεις την τεστοστερόνη σου!

 

10 Πράγματα που δεν ήξερες για την τεστοστερόνη

 

1. Ορμόνες της αντρικής περιοχής

testosterone

Τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που αναπτύσσεται κυρίως στα γεννητικά όργανα και ελέγχει τα πάντα, από την τριχοφυΐα, την σεξοuαλική επιθυμία, την παραγωγή σπέρματος και την μυϊκή μάζα μέχρι και την πυκνότητα των οστών, την κατανομή βάρους και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα φυσιολογικά επίπεδα για τους άντρες είναι περίπου 300 έως 1000 νανογραμμάρια.

2. Περισσότερα χρήματα

xrimata kai testosteroni

Έρευνες έδειξαν πως η τεστοστερόνη ανεβαίνει όταν οι άντρες παίρνουν κάποια χρήματα ή όταν κερδίζει η αγαπημένη τους ομάδα. Μία έρευνα επίσης παρατήρησε πως όταν παρακολουθούν ταινίες εpωτικού περιεχομένου τους προκαλείται μία σπίθα, σε ποσοστό 35%.

3. Να τρως τα λαχανικά σου

testosteroni kai frouta

Οι αυστηρά χορτοφάγοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης από τους υπόλοιπους, οι οποίοι τρώνε και λαχανικά και κρέας.

4. Αλλαγές ψυχολογίας

diathesi

Τα σημάδια χαμηλής τεστοστερόνης περιλαμβάνουν αλλαγές στην ψυχολογία, μείωση στην πυκνότητα των οστών ή στην μυϊκή μάζα, αύξηση του βάρους, τριχόπτωση, κατάθλιψη, οξυθυμία, κούραση, χαμηλή σεξοuαλική επιθυμία όπως και πρόωρη γήρανση και δυσκολία στη συγκέντρωση.

5. Αποδοχή ηλικίας

mistika tis testosteronis

Άντρες κάθε ηλικίας μπορούν να έχουν χαμηλή τεστοστερόνη, ειδικά αν έχετε τραυματίσει τα γεννητικά σας όργανα ή  τους αδένες. Παχυσαρκία, άπνοια και ο τύπος 2 του διαβήτη είναι συνδεδεμένα επίσης με χαμηλή τεστοστερόνη.

6. Προσέξτε την δίαιτα σας

athlisi gia testosteroni

Όσο η θεραπεία για την αποκατάσταση της τεστοστερόνης μπορεί να βελτιώσει την ενέργεια, την σεξοuαλική επιθυμία και την ψυχολογία, μία έρευνα προτείνει πως αν θέλετε να σκοράρετε και πάλι ο καλύτερος τρόπος είναι να επαναφέρετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας με φυσιολογικό τρόπο. Για παράδειγμα τρώγοντας υγιεινά, ελαττώνοντας το αλκοόλ και με την εξάσκηση με την οποία τα οφέλη θα είναι διπλά αφού θα χάσετε και βάρος.

Δες επίσης 6 τροφές που ανεβάζουν την τεστοστερόνη!

7. Η θεραπεία του κόκορα

therapeia tou kokora

Μία μορφή για την θεραπεία αντικατάστασης της τεστοστερόνης μας πηγαίνει πίσω στο 1849 όπου ο Arnold Berthold, ένας Γερμανός έφορος ζωολογικού κήπου, παρατηρούσε στειρώσεις πετεινών. Σταματούσαν να πλακώνονται, να λαλούν και το λειρί τους δεν μεγάλωνε. Η συμπεριφορά τους άλλαζε όταν τα γεννητικά τους όργανα επανασυνδεόταν.

8. Περίεργα πειράματα

pragmata gia testosteroni

40 Χρόνια νωρίτερα ένας Γάλλος γιατρός, ο Charles- Edouard Brown Sequard χορήγησε στον εαυτό του εκχυλίσματα από τα γεννητικά όργανα σκυλιών και γουρουνιών Γουινέας. Ισχυρίστηκε πως ανέκτησε τις ” παλιές του δυνάμεις” και η λίμπιντος του βρήκε ξανά την δύναμή της.

9. Επισκεφθείτε τον γιατρό

simvoules giatrou

Υπογοναδισμός είναι η μείωση ή ελάττωση της έκκρισης ορμονών ή άλλων φυσιολογικών δραστηριοτήτων των γεννητικών οργάνων. Το TRT αντικαθιστά την χαμένη τεστοστερόνη με μία συνθετική. Ακόμη ο γιατρός σας θα ελέγξει εάν η τεστοστερόνη βρίσκεται στα σωστά επίπεδα.

10. Μείνε ελεύθερος

elefteros gia afksisi testosteronis

Μια ιταλική έρευνα δείχνει πως οι άντρες που είναι ερωτευμένοι έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και οι γυναίκες που νιώθουν το ίδιο για τον σύντροφό τους έχουν μεγαλύτερα επίπεδα. Γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης έχουν καλύτερες σεξοuαλικές εμπειρίες. Δες επίσης 10 τροφές για να αυξήσεις τους μυς σου!

Related Posts