πώς να δώσεις τέλος στην αναβλητικότητα

3 Tips για να δώσεις τέλος στην αναβλητικότητα!

by theman

Σίγουρα, όλοι μας, αναβάλλουμε πολλά από τα σχέδια μας, ώστε να τα κάνουμε κάποια άλλη στιγμή. Ξεκινώντας από τα πολύ απλά, όπως να στρώσουμε το πρωί που ξυπνάμε το κρεβάτι μας, μέχρι κάποια σημαντική επαγγελματική υποχρέωση. Φυσικά, όλοι ξέρουμε ότι τα προγράμματα είναι για να αλλάζουν και λόγω των υποχρεώσεων, μερικές φορές είναι αδύνατο να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε στο μυαλό μας. Ωστόσο, η αναβλητικότητα είναι κάτι που μας πηγαίνει πίσω και μας επηρεάζει σε πολλούς τομείς. Μπορείς, όμως, να δώσεις τέλος στην αναβλητικότητα με 3 απλά tips!

Πώς να δώσεις τέλος στην αναβλητικότητα;

 

1. Μείωσε τους περισπασμούς

πώς να δώσεις τέλος στην αναβλητικότητα

Σίγουρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μας αποσυγκεντρώνουν μέσα στην ημέρα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι το κινητό ή ειδικότερα τα social media. Όλοι μας, λίγο ή πολύ, περνάμε πολύ χρόνο χαζεύοντας σε σελίδες, αφήνοντας στην άκρη τις υποχρεώσεις μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αναβάλλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα λέγοντας “θα το κάνω σε 5 λεπτά”. Αυτό, όμως, δε σταματάει ποτέ. Για αυτό, προσπάθησε να αφήσεις στην άκρη το κινητό σου, ή ό,τι άλλο σου αποσπάει την προσοχή, μέχρι να τελειώσεις όσα έχεις να κάνεις.

Δες επίσης: 6 Αιτίες που προκαλούν αναβλητικότητα!

2. Επιβράβευσε τον εαυτό σου

αναβήτικότητα

Εάν έχεις πολλά να κάνεις και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, μπορείς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου σε κάθε τι που ολοκληρώνεις. Για παράδειγμα, μπορείς να πας μια βόλτα όταν τελειώσεις μια υποχρέωση, ή να βγεις για ένα καφέ ή ποτό με τους φίλους σου. Έτσι, θα έχεις την όρεξη και την ώθηση να κάνεις περισσότερα πράγματα, αφού ξέρεις ότι σε περιμένει κάτι που θα σε ευχαριστήσει.

Δες επίσης: 4 Βιβλία αυτοβελτίωσης που θα αλλάξουν τη ζωή σου!

3. Κάνε οτιδήποτε θα σου πάρει λίγο χρόνο

πώς να σταματήσεις να είσαι αναβλητικός

Δες επίσης: Πως θα επιταχύνεις την επαγγελματική σου εξέλιξη!

Εάν όσα έχεις να κάνεις σου φαίνονται βουνό, τότε μπορείς να ξεκινήσεις από οτιδήποτε θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά. Έτσι, θα νιώσεις αυτόματα πιο παραγωγικός και ενεργητικός και θα έχεις όρεξη να συνεχίσεις με τις δουλειές σου. Εάν ξεκινήσεις να βάζεις τάξη στα απλά και μικρά πράγματα, σιγά σιγά, θα οργανώσεις και τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής σου.

Related Posts