άντρας με πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά

5 Συμβουλές για την οργάνωση του χρόνου σου

by Effie M.

Αν νιώθεις και εσύ πως οι υποχρεώσεις τις καθημερινότητας σε πνίγουν συνεχώς και δεν έχεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου, τότε πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός με την οργάνωση του χρόνου σου! Ένα φορτωμένο από υποχρεώσεις και αρμοδιότητες πρόγραμμα, μπορεί να σε καθιστά παραγωγικό, όμως στην πραγματικότητά σε βλάπτει σε άλλους τομείς που θα σε επηρεάσουν στο μέλλον.

Στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, είναι δύσκολο να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Επίσης, οι συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει, ίσως μας καθυστερούν στην ολοκλήρωση μίας υποχρέωσης. Αν όμως ολοκληρώναμε τις υποχρεώσεις μας λίγο πιο γρήγορα, τότε θα εξοικονομούσαμε περισσότερο χρόνο για την ξεκούραση μας και τη διασκέδαση. Δες παρακάτω μερικές από τις συνήθειές της καθημερινότητας που μπορείς να αλλάξεις για τη σωστή διαχείρισή των υποχρεώσεων σου, αλλά και συμβουλές για την οργάνωση του χρόνου σου!

Συνήθειες που πρέπει να έχεις για σωστή διαχείριση χρόνου!

1. Άσε το κινητό σου στην άκρη

άντρας δουλεύει με κινητό οργάνωση του χρόνου

Το ξέρω πως είναι δύσκολο, και ότι πλέον σχεδόν όλοι είμαστε συνεχώς με το κινητό στο χέρι, όμως αυτό είναι κάτι που μόνο σε αποσυντονίζει! Συγκεκριμένα, όταν θέλεις να ολοκληρώσεις μια δουλειά ή να διαβάσεις και έχεις το κινητό κοντά σου, είναι λογικό να είσαι επιρρεπής στο να απαντήσεις ένα μήνυμα, να κοιτάξεις τις ειδοποιήσεις σου, ή απλά να χαζέψεις στα social media. Σπαταλώντας τον χρόνο σου σε μικρά διαλείμματα, θα σου πάρει περισσότερη ώρα να ολοκληρώσεις μια δουλειά και έτσι θα βγεις εκτός από τον προγραμματισμό της οργάνωσης του χρόνου σου.

Δες επίσης: 3 Tips για να δώσεις τέλος στην αναβλητικότητα!

2. Μην αναλαμβάνεις πολλά – Οργάνωση του χρόνου

άντρας με πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά

Πολλές φορές είναι πρακτικά ανέφικτο να μπορέσεις να υλοποιήσεις όλες τις υποχρεώσεις που σου έχουν αναθέσει. Όσο και να προσπαθείς να οργανώσεις τον χρόνο σου, δε γίνεται σε μία μέρα να τα προλάβεις όλα. Αξιολόγησε το πόσο σημαντική είναι μία υποχρέωση και ανέλαβε τη μόνο αν όντως μπορείς να ανταπεξέλθεις. Αλλιώς, θα αναγκαστείς να τα παρατήσεις, ή να κόψεις χρόνο από τον ύπνο σου και αυτό δε θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα!

Δες επίσης: 5 Tips για να έχεις full συγκέντρωση

3. Μοίρασε τις υποχρεώσεις σου για την οργάνωση του χρόνουάντρες σε επαγγελματικό ραντεβού

Αν αναλαμβάνεις πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε μία εβδομάδα, προσπάθησε να τις μοιράσεις! Οργάνωσε τες σωστά, έτσι ώστε να μη συμπέσουν την ίδια μέρα. Επίσης, μια πολύ φορτωμένη μέρα στη δουλειά με πολλές υποχρεώσεις και επαγγελματικά ραντεβού, θα σε οδηγήσουν στην απόλυτη κούραση και απραγία. Με αυτόν τον τρόπο, το πιο πιθανό είναι πως όταν θα γυρίσεις σπίτι, θα αμελήσεις κάποιες τις δουλειές του σπιτιού, προκειμένου να ηρεμήσεις από τη δύσκολη ημέρα.

Δες επίσης: Πως να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει

4. Εκμεταλλεύσου τα Σαββατοκύριακά σου! οργάνωση του χρόνου άντρας μαγειρεύει

Όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά από ένα δημιουργικό και παραγωγικό Σαββατοκύριακο, τότε η εβδομάδα είναι πιο εύκολη! Ασχολήσου με το σπίτι σου, ψώνισε τα απαραίτητα τη μία από τις δύο μέρες, και έτι θα απαλλαγείς από τις υποχρεώσεις του σπιτιού τις καθημερινές. Επίσης, μπορείς να ετοιμάσεις κάποια γεύματα της εβδομάδας από την Κυριακή, για την πιο σωστή οργάνωση του χρόνου σου μέσα στην εβδομάδα! Τέλος, στον ελεύθερο σου χρόνο τα Σαββατοκύριακα, κάνε πράγματα που θα σε γεμίσουν. Πήγαινε μία εκδρομή ή σε μία συναυλία ή φάε στο αγαπημένο σου εστιατόριο!

Δες επίσης: 5 Tips για να ισορροπήσεις κοινωνική ζωή με δουλειά

5. Η τέχνη του multitasking

άντρας μαγειρεύει με μωρό multitasking οργάνωση του χρόνου

Δοκίμασε την τέχνη του multitasking, δηλαδή να αναλαμβάνεις δύο δραστηριότητες ταυτόχρονα! Άπλωσε τα ρούχα όσο βλέπεις ένα βίντεο, ή μαγείρεψε όσο ακούς ένα podcast. Κάνε τα τηλεφωνήματα σου όταν περπατάς για να πας κάπου ή πλύνε τα πιάτα όσο βλέπεις τη σειρά σου! Έτσι οι δουλείες του σπιτιού γίνονται λιγότερο βαρετές και εσύ εξοικονομείς και οργανώνεις τον χρόνο σου!

Related Posts