7 Συμβουλές για καλύτερο πλύσιμο του αυτοκινήτου!

by theman
keri autokinito

Μπορεί να έχουμε ακόμα κρίση, αλλά τα περισσότερα σπίτια έχουν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο. Το να έχεις αυτοκίνητο δεν είναι εύκολο καθώς πρέπει να το κάνεις συντήρηση. Χρειάζεται service στα ανάλογα χιλιόμετρα, λάστιχα και αν υπάρξει κάποια επιπλέον ζημιά θα πρέπει να φτιαχτεί. Πρέπει όμως να το κρατάς και καθαρό για να χαίρεσαι κάθε φορά που πας να οδηγήσεις.

Το να κρατάς το αυτοκίνητό σου καθαρό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Από εκεί μπορεί κάποιος να καταλάβει αν προσέχεις τα προσωπικά σου αντικείμενα και το πόσο τυπικός και καθαρός είσαι. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσω κάποιες συμβουλές για το πως να πλένεις το αυτοκίνητό σου.

Συμβουλές για το πλύσιμο του αυτοκινήτου!

 

Χρησιμοποίησε το σωστό σαπούνι

plisimo autokinitoΔες επίσης 5 Συμβουλές οδήγησης για άσχημες καιρικές συνθήκες!

Δεν είναι σωστό να πλένεις το αυτοκίνητό σου με υγρό πιάτων. Μπορεί να αφαιρεί την βρωμιά, αλλά απορροφά τα λάδια από το φινίρισμα της μπογιάς. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό ειδικό για οχήματα. Γέμισε ένα κουβά νερό και κάνε ανάμιξη με το καθαριστικό και γέμισε ένα δεύτερο κουβά με καθαρό νερό για ξέβγαλμα. Μετά το πλύσιμο σειρά έχει η συντήρηση του χρώματος.

Σκουπίδια στο φινίρισμα

ka8arisma finirisma

Με το πλύσιμο αφαιρείς την βρομιά από το αυτοκίνητο. Για να βγάλεις όμως τα αντικείμενα που έχεις κάτσει στο χρώμα του αυτοκινήτου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πηλό. Μαζί με τον πηλό θα πάρεις ένα σπρέι λίπανσης και κομμάτια συνθετικού αργίλου. Τρίψε τον πηλό κάνοντας μόνο κίνηση προς τα πίσω και όχι μπρος πίσω. Ανακάτεψε και ζύμωσε τον πηλό μέχρι να γίνει γκρίζος. Έπειτα, χρησιμοποίησε καινούριο πηλό.

Γυάλισε το φινίρισμα

finirisma

Το γυάλισμα μπορεί να αφαιρέσει μικρές επιφάνειες που δεν είναι ίδιες με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, και αφαιρεί τις γρατσουνιές. Αυτό που θα πετύχεις με αυτό το βήμα είναι να κάνεις το αυτοκίνητό σου να γυαλίζει λες και είναι καινούριο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απαλές κινήσεις και μικρές περιοχές κάθε φορά.  Μόλις τελειώσεις σκούπισε την επιφάνεια με ένα πανί.

Συνθετικό κερί

keri autokinito

Δες επίσης 8 Τρόποι να βρεις φθηνό αυτοκίνητο!

Με την χρήση του συνθετικού κεριού, το αυτοκίνητο θα γίνει σαν καθρέφτης. Άπλωσε το κερί στην επιφάνεια του αυτοκινήτου και μετά σκούπισέ το με μία πετσέτα με μικροΐνες. Αν γεμίσει η πρώτη πετσέτα τότε χρησιμοποίησε μία καινούρια.

Καθάρισε την σκόνη

kseskonisma autokinita

Πριν ξεκινήσεις να σαπουνίσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου, καθάρισε την σκόνη. Αν δεν το κάνεις και ξεκινήσεις την σαπουνάδα θα είναι πιο δύσκολο για να αφαιρέσεις την σκόνη. Στο τέλος πάντα κάτι θα σου ξεφύγει αν δεν ξεκινήσεις από τις λεπτομέρειες.

Κούνα τις θέσεις για να μαζέψεις όλη τη σκόνη

autokinito ka8ariotita

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει θα ξαφνιαστείς από το τι μπορεί να βρεις σε εκείνο το σημείο. Χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψεις όλα τα σκουπιδάκια. Επίσης, χρησιμοποίησε την σκούπα για να καθαρίσεις τις θέσεις, τα πατάκια και κάτω από τα πατάκια. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις τις θήκες που έχουν οι πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού.

Αυτοκόλλητα στα τζάμια

autokinito autokollita

Δες επίσης Τι τύπο ελαστικών πρέπει να επιλέξεις για το αυτοκίνητο σου!

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που έχουν ακόμα το σήμα κυκλοφορίας στο παρμπρίζ. Αυτό που φοβούνται όλοι είναι να μην κάνουν κάποια ζημιά κατά την αφαίρεση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρει μία πλαστική σπάτουλα, να χρησιμοποιήσεις λίγο απολιπαντικό και να αφαιρέσεις τα αυτοκόλλητα.

Related Posts