άντρας γυναίκα συζητούν κακό πελάτη

4 Σημάδια για να καταλάβεις έναν κακό πελάτη από νωρίς

by tzinav

Ένα από τα θετικά του ελεύθερου επαγγέλματος είναι ότι μπορείς να διαλέξεις ποιους πελάτες θα αναλάβεις, πράγμα που δε συμβαίνει όταν είσαι υπάλληλος. Αν λοιπόν είσαι freelancer και έχεις την πολυτέλεια της επιλογής σίγουρα θα θέλεις να αποφύγεις έναν κακό πελάτη και να πεις όχι στην πιθανότητα συνεργασίας. Ποιες είναι όμως αυτές οι ενδείξεις που θα σε κάνουν να τον καταλάβεις από την αρχή;

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας τότε το πελατολόγιο σου είναι πλήρως στο δικό σου χέρι. Έτσι, δεν είσαι αναγκασμένος να πεις ναι σε συνεργασίες με άτομα που έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή red flags. Δες λοιπόν 4 σημάδια για να καταλάβεις έναν κακό πελάτη από νωρίς!

Πώς θα αναγνωρίσεις από νωρίς έναν δύσκολο πελάτη!

1. Παραβιάζει συνεχώς τα όρια σου

άντρας γυναίκα συζητούν κακό πελάτη

Αν ένας δυνητικός πελάτης παραβιάζει τα όρια σου ήδη φαντάσου τι θα κάνει όταν γίνει πελάτη σου! Τηλέφωνα τις Κυριακές ή σε ακατάλληλες ώρες, βομβαρδισμός με απορίες είναι μερικά μόνο σημάδια ότι στην πορεία τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αν για οποιοδήποτε λόγο όμως αποφασίσεις να τον αναλάβεις, φρόντισε ώστε να κάνεις τα όρια σου σαφή και κατά προτίμηση γραπτώς!

Δες επίσης: 6 Βασικά ηγετικά skills που πρέπει να αναπτύξεις

2. Δεν ταιριάζετε στην αισθητική- Πώς θα αναγνωρίσεις έναν κακό πελάτη

freelancer κακό πελάτη

Το να ταιριάζεις με έναν πελάτη στο όραμα, στην αισθητική και στο γούστο είναι σημαντικό, ιδιαίτερα όταν κάνεις ένα επάγγελμα που η αισθητική παίζει ρόλο. Αν βλέπεις ότι με τον δυνητικό πελάτη δεν υπάρχει καμία χημεία τότε ίσως είναι καλύτερα να μην προχωρήσεις στη συνεργασία. Κι αυτό γιατί τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε εσύ θα έχεις ένα αποτέλεσμα που δε σε αντιπροσωπεύει για να τον ευχαριστήσεις, είτε δε θα μείνει ευχαριστημένος από τη δουλειά σου.

Δες επίσης: 7 Δεξιότητες που ψάχνουν όλοι οι εργοδότες

3. Δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει καλά για αυτά που ζητάει

συνεργάτες δίνουν χέρια

Ένας πελάτης που κάνει διαρκώς παζάρια και θέλει εκπτώσεις ενώ ταυτόχρονα δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει τις απαιτήσεις του κατά πάσα πιθανότητα θα σε ζορίσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να του κάνεις ξεκάθαρα τα δεδομένα από νωρίς ώστε να μην έχετε ασυνεννοησία και προβλήματα στην πληρωμή.

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που δείχνουν ότι δε θα γίνεις πλούσιος!

4. Έχει τρελές απαιτήσεις- Πώς θα αναγνωρίσεις έναν κακό πελάτη

άντρας μιλάει τηλέφωνο

Πολλοί πελάτες είναι υπερβολικά απαιτητικοί από τους συνεργάτες τους και μάλιστα τους ζητάνε πράγματα που ξεφεύγουν από τη σφαίρα των αρμοδιοτήτων σου. Είναι λοιπόν σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς κάνεις και σε ποιο χρονικό πλαίσιο ώστε να μη δέχεσαι πιέσεις για περισσότερα πράγματα και σε συντομότερο χρόνο.

Related Posts