Δες τη πρώτη αυτόματη μηχανή της BMW!

by theman
αυτόματη μηχανή bmw r 1200

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια για αυτοκίνητα όπως τα Tesla που έχουν αυτονομίες στην οδήγηση. Έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να διανύουν μόνα τους μεγάλες αποστάσεις χωρίς τη βοήθεια του ανθρώπου. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένας προορισμός. Το ίδιο όμως αποφάσισαν να κάνουν και για τις μηχανές.

Η εταιρεία BMW αποφάσισε να ξεκινήσει ένα project με μια μηχανή που θα ξεκινάει τη μηχανή μόνη της, θα αναγνωρίζει στροφές και θα επιταχύνει. Επίσης, η συγκεκριμένη αυτόματη μηχανή έχει τη δυνατότητα να κάνει στάση μόνη της για να παρκάρει. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα κάνει πολλούς λάτρεις των μοτοσυκλετών να θέλουν να την αποκτήσουν.

 

BMW R 1200 GS: Η πρώτη αυτόματη μηχανή της εταιρείας!

αυτόνομη μηχανή bmw

Πριν ξεκινήσουν την κατασκευή της μηχανής ξεκίνησαν μια έρευνα πάνω σε αυτό το project που κράτησε δύο χρόνια. Το πρωτότυπο που έφτιαξαν τους βοήθησε να μαζέψουν δεδομένα για τη δυναμική του οχήματος, τη συμπεριφορά του και να δουν αν θα είναι επικίνδυνο για μελλοντική χρήση σε καταστάσεις κανονικής οδήγησης.

Δες επίσης: Οι 5 Καλύτερες Touring μοτοσυκλέτες!

Την πρώτη της εμφάνιση η BMW R 1200 GS την έκανε στο BMW Motorrad Techday 2018 στο στο Miramas της Νότιας Γαλλίας, όπου εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους τόσο με τις ιδιότητες της όσο και με τον άψογο σχεδιασμό της.

αξεσουάρ μηχανής bmw r 1200 gs

Ο στόχος που έχει η ομάδα που έχει αναλάβει την κατασκευή της,  είναι να μπορέσει να φτιάξει ένα σύστημα που θα βοηθάει τους οδηγούς την ώρα της οδήγησης. Θα μπορεί για παράδειγμα να τους βοηθήσει σε μια επικίνδυνη στιγμή να φρενάρουν πιο γρήγορα σε μια διασταύρωση ή να αποφύγουν ένα ατύχημα. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που κάνουν ήδη τα αυτόματα αυτοκίνητα.

Αυτό που θέλουν να πετύχουν δεν είναι να κατασκευάσουν μια μηχανή που θα οδηγάει μόνη της, αλλά ένα σύστημα που θα βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών και φυσικά των διερχομένων. Οι επιστήμονες δουλεύουν πάνω στο project για περισσότερο από δύο χρόνια και έχουν κάνει εκατοντάδες δοκιμές σε πίστες. Ακόμη βέβαια δε γνωρίζουμε το πότε θα μπορέσει κάτι τέτοιο να μπει στις μοτοσυκλέτες της βιομηχανίας.

αυτόματη μηχανή bmw r 1200

Δες επίσης: Το 2020 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Ο χώρος που χρειάζονται αυτά τα μηχανήματα για την ώρα είναι αρκετά μεγάλος. Είναι όμως ένα πολύ καλό ξεκίνημα για να βελτιωθεί η ασφάλεια για όσους προτιμούν να μετακινούνται με δίκυκλο. Φυσικά το σύστημα που θα εγκατασταθεί δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτόνομη οδήγηση όπως στα αυτοκίνητα. Ίσως να συμβεί κάτι τέτοιο στο μακρινό μέλλον.

Related Posts