5 Ιδανικές δουλειές αν είσαι freelancer χωρίς εμπειρία!

by Sofia V.
freelancer χωρίς εμπειρία

Πολλοί είναι εκείνοι που για να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα καταφεύγουν στην λύση του freelancer. Ο freelancer είναι μια δουλειά πιο ευέλικτη αφού η πλειοψηφία δουλεύει από το σπίτι σε οράρια που ορίζει ο ίδιος. Δεν είναι εύκολη δουλειά ή χωρίς απαιτήσεις, ίσα ίσα, χρειάζεται να κερδίζεις κάθε φορά την εμπιστοσύνη του εκάστοτε “πελάτη” σου για το κάθε project. Ωστόσο, σαν freelancer χωρίς εμπειρία θα πρέπει να μάθεις μερικά επιπλέον πραγματάκια.

Άμα είσαι ακόμα αρχάριος υπάρχουν μερικά tips γα να σε βοηθήσουν. Σαν freelancer χωρίς εμπειρία θα πρέπει να ξεκινήσεις από πιο απλές δουλειές. Εδώ θα βρεις ποιες είναι αυτές οι 5 ιδανικές δουλειές αν είσαι freelancer χωρίς εμπειρία!

5 ιδέες δουλειάς για εσένα που ξεκινάς ως freelancer!

 

Social Media Manager

social media manager

Στην εποχή που τα social media ανθίζουν, γίνονται το κύριο μέσω επικοινωνίας αλλά και οι μεγαλύτερες πλατφόρμες διαφήμισης, η δουλεία του Social Media Manager είναι περιζήτητη. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στα social media χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά από αυτό. Αν έχεις ταλέντο στο λέγειν, στα έξυπνα μότο και έχεις μια διαφορετική αισθητική που τραβάει μάτι, δοκίμασε αυτή τη δουλειά. Για έναν freelancer χωρίς εμπειρία είναι μια καλή αρχή που δε θα ξεφεύγει από τα όρια του ίδιου σου του κινητού.

Δες επίσης : Freelancing: Πως να βγάλεις χρήματα online!

Αναζήτηση στο ίντερνετ

αναζήτηση ίντερνετ

Όπως είπαμε, διασχίζουμε εντελώς την εποχή της τεχνολογίας και του ίντερνετ. Αν είσαι από τα άτομα που λατρεύεις να αναζητάς πράγματα στο ίντερνετ, είσαι ο “πράκτορας FBI” της παρέας σου αφού βρίσκεις οτιδήποτε online και σου αρέσει να κάνεις εκτενείς έρευνες αγοράς, τότε αυτή η δουλειά είναι για εσένα. Πολλοί ζητούν άτομα για αναζητήσεις στο διαδίκτυο που θα προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο αποτελεσμάτων σύμφωνα με κάποιο θέμα. Μάλιστα, πολλές φορές θα συναντήσεις άτομα από εξωτερικό που χρειάζονται αναζητήσεις για την τοπική μας αγορά.

Δες επίσης : Πως να βγάλεις 500 ευρώ το μήνα από το Upwork.com

Content writer – Δημιουργός περιεχομένου

δημιουργός περιεχομένου

Εάν είσαι ένα ανήσυχο πνεύμα που του αρέσει να εκφράζεται με οποιονδήποτε τρόπο, αυτή η επιλογή είναι για εσένα. Άρθρα, μικρά κείμενα, περιγραφές προϊόντων, είναι μερικά από αυτά που θα συγγράφεις. Ακόμα και αν δεν έχεις έμπνευση ή φαντασία, με λίγη έρευνα στο διαδίκτυο και λίγο διάβασμα μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις όμορφα κείμενα. Φυσικά, χρειάζεται να έχεις μια ευχέρεια λόγου και βασικές γνώσεις σύνταξης και ορθογραφίας αλλά κατά γενικό κανόνα είναι μια απλή δουλειά για έναν freelancer χωρίς εμπειρία.

Δες επίσης : 10 Επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι!

Εικονική γραμματειακή υποστήριξη

virtual assistant

Στην εικονική εποχή που οι δουλειές έγιναν εξ αποστάσεως, και η γραμματειακή υποστήριξη πήρε αυτή την κατεύθυνση. Πολλοί επιχειρηματίες “τρέχουν και δε φτάνουν” ,όποτε χρειάζονται κάποια βοήθεια. Εκεί είναι που έρχεται η εικονική γραμματειακή υποστήριξη. Αυτά που θα έχεις να κάνεις συνήθως είναι απλά. Να απαντάς στα e-mails, να οργανώνεις και να κανονίζεις τα ραντεβού, να οργανώνεις επαγγελματικά ταξίδια και τέτοια. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να δουλεύεις για κάποια επιχείρηση, οπότε μπορεί να χρειαστεί να απαντάς και σε πελάτες. Γενικά, είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά που δε χρειάζεται πολλή εκπαίδευση και είναι εξαιρετική αρχή για έναν freelancer χωρίς εμπειρία.

Δες επίσης : Πώς να βγάλεις χρήματα από το ίντερνετ!

Data Entry –  Εισαγωγή δεδομένων

data entry

Πολλές φορές, εταιρείες ή επιχειρήσεις χρειάζονται να περάσουν δεδομένα στο Excel με προϊόντα, ονόματα ή άλλα στοιχεία. Αυτή η δουλειά είναι χρονοβόρα για κάποιον που έχει πολλές υποχρεώσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσλαμβάνουν άτομα να κάνουν αυτή τη δουλειά. Ένα τέτοιο άτομο μπορείς να είσαι και εσύ. Το data entry είναι μια πολύ καλή αρχή για έναν freelancer χωρίς εμπειρία. Με απλές γνώσεις χειρισμού του υπολογιστή μπορείς να αναλάβεις τέτοια project.

Δες επίσης : 5 τρόποι για να κερδίσεις χρήματα!

Εάν ξεκινάς τα πρώτα σου βήματα στο freelancing και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, οι παραπάνω προτάσεις είναι αυτό που χρειάζεσαι. Δες τις καλύτερες δουλειές για έναν freelancer χωρίς εμπειρία, ψάξε αυτό που σου αρέσει και ξεκίνα να βγάζεις το επιπλέον εισόδημα σου κάνοντας την δικιά σου καριέρα!

You may also like