6 Συμβουλές για καλό και γρήγορο καθάρισμα σπιτιού!

by theman

Χωρίς καμία εξαίρεση, όλοι ως εργένηδες έχουμε βρεθεί στην υπερβολικά άβολη θέση να καθαρίσουμε το σπίτι μέσα σε πολύ μικρό χρόνο, για παράδειγμα μια ώρα. Ο λόγος; Θα έρθει το ραντεβού μας. Αλλά, χωρίς να πανικοβληθούμε, πρέπει να συγυρίσουμε έναν μεγάλο όγκο ακαταστασίας. Πράγμα που μοιάζει αδύνατον, όχι όμως ακατόρθωτο! Με τις παρακάτω συμβουλές, σου εγγυόμαστε ότι η διαδικασία δεν θα διαρκέσει πάνω από 45 λεπτά!

Πως να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα το σπίτι!

 

1. Απομάκρυνε αντικείμενα που δεν ανήκουν στον χώρο

Ως επί το πλείστον, ξεκινάμε από το σαλόνι, διότι αυτό θα είναι το πρώτο δωμάτιο που θα επισκεφτεί. Για αρχή, θέτουμε ως στόχο τα πράγματα που ανήκουν στο σαλόνι, μένουν στο σαλόνι. Με βάση αυτό, ό,τι δεν ανήκει εκεί, πρέπει να μεταφερθεί. Ρούχα (άπλυτα ή πλυμένα), χρησιμοποιημένα ποτήρια και πιατικά, συσκευασίες από παραγγελίες φαγητού (μην το αρνείσαι, ξέρουμε), μπουκάλια μπυρών κτλ. Το ίδιο θα ακολουθήσεις και για τα άλλα δωμάτια. Αν είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος σου, περιορίσου στα δωμάτια που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Δείτε επίσης: 4 Τρόποι για να διπλώσεις το T-shirt σου!

2. Ελευθέρωσε την είσοδο από τα παπούτσια

Αγαπάς τα καινούργια παπούτσια σου και φαίνεται. Η θέση τους δεν είναι μπροστά στην είσοδο του σπιτιού, ούτε ο σκοπός τους είναι να εμποδίζουν την είσοδο στο διαμέρισμα. Παπούτσια είναι, όχι συναγερμός. Το πιο λογικό που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τα υποδήματά σου στην ειδική ντουλάπα, την παπουτσοθήκη. Εναλλακτική λύση είναι να τα βάλεις στο μπαλκόνι προσωρινά – μέχρι να πάρεις μια στυλάτη παπουτσοθήκη. Όπως και να έχει, μην τα αφήσεις έξω. Κυκλοφορούν κλέφτες.

Δείτε επίσης: Πως να φροντίσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου!

3. Άδειασε τον νεροχύτη της κουζίνας

Η Αχίλλειος πτέρνα των ανδρών. Πολύ πιθανόν, επειδή αναγκαζόσουν ή πιεζόσουν, στην χειρότερη, να βοηθήσεις στις δουλειές του σπιτιού, λόγω του ότι ήσουν μικρό παιδί σ’ έβαζαν να πλένεις τα πιάτα, πράγμα που ήταν το πιο εύκολο. Αλλά σ’ έκανε να μισήσεις τον νεροχύτη. Μην στεναχωρίεσαι, όμως! Αν είσαι κάτοχος πλυντηρίου πιάτων, τα πράγματα είναι σχεδόν μονόδρομος. Καθαρίζεις από υπολείμματα τα όποια σκεύη υπάρχουν και τα τοποθετείς στο πλυντήριο. Αν δεν είσαι, κανένα πρόβλημα! Με το σφουγγάρι κάνε ένα γρήγορο πέρασμα και τοποθέτησέ τα στην σχάρα. Tip: προσπάθησε όταν χρησιμοποιείς κάποιο σκεύος, να το πλένεις εκείνη την στιγμή. Εφαρμόζοντας αυτό, ο μετέπειτα χρόνος που θα ξοδέψεις σε αυτό το βήμα θα είναι τόσο λίγος, που ίσως να έχεις την ευκαιρία να τον μειώσεις σε πιεσμένες χρονικά περιστάσεις σε πέντε λεπτά!

4. Καθάρισε πάγκους

Το βήμα αυτό αφορά την κουζίνα, όπως κατάλαβες, και το μπάνιο. Μπορείς να ακολουθήσεις την αρχή που περιγράψαμε στο πρώτο βήμα, δηλαδή “ό,τι δεν ανήκει στον χώρο, απομακρύνεται”. Οπότε, συμμαζεύεις γρήγορα και προσεκτικά τον πάγκο της κουζίνας, προσπαθόντας να μην παραληφθεί το οτιδήποτε.
Όσον αφορά το μπάνιο. Δεν έχουμε τον πάγκο στο μέγεθος της κουζίνας. Όταν λέμε “πάγκο” και αναφερόμαστε στο μπάνιο, εννοούμε τις επιφάνειες που είναι φορτωμένες με αντικείμενα, κολώνιες, καλλυντικά κτλ. Αφού ταχτοποιήσεις τα προϊόντα που βρίσκονται εκεί πάνω, περνάς ένα χέρι με υγρό καθαρισμού τζαμιού (για έξτρα γυαλάδα) και είσαι έτοιμος!

5. Απομάκρυνε τα σκουπίδια

Υπάρχουν δύο παράμετροι σε αυτό το βήμα. Είτε να τα αφήσεις έξω από την εξώπορτα και όταν τελειώσεις και το έκτο βήμα, αν περισσεύει χρόνος, να πεταχτείς μέχρι τον σκουπιδοτενεκέ ή, αν δεν σου φτάνει ο χρόνος, τα εναποθέτεις προσωρινώς στο μπαλκόνι. Μην ξεχάσεις να τα βάλεις σε μια ακόμα σακούλα, σε περίπτωση που διαρρεύσει κάποια δυσάρεστη μυρωδιά.

6. Σκούπισε και σφουγγάρισε

Φτάσαμε στο τελευταίο βήμα. Αν έχεις ακολουθήσει πιστά τα προηγούμενα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα δεν θα καταναλώσουν πολύ από τον χρόνο σου. Ώς είθισται, ξεκινάμε με το σκούπισμα. Επαναλαμβάνουμε: επικεντρώσου στα δωμάτια που θα χρησιμοποιηθούν κατά την γνώμη σου και μείνε σε αυτά, όσον αφορά το καθάρισμα. Μην τρελαίνεσαι, δεν θα έρθει το υγειονομικό. Γρήγορες και προσεκτικές κινήσεις και είσαι εντάξει. Για επιπρόσθετη λάμψη στο πάτωμα και πάντα με γνώμονα τον χρόνο που σου απομένει, ένα σφουγγαρισματάκι είναι ό,τι πρέπει.

Related Posts