ανδρας πινει καφε και κοιμαται

Οι 6 σημαντικότερες συμβουλές για έναν καλό ύπνο!

by theman

Όταν ξεκουραζόμαστε θέλουμε να αφήσουμε ότι μας απασχολεί και να κλείσουμε τα “παντζούρια” στα πάντα. Θα σου δείξω τις σημαντικότερες συμβουλές για να έχεις έναν καλό ύπνο χωρίς να ξυπνάς και χωρίς αϋπνίες.

Πλέον με την τεχνολογία να καλπάζει και τους υπολογιστές, τα κινητά και όλα αυτά τα ηλεκτρονικά να έχουν εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας, ξεχνάμε να αφιερώσουμε στον εαυτό μας λίγη ηρεμία και γαλήνη χωρίς ακτινοβολίες και έντονο φως που βλάπτει τα μάτια. Αυτά έχουν ως συνέπεια να διαταράσσεται το εσωτερικό μας ρολόι και να μην κοιμόμαστε όσο θα έπρεπε.

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις πως σιγά σιγά θα βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, σε μεγάλο βαθμό!

Τα 6 πιο σημαντικά tips για να έχεις πάντα έναν καλό ύπνο!

 

1) Όχι στις οθόνες πριν κοιμηθείς

αντρας κοιμαται στον υπολογιστη

Μην βλέπεις οθόνες όπως κινητό ή υπολογιστή λίγο πριν κοιμηθείς, καθώς αυτό το έντονο φως αποτρέπει τον εγκέφαλο από το να συνειδητοποιήσει ότι είναι βράδυ και ήρθε η ώρα του ύπνου.

Αν πρέπει να δουλέψεις μέχρι αργά, χαμήλωσε την ένταση του φωτισμού της οθόνης σου για να είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια και να μπορέσεις αργότερα πιο εύκολα να κοιμηθείς.

Μπορείς να δεις εδώ 4 Συμβουλές για έναν πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο!

2) Μην βάζεις ρολόγια στο δωμάτιο σου

ανδρας αυπνια ρολοι

Μην βάζεις ρολόγια που κάνουν τον χαρακτηριστικό θόρυβο τικ τακ, καθώς ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις ο εγκέφαλός σου το ακούει και μπορεί να μην κάνει τον ξεκούραστο και συνεχόμενο ύπνο που χρειάζεται οργανισμός σου.

3) Μην πίνεις καφέ μετά το απόγευμα

ανδρας πινει καφε και κοιμαται

Ο καφές είναι γνωστό ότι περιέχει καφεΐνη, μια ουσία στην οποία μπορεί να οφείλονται σε μεγάλο βαθμό οι αϋπνίες σου.

Προσπάθησε να πίνεις καφέ μέχρι αργά το μεσημέρι και μετά να μην πίνεις ροφήματα με καφεΐνη για να μπορείς να κοιμάσαι πάντα την σωστή ώρα και να μην ξενυχτάς χωρίς λόγο.

Μπορείς να δεις ακόμα 5 Συμβουλές από ειδικούς για να κάνεις έναν καλύτερο ύπνο!

4) Όχι βαρύ βραδινό γεύμα για έναν καλό ύπνο

ανδρας κοιμαται με ανοιχτο στομα

Ένα ελαφρύ γεύμα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς ήσυχα, ενώ αν φας κάτι βαρύ για το βράδυ, θα δεις πως θα έρθεις αντιμέτωπος με ταχυκαρδία, εφίδρωση και διακεκομμένο ύπνο.

5) Όχι στο κάπνισμα πριν κοιμηθείς

ανδρας κοιμαται στο κρεβατο του

Το κάπνισμα επίσης δρα ανασταλτικά στον ήρεμο ύπνο, καθώς τα συστατικά που περιέχει μπορεί να τον επιβραδύνουν σε μεγάλο βαθμό.

Μπορείς να δεις επίσης H έξυπνη εφαρμογή φωτός που βελτιώνει τον ύπνο!

6) Χαλάρωσε με ένα ζεστό ντους ή λίγο διάβασμα για έναν καλό ύπνο

αντρας διαβαζει βιβλιο

Αν θέλεις να χαλαρώσεις πριν κοιμηθείς, ένα ζεστό ντουζ είναι η καλύτερη επιλογή ή το διάβασμα κάποιου χαλαρού βιβλίου ή περιοδικού θα σε κάνουν να μειώσεις την ένταση της ημέρας και να κοιμηθείς πιο εύκολα.

7) Όχι στον απογευματινό ύπνο

ανδρας κοιμαται στο μαξιλαρι

Αν κοιμάσαι το απόγευμα ακόμα και αν είναι σχετικά νωρίς, έχεις μεγάλες πιθανότητες να κοιμηθείς αρκετά αργά το βράδυ, καθώς ο οργανισμός σου έχει πάρει το μήνυμα πως έχει ήδη ξεκουραστεί.

Μπορείς να δεις εδώ Γιατί ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο για την κατάθλιψη!

Αυτές οι απλές συμβουλές για έναν καλό ύπνο, θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι εύκολα και για αρκετές ώρες χωρίς να ξυπνάς. Ακόμα, θα μπορείς να αντιμετωπίσεις εύκολα την αϋπνία σου, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Related Posts